Sprzedam / Zamienię samochód

Więcej
2020/01/07 21:54 #51264 przez swbr

swbr odpowiedział w temacie: Polonez 2.0 136 KM, LPG, klima

Polonez 1998 r
Silnik 2.0 16 V z Omegi 136 KM
LPG sekwencja – zbiornik do 2024 automatyczne przełączanie
Felgi alu 15
Hamulce z Palio
Blacharka w idealnym stanie
Lakier do odświeżenia
Resor 3 pióra + tuleje z poliuretanu
Filtr powietrza stożkowy
Klimatyzacja sprawna
Dodatkowe gniazda USB
Dodatkowe oświetlenie bagażnika
Podświetlenie pedałów po otwarciu drzwi
W dowodzie rejestracyjnym 1,6
Hak I LPG w dowodzie
Dodatkowy przwód w bagązniku pod lodówkę
Przegląd 04/2020
OC 08/2020
Deska rozdzielcza wymieniona na nową
Prędkość maksymalna ok 180
Nowe opony zimowe + letnie używane

Cena 14 999 zł w tym zapas części do silnika wartości około 2 000 zł
Mam też sporo innych części do Caro.
Wymienione przewody hamulcowe, pompa wody,rozrusznik,alternator i wiele innych.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2020/03/10 19:38 #51825 przez nieškodzianka

nieškodzianka odpowiedział w temacie: uczestnik 12 edycji --->polonez caro plus 1.6 gsi inst gaz

Dla szukających samochodu, zalecam zajrzeć na agencję mienia wojskowego, obecnie ruszyl przetarg na kilka lublinów, honkerów i starów (:

Więcej
2020/03/12 16:05 - 2020/03/12 16:07 #51839 przez Mkzibi

Mkzibi odpowiedział w temacie: uczestnik 12 edycji --->polonez caro plus 1.6 gsi inst gaz

No i postanowiłem pozbyć się swojego zlombowozu.

Może komuś przyda się na Złombol. Warto.

W załączeniu fotki samochodu oraz informacje o jego historii.

Krótka historia:

W zasadzie wiele można zobaczyć na mojej stronie złombolowej pod linkiem:

www.facebook.com/zlombolmkzibi/

Przedmiotem sprzedaży jest:

Polonez Truck rocznik 1997 wersja dc z silnikiem 1.6 Gli (jednopunktowy wtrysk) z gazem. Butla nowa z 2017 roku.

Stan…. No właśnie.

Kupiłem go w roku 2017. Był naprawdę w dobrym stanie.
Rdzy zero. Jak na traka aż dziw. Przygotowywałem go do Złombola rok 2017 do Bilbao Hiszpania. Stąd był świetnie przygotowany a zrobiłem wiele. W tabeli w załączeniu podaję wykaz jaki miałem zrobiony przed wyjazdem i co zrealizowałem.

Mam wiele części w zapasie miedzy innymi dodatkowa skrzynię biegów.

Proszę poczytać i pooglądać zdjęcia. Niestety wyjazd do Bilbao zakończył się kraksa mojego poloneza w Paryżu -widać na zdjęciach.

Oczywiście ściągnąłem go z Paryża bo szkoda go było zostawiać po tylu pracach. Aktualnie mój Poldek jest rozebrany jak na załączonych zdjęciach i przygotowany do spawania i poskładania. Dodam ze mam przygotowane blachy które kupiłem jako zapas (również w załączeniu zdjęcia).

A wiec co my tu mamy:

1. Poldek na prawdę w świetnym stanie blacharskim i technicznym z gazem i świeżą butlą gazową.
2. Mnóstwo części na ewentualny złombol.
3. Mam jeszcze nadbudówkę na dach oraz zabudowę paki. Trochę ją pociąłem bo chciałem obniżyć tą budę aby nie robiła tyle oporów ale można to wykorzystać.
4. Do zrobienia:
a. Posklejać to co jest do posklejania
b. Silnik podczas jazdy na zlobolu brał olej. Przejechałem tak do Paryża aż do kraksy. Powody mogą być następujące – kiepski olej (zwykły 10w40), uszczelka pod głowicą (z rury wydechowej leci płyn) lub regulacja zaworów. Zasadniczo silnik pracuje cicho i ładnie i nim nie telepie.
c. Pewnie olej do wymiany bo przejechał niewiele ale już dwa lata ma.

Jeśli ktoś chce dobry pojazd do niewielkiego wkładu pracy przed złombolem to zapraszam. Sprzedam tylko pasjonatom najlepiej na złombol. Ewentualnie zamienię na inny ciekawy projekt.

Dlaczego sprzedaję? Na złombol chyba już nie pojadę (czemu nie pytajcie – długo opowiadać), polonez ledwo włazi do garażu bo jest długi, mało czasu na robotę i szkoda aby stał i wiele innych powodów.
Jaka cena? Nie wiem proponujcie……

Więcej zdjęć tu: drive.google.com/drive/folders/18E8R9CR6...AypjeLq_?usp=sharing

Ogłoszenia tu: www.facebook.com/marketplace/item/949645028786353/
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 2020/03/12 16:07 przez Mkzibi.

Więcej
2020/06/28 18:08 #52040 przez Czarny Jastrząb

Czarny Jastrząb odpowiedział w temacie: uczestnik 12 edycji --->polonez caro plus 1.6 gsi inst gaz

Cierpliwość sąsiadów kończy się równie szybko jak ilość miejsc parkingowych pod blokiem wiec szybka promka i do wzięca jest Łada 2107 za 4500PLN :)
Nie będę zapychał forum zdjęciami więc jedno na zachętę - reszta -> sprzedajemy.pl/lada-2107-lpg-1988r-ideal...-2-6bea9f-nr61784650

kontakt do mnie: misiek -694948147

Data ważności polisy OC 29.10.2020
Data ważności przeglądu: 14.05.2021

Auto w moim posiadaniu od 2016 roku. Uczestnik Złombol 2018 - Chalkidiki, kilkunastu zlotów i rajdów nawigacyjnych oraz mój daily car przez kilka miesięcy. Ze względu na nowy projekt i brak miejsca na parkingu czas aby auto zaczęło cieszyć kogoś innego.
W 2018: Nowy gaźnik, nowy alternator, nowy akumulator, nowe opony, parę elementów zawieszenia, klocki, szczęki, łożyska, przewody hamulcowe... Wszystkiego już nie pamiętam ale w auto zostało włożone sporo pracy i pieniędzy.
Zrobiona i zakonserwowana podłoga + podłużnice, wnętrze oczyszczone i oklejone matami butylowymi + pianka + wykładzina.

Stan licznika przed startem - 93271, obecnie 1139 co daje niecałe 8000 km przejechanych od tego czasu.

Instalacja LPG - zbiornik 50 litrów - realnie ~40 litrów. Instalacja wykonana tuż przed wyjazdem na złombol. Butla w bagażniku zaraz za tylnymi siedzeniami - praktycznie całe miejsce w bagażniku jest dostępne. Homologacja do 2028 roku. Wszystko oczywiście na legalu, z papierami. Auto pali w trasie ~10l/100km LPG
Auto ostatnie kilka miesięcy nieużywane na pewno wymaga regulacji i poprawek jednak na przeglądzie nie było problemów.

Do zrobienia:
Regulacja instalacji LPG - nie odpala na gazie choć wcześniej nie było to problemem. Moc jest. Do ogarnięcia hamulec w prawym tylnym kole i uszczelnienie mostu.
Wskazówka obrotomierza żyje własnym życiem.
Reszta to kosmetyka (centralny, linka szyby kierowcy)
Blacharsko średnio co widać na zdjęciach jednak na złombolu to nie jest najważniejsze ?
Wyposażenie:
centralny zamek z dwoma pilotami. Na chwilę obecna odłączony - konieczna weryfikacja połączeń bo świruje.
Nowa kierownica, relingi dachowe instalacja pod ładowarki samochodowe. Oryginalny ukraiński podłokietnik ze schowkiem, hak.

Części:
Do auta posiadam części które kupiłem "na zapas". Wszystko nowe! Są cylinderki hamulcowe, klocki, elementy zawieszenia (sworznie, końcówki, drążki, tulejki), pompa wody, przewody zapłonowe, świece, zapasowy alternator po regeneracji. Do tego sporo przydasiów. Wartość części oscyluje wokół 500PLN.
Szczerze polecam na następny złombol - jest sporo czasu żeby zapoznać się z autem a poważne problemy już dawno zostały rozwiązane i rozjechane.

czarnyjastrzab.blogspot.com/

Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab
Załączniki:

Więcej
2020/09/04 21:53 #52093 przez Czarny Jastrząb

Czarny Jastrząb odpowiedział w temacie: uczestnik 12 edycji --->polonez caro plus 1.6 gsi inst gaz

Cisza straszna :)
Jako że zależy mi na sprzedaży a włożonych w to pieniędzy i tak nie odzyskam ustalam ostateczną cenę za powyższą Ładę na 3700PLN. Jak się sprzeda to dobrze, jak nie to poszukam jej miejsca i wystawię jak się sytuacja uspokoii i ludzie znowu zaczną kupować auta na złombol. Podejrzewam że na wiosnę bedzie wiadomo czy jedziemy do Turcji. Tylko wtedy nie będzie tyle kosztować ;)
Zainteresowanych prosze o kontakt, najlepiej telefoniczny 694948147

Więcej
2020/09/09 19:31 #52098 przez Czarny Jastrząb

Sprzedana!
Do zobaczenia na starcie :)

Więcej
2020/09/27 14:57 #52117 przez maciejen

maciejen odpowiedział w temacie: Poszukuje Kombiaka na złombol :)

Cześć,

Poszukuje Poloneza Kombi na złombol, niestety na OLX nie znajduje niczego ciekawego a może tutaj ktoś szuka nabywcy :)

-Najlepiej w co najmniej średnim stanie blacharskim - byle się nie wypadało przez dziury w podłodze

-Instalacja LPG nie jest warunkiem koniecznym, ale fajnie jakby była już na pokładzie.

Z góry dzięki

Maciej

Więcej
2020/09/27 22:01 #52118 przez NIEBIESKIE-PTAKI

NIEBIESKIE-PTAKI odpowiedział w temacie: Poszukuje Kombiaka na złombol :)

Czesc

Ewentualnie rozszerz swoje poszukiwania o cargo/karete-sam takim jezdze.
W stosunku do kombi :
-wyzszy ,bardziej pakowny lub ,po zmianie aranzacji wnetrze mozna zrobic w srodku łużko-taki minikamper.
-rowniez ma z tylu reror-3 piorowy ,a wiec mozna wiesej gratow nabrac
-standartowo ma most o przełozeniu 4,30-troche bardziej zrywny /kosztem predkosci przelotowej/-ale na zlombolu jezdzi sie 100-120 km wiec to nie ma znaczenia
-jest troche ciezszy ok 80 kg
Nie wiem czy łatwiej kupic niz kombi-ale masz wiecej możliwosci
Pawel

Więcej
2020/09/28 09:54 #52119 przez nieškodzianka

nieškodzianka odpowiedział w temacie: uczestnik 12 edycji --->polonez caro plus 1.6 gsi inst gaz

Proponuje raz na jakis czas zajrzeć na AMW.com.pl, jakis miesiac temu byly dwie karetki polonez, cena wyjsciowa chyba koło 2tys.

Więcej
2020/11/04 21:39 #52138 przez Pistacjowy Dyliżans

Pistacjowy Dyliżans odpowiedział w temacie: Sprzedam LUBLINA 9 osób

Witam,

Posiadam całkiem niezłą bazę na złombolowóz - lublina 2 z 1998r. 9 osób w papierach. Wspoma, skrzynia KIA. Służył w wodociągach, żyje nadal i ma się nienajgorzej. Wymaga odszczurzenia po 22 latach w rękach pracowników. Uczciwa baza.

Więcej tutaj:
sprzedajemy.pl/lublin-2-1998r-2-4d-wspom...-2-6bea9f-nr62821307
Fotki na mail mogę podesłać.

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008