- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 84
Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
- POGANIACZE BYDŁA
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
POGANIACZE BYDŁA odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
Tylko "zapomniałeś" dodać, ile w nie wsadzili, i że praktycznie zostały odbudowane.MilosnikDF napisał: Ze swojej strony mogę polecić Tobie :
Mercedes "kaczka" - znajomi dojechali nią do Afryki - tu masz link : weekendfm.pl/afromedes
PS. Skoro piszesz, że to znajomi, to skąd Ty jesteś (ja z okolic Chojnic)?
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- 6 Złomboli jako kapitan 40987km 6 udanych powrotów
- Oklaski: 41
- Otrzymane podziękowania: 146
LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
tak tak !
Pamiętacie co tam jeździło ?
Stare mercedesy i właśnie stare Transity !
ciekawe czemu no bo chyba nie z sympatii do Niemców
tylko takie auta wytrzymuja ekstremalną eksploataje, brak serwisów
no i każdy majsterkowicz ma duże szanse to naprawić
a do ŻUKA cześci tylko w Polsce....
k
Podstawą elektryki są dobre styki !
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Po za tym jeżdżące w Albanii Transity, nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale nie były tak pognite jak te które jeżdżą u nas. Inny klimat po prostu

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- MilosnikDF
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
MilosnikDF odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Patrząc obiektywnie za taką samą kasę zainteresowani dostaną coś z tych trzech aut o których wspominałem w nieporównywalnie lepszym stanie niż MB. Pozdrawiam...
- POGANIACZE BYDŁA
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 84
POGANIACZE BYDŁA odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
- Czesław i My
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Czesław i My odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Załącznik 1_2012-11-21.jpg nie został znaleziony
- LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- 6 Złomboli jako kapitan 40987km 6 udanych powrotów
- Oklaski: 41
- Otrzymane podziękowania: 146
LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
Podstawą elektryki są dobre styki !
- Marcniosik
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Marcniosik odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
Transit to chyba jest dobry pomysł, skoro części są w tak odległym miejscu jak Albania czy Rumunia a tubylcy takich używają do wożenia wszystkiego. Zapewni mi to bycie nie zauważonym przez tamtejszych policmajstrów, co nie jest bez znaczenia.
Czyli te ogórki nie są takie pancerne jak je malują? Dobrze wiedzieć....
Mercedes 100MB to sprawa do przemyślenia ale ich jest dość mało na w wersji osobowej na 9 osób.
Co do Uaza, to szukam czegoś co nie będzie wymagało naprawy przez całą trasę, a nie codziennie będzie trzeba go sprawdzać i reperować oraz wypali ocean benzyny co powoduje, że przestanie być to opłacalne. Zresztą te auta trzymają z jakiegoś dziwnego powodu cenę.
Co do asistance to jestem szalony ale nie zwariowałem do reszty, pomyślałem o karcie adac, dają dość tanio holowanie w całej UE. Tyle, że holowanie do Polski to ostateczność z wielu względów.
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
Marcniosik napisał: ...k Albania czy Rumunia a tubylcy takich używają do wożenia wszystkiego. Zapewni mi to bycie nie zauważonym przez tamtejszych policmajstrów, co nie jest bez znaczenia.
Akurat w tamtych krajach jest odwrotnie. Jedziesz na obcych blachach ( tym bardziej z UE) to jedziesz tak, jakby cię nie było dla policji. Prędkości to też nie sprawdzają, bo nawet nie mają czym. Nas zatrzymali, jak zobaczyli rejestrację to chwila konsternacji co tu powiedzieć i po 10-15 sekundach ciszy poprosił zieloną kartę. Nawet jej nie otworzył tylko rzucił okiem na samochód, oddał i kazał jechać. Inni najpierw chcieli zatrzymywać, to jak zwalniałem do zatrzymania i zauważyli tablice to od razu machali żeby lecieć dalej. Mówię tu o Albanii bo po Rumunii to żeśmy nie latali w zasadzie.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- stasiu
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Oklaski: 2
- Otrzymane podziękowania: 8
stasiu odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....
stasiu