× Tu możecie pogadać o innych tematach, umówić się na spotkania, wspólne wyjazdy, noclegi przed startem, szukać osób do uzupełnienia Waszej ekipy, sprzedawać auta, kupować teile,.....

Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

Więcej
2015/01/21 02:16 #24324 przez AudioBas

AudioBas odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

VB126P napisał: Liczba ekip:
- zarejestruje: 400,
- wystartuje: 350,
- dojedzie: 150,

+/-10 w kazda strone.

X edycja - nizina kaspijska, zlombol nigdy nie byl tak "nisko":D teraz km zabrali to za rok dorzuca

Obawiam się, że większość osób, która wahała się lub obawiała się o swój pojazd po prostu zrezygnuje przed rejestracją.... :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2015/01/21 08:32 #24329 przez BarkASY team

BarkASY team odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

A zgłosić załogi jeszcze nie można

Więcej
2015/01/21 08:40 #24330 przez Grzmiący Rydwan

Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

Z tym ogrzewaniem to byłem gotowy juz dawno temu, tylko go nie robiłem. Wszystko mam obcykane, tylko zrobić. Proste jak budowa cepa a przy okazji zyskam zasilanie kuchenki bez ograniczeń, więc grillowac będzie można do upojenia.

Ale wszystko opiszę w swoim czasie;-)

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

Więcej
2015/01/21 08:55 - 2015/01/21 08:57 #24333 przez BarkASY team

Ja wymyśliłem w swoim Barkasie , że nabędę porządną przetwornicę, zaaplikuję 2 duże aku i podłączę zwykłą elektryczną dmuchawę,
A w ogóle to kierunek bardzo mi się podoba i już mi południowe Włochy po głowie chodzą ;-)
Ostatnio zmieniany: 2015/01/21 08:57 przez BarkASY team.

Więcej
2015/01/21 09:02 #24334 przez Czerwony Team

Czerwony Team odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

No niby my na przełęczy już byliśmy, ale jedziemy.... Będąc rok temu na Passo dello Stelvio obiecałem sobie, że tam wrócę z butami treningowymi i pochodzę po Alpach :D nie sadziłem, że stanie się to tak szybko.... :P To nasz piąty Złombol jedziemy.... A co do podjazdu na przełęcz napiszę po powrocie z pracy i dam kilka zdjęć na zachętę, a cooo...? :D czołgiem Złombolowcy! Pozdrawiam angi

Więcej
2015/01/21 09:06 #24336 przez Grzmiący Rydwan

Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

Tak na szybko - to nie zadziała. Znaczy - nie nastukasz w dzień prądu, żeby działała dmuchawa elektryczna.

Po ochłonięciu i przeanalizowaniu powiem tak - jest w pytkę. Impreza miesiąc wcześniej, więc działac mi będzie assistance z PZU które wykupiłem na rok przed Hiszpanią. Nie mogę go już przedłużyć bo auto mam ubezpieczone gdzie indziej, ale jeszcze na tym assistance opękam imprezę. Holowanie mam do 1000 km, a impreza blisko;-)

Mniej czasu na przygotowania to też dobrze, bo czekania mniej;-) Auto zasadniczo gotowe, parę dodatkowych przeróbek i jazda z koksem.

I na koniec info dla wieeeelu - jak będziecie grasować po szrotach, to popatrzcie na regały z chłodnicami od nowomodnych aut. Zazwyczaj, na dole chłodnicy mieszka taki zacny obiekt:

To jest elektryczna pompa wspomagająca układ chłodzenia. Na szrocie warta 30-50zł, na allegro sprawne potrafią i po 100 chodzić. Pompa ta może uratować dupę. Szczególnie zalecam jej montaż w Żukach z Andorią, gdzie zawór nagrzewnicy jest wyżej niż korek wlewu i są problemy z odpowietrzeniem nagrzewnic przez to. Dzięki tej pompie w każdej chwili mogliśmy zbić temperaturę silnika, uruchamiając nagrzewnice i przyspieszając przepływ płynu przez układ.

Załączniki:
Podziękowali: Gniotsa Nie Łamiotsa

Więcej
2015/01/21 09:12 #24338 przez Semtox

Semtox odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

AudioBas napisał:

VB126P napisał: Liczba ekip:
- zarejestruje: 400,
- wystartuje: 350,
- dojedzie: 150,

+/-10 w kazda strone.

X edycja - nizina kaspijska, zlombol nigdy nie byl tak "nisko":D teraz km zabrali to za rok dorzuca

Obawiam się, że większość osób, która wahała się lub obawiała się o swój pojazd po prostu zrezygnuje przed rejestracją.... :)

Oj jakieś katastroficzne wizje tu rozciągacie, Moim zdaniem skoro a) nasze samochody są normalnie dopuszczone do ruchy drogowego w EU i b) ta droga jest też normalnie dostępna dla wszystkich to normalnie przygotowany złombolowóz to zrobi o ile jego kierowca nie jest niespełna rozumu i nie będzia chciał pokonać tego odcinka na czas i/lub zignoruje kontrolki.

Ale w tym temacie powinni się wypowiedzieć Moto-BEE, Czerwony, Poganiacze i kto tam jeszcze w zeszłym roku na powrocie tam był: Czy robiliście jakieś specjalne modyfikacje przed wyjazdem specjalnie na ten kawałek trasy?

Więcej
2015/01/21 09:20 #24339 przez Grzmiący Rydwan

Semtox - my Żukiem szturmowaliśmy Andorrę - 2500 m. npm. Po to właśnie miał robione wszystkie przeróbki dostosowujące go do dzisiejszych czasów. Po Pirenejach sporo km nakręciliśmy, wspinaliśmy się, zjeżdżaliśmy - zero problemów.

P.S. Czuję już ten popyt na hamulce z Lublinów 2,9t ;-)

Więcej
2015/01/21 09:32 #24341 przez BarkASY team

Serwo z pompą też wypadałoby podmienić na coś efektywniejszego

Więcej
2015/01/21 09:34 #24342 przez Semtox

Semtox odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

Grzmiący - ale czy gdybyś nie jechał do Andory rok temu nie wymienił byś hamulców? sądząc po Twoich wpisach tu i na blogu i tak byś to zrobił podobnie jak robi to wiele ekip z Żuków. Bo tak jak kojarzę tematy o Żukach zawsze pojawiają się tam hebla z Lublina więc to zaliczył bym do klasy normalnych przygotowań jeśli chodzi o Żuka

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008