Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Więcej
2012/11/26 14:46 #10005 przez LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni

LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

he he , znajdź mi wypożyczalnię która pożyczy busa studentom na wyprawę do Albanii ????
k

Podstawą elektryki są dobre styki !

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2012/11/27 22:32 #10009 przez Marcniosik

Marcniosik odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Wypożyczenie się nie opłaca, oto prosty dowód:Transita kupię za 2-3 tysiące złotych a wypożyczenie auta w sezonie na taką wyprawę to jakieś 3-4tysiące i problem na łbie, żeby nic się nie stało bo będą astronomiczne kary itp oraz wniesienie kaucji 1000zł. A tak mam w gdzieś termin powrotu, o tu jest ładnie to sobie zostaniemy te 2-3 dni dłużej a nie ciśnij go ciśnij bo o 10 mamy oddać auto. Owszem muszę się liczyć z serwisem itp. ale komplet kluczy i asistance powinno załatwić sprawę. Kasę w jakimś procencie odzyskam po powrocie lub dojdziemy do wniosku ja chcę jeszcze raz i zostanie. W wypożyczalni nie mogę sobie tak zrobić, oddaje auto i za rok mała szansa, że takie samo dostanę, a kasa przepada.
Wypożyczałem raz osobówkę na wakacjach, tak młodego rupa jeszcze nie widziałem. Auto z 2005 roku a było tak rozklekotane, że nie jeden 10 letni samochód jest w lepszym stanie. O tej pory wolę unikać wypożyczalni.

Więcej
2012/11/28 07:57 #10010 przez LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni

LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

zawsze po powrocie możesz go oddać na wage na złom , teraz bardzo dobrze płacą ;-)
ale ostrzegam!
takie wyprawy wciągają i uzależniają jak i sie spodoba za rok znowu pojedziesz ...
k

Więcej
2012/11/28 11:14 #10011 przez Ekipa Trapeza

Ekipa Trapeza odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Załoga Tarpaniątka napisał:

Marcniosik napisał: ...k Albania czy Rumunia a tubylcy takich używają do wożenia wszystkiego. Zapewni mi to bycie nie zauważonym przez tamtejszych policmajstrów, co nie jest bez znaczenia.

Akurat w tamtych krajach jest odwrotnie. Jedziesz na obcych blachach ( tym bardziej z UE) to jedziesz tak, jakby cię nie było dla policji. Prędkości to też nie sprawdzają, bo nawet nie mają czym. Nas zatrzymali, jak zobaczyli rejestrację to chwila konsternacji co tu powiedzieć i po 10-15 sekundach ciszy poprosił zieloną kartę. Nawet jej nie otworzył tylko rzucił okiem na samochód, oddał i kazał jechać. Inni najpierw chcieli zatrzymywać, to jak zwalniałem do zatrzymania i zauważyli tablice to od razu machali żeby lecieć dalej. Mówię tu o Albanii bo po Rumunii to żeśmy nie latali w zasadzie.

Potwierdzam- zagraniczniaki byli niewidzialni zupełnie. Co ciekawe kolumny 3-4 najnowszych czarnych S-klas z czarnymi szybami na albańskich numerach jadących wystarczająco szybko również były niewidzialne ;) Panowie poli/milicjanci odwracali głowy i oglądali niebo i takie tam różne wokół :)

Więcej
2012/12/03 23:49 #10041 przez stasiu

stasiu odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

transit za 2 , 3 tysiące będzie się nadawał jak najbardziej ale do generalnego remontu za parę tyś zł ,no pomyśl sam czy ktoś sprzeda dobry samochód za w/w kwotę jak wartość auta na złomie to prawie taka sama kwota o której piszesz , jak auto jest na prawdę sprawne to musi kosztować a jak był by na prawdę w takim dobrym stanie to by go dawno kupili handlarze żeby zarobić na nim sprzedając go w całości albo na części uwierz mi że że za mniej niż 5 tys nie kupisz dobrej osobówki a ty chcesz auto dostawcze za 2 , 3 tyś , które tyrało całe zycie żeby zarobić na właściciela

stasiu

Więcej
2012/12/04 21:29 #10044 przez stasiu

stasiu odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Zapomniałem jeszcze napisać że do kupna samochodu używanego dostawczego podchodziłem tak jak ty że kupić tanio trochę dołożyć i jeździć bo dlaczego miał by się psuć ?? , ale od kąd w pracy jeżdżę dostawczakami większymi i mniejszymi to wiem co te samochody znoszą przeciętny przebieg takiego auta to jakieś 200 km dziennie to daje około 5 tyś miesięcznie i 60 tyś rocznie po 10 latach masz już 600 tyś km czyli auto praktycznie nadające się do generalnego remontu bo 95% podzespołów jest zużyte , bo ich przeciętny czas użytecznosci wynosi około 500tys km oczywiście są auta które mają sporo więcej na liczniku ale sporo $$$ włożone w remonty a teraz produkowane auta którymi śmigam po 200 tyś zaczynają się rozpadać a po 300 tyś mają już naprawdę dosyć i szkoda w nie inwestować (koszty części , przestój aut na serwisie itp) a one mają zarabiać .Ale życzę wam powodzenia w poszukiwaniach kupnie i udanej podróży , pozdrawiam

stasiu

Więcej
2012/12/10 22:02 - 2012/12/10 22:02 #10084 przez Blacharze

Blacharze odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

Nawet w żuka można kupę szmalu władować, ale za 5 tys. kupisz igłę, która na pewno by cię nie zawiodła :cheer:
Ostatnio zmieniany: 2012/12/10 22:02 przez Blacharze.

Więcej
2012/12/27 22:00 #10274 przez m-team

m-team odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

tak jak kolega wyżej ,uważam że auto które ma przejechać więcej niż 1000km bez większych problemów i remontu
to wydatek 8-12tys
miałem kiedyś lubliny i peugoty w firmie oj działo się

Więcej
2012/12/27 22:05 #10275 przez LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni

w firmie zawsze sie dzieje !!!
to zależy od wyczucia kierowcy
żadne auto nie zniesie eksploatacji z pedałem gazu wcisniętym do podłogi przez 5000 km
a te firmowe tak jeżdżą ( niestety )
jak juz kolega pisał jak dbasz tak masz
dodam wyczucia i rozwagi ;-)

Więcej
2012/12/29 19:09 #10307 przez m-team

m-team odpowiedział w temacie: Odp: Mikrobus na wyprawę złombolopodobną....

po pierwsze samochodami jezdziłem z ojcem i bratem i były szanowane
ale właśnie zakup takiego auta ..............:(

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008