- Otrzymane podziękowania: 0
Jak zarejestrowac poprzednio wyrejestrowana ciezarowke
- tooFATtoDRIVE
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2018/06/11 13:04 #47726
przez tooFATtoDRIVE
tooFATtoDRIVE stworzył temat: Jak zarejestrowac poprzednio wyrejestrowana ciezarowke
Witam wszystkich,
Na poczatku uprzejmie przepraszam za brak polskich znakow. Mieszkam poza Polska a pisze ta wiadomosc z komputera sluzbowego, na ktorym nie ma polskich znakow.
Mam nastepujace pytanie:
Czy jest mozliwa ponowna rejestracja ciezarowki (Tatra 815 6x6, poprzednio jako woz pozarniczy w wojsku), ktora zostala jakis czas temu wyrejestrowana? Jezeli tak, jak do tego podejsc?
Nie ma do tej ciezarowki zadnego dowodu rejestracyjnego wiec to jest glowny problem. Sprzedawca wystawi dowod sprzedazy/fakture VAT, moze napisac oswiadczenie o pochodzeniu auta oraz fakcie, ze jest ono wyrejestrowane. Nic wiecej od strony formalnej nie jestem w stanie zalatwic.
Ciezarowka mialaby byc rejestrowana w Siedlcach (woj. mazowieckie).
Czy ktos jest w stanie mi pomoc z tym tematem?
Pozdrawiam
Na poczatku uprzejmie przepraszam za brak polskich znakow. Mieszkam poza Polska a pisze ta wiadomosc z komputera sluzbowego, na ktorym nie ma polskich znakow.
Mam nastepujace pytanie:
Czy jest mozliwa ponowna rejestracja ciezarowki (Tatra 815 6x6, poprzednio jako woz pozarniczy w wojsku), ktora zostala jakis czas temu wyrejestrowana? Jezeli tak, jak do tego podejsc?
Nie ma do tej ciezarowki zadnego dowodu rejestracyjnego wiec to jest glowny problem. Sprzedawca wystawi dowod sprzedazy/fakture VAT, moze napisac oswiadczenie o pochodzeniu auta oraz fakcie, ze jest ono wyrejestrowane. Nic wiecej od strony formalnej nie jestem w stanie zalatwic.
Ciezarowka mialaby byc rejestrowana w Siedlcach (woj. mazowieckie).
Czy ktos jest w stanie mi pomoc z tym tematem?
Pozdrawiam
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- TROLONEZ
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 3
2018/06/12 13:23 #47731
przez TROLONEZ
TROLONEZ odpowiedział w temacie: Jak zarejestrowac poprzednio wyrejestrowana ciezarowke
Ciężarówki można czasowo wyrejestrowywać, nie wiem czy w tym wypadku oddaje się dowód do WK ale skoro tu nie ma żadnych papierów to może być dodatkowy problem, być może ciężarówka została formalnie skasowana i trzeba będzie przejść procedurę jak przy aucie zabytkowym żeby przywrócić ją do ruchu (opinia rzeczoznawcy, rejestracja na żółte itd). Znajdź w necie numer do siedleckiego wydziału komunikacji i zapytaj jak oni taką sprawę widzą, bo nawet jak będziesz robił wszystko zgodnie z literą prawa a oni będą mieli na to inną koncepcję to będziesz miał niepotrzebne schody, a cała sprawa może być dużo prostsza (wydanie wtórnika dowodu, przerejstrowanie i ogień na tłoki
)

- PiotrTM
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2018/07/02 18:10 #47863
przez PiotrTM
PiotrTM odpowiedział w temacie: Jak zarejestrowac poprzednio wyrejestrowana ciezarowke
Jeżeli ma 25 lat to załatwiasz rzeczoznawcę i rejestrujesz normalnie jako samochód zabytkowy.