- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 9
Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
- DeLorean
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
DeLorean odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

Wydaje mi się, że ten Złombol z racji trasy będzie Motocyklowy. Wiem, że dwa Awo Simsony od wczoraj nie moga spać spokojnie i sie pytali czy przygarnę trochę gratów w Favoritce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Polderari
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: -62
- Otrzymane podziękowania: 99
Polderari odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
- SKANT
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
SKANT odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
Powiedziałbym, że nawet bardzo ciekawaGrzmiący Rydwan napisał: Dlatego też biorąc pod uwagę rok przyszły - wymyśliłem na ten taką trasę:
goo.gl/maps/9jlMf
Też ciekawa i pozwala zaliczyć di Stelvio i Transfogaraską w jednej podróży.

Myślę, że dużo ekip pójdzie jednak w stronę wydłużenia trasyAleksandria napisał: A ja zastanawiam się ile osób zrezygnuje ponieważ w zeszłym roku jechało podobną trasą...

Też jechaliśmy w tamtym roku tą trasą

- Rozbrykany Poldżer Squad
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Kierownik Zamieszania
- Oklaski: 2
- Otrzymane podziękowania: 3
Rozbrykany Poldżer Squad odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
Nie ma co ukrywać, wiele osób, między innymi właśnie my, traktujemy wyjazd na Złombol jako formę wakacji, ponieważ ciężko się na 3 tygodnie wyrwać prowadząc firmę.
Więc jako, że Passo dello Stelvio już widzieliśmy (btw jest to przepiękne miejsce i na prawdę warto je zobaczyć, polecam miejscowość Livigno, na dole od południowej strony Przełęczy) to w tym roku odpuszczamy. A nawet znajomi byli w stanie ślub przesunąć, żeby razem z Nami pojechać (byłby to nasz 4 Złombol, a ich drugi)
MOOOOOOOOOOŻE jak na spontanie przy piwku podłapiemy pomysł to wsiądziemy w cywila i sobie pojedziemy na samo Passo dello Stelvio na metę Złombolu. Robiąc trasę w jeden dzień, nocka i powrót. Ale to może. Złombol na 100% odpuszczamy.
Żeby Poldek się nie zastał to planujemy wycieczkę do Bavarii w kwietniu.
A jako zastępstwo za Złombol planujemy w sierpniu traskę Rumunia, Bułgaria, Turcja.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy wystartują

PS. Miejcie SPRAWNE zapasowe pompy paliwa

Złombol 2012&2013&2014
- BarkASY team
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Jadymy durch :-)
- Oklaski: 11
- Otrzymane podziękowania: 97
BarkASY team odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Kierownik Zamieszania
Rozbrykany Poldżer Squad odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
Dlatego to chodzi między innymi o pomoc Dzieciom, a nie tylko i wyłącznie o pomoc Dzieciom. Gdyby chodziło tylko i wyłącznie o pomoc to zamiast MARNOWAĆ jakieś 5000zł na paliwo w zeszłym roku powinien od razu przekazać je na Domy Dziecka.
Wydaje mi się, że NIKT tego nie zrobił i wątpię by ktokolwiek więcej dał na Domy Dziecka niż wydał na Złombol. Bo średnio wychodziło 1000zł na załogę dla DD oraz jakieś 5000-6000zł na Złombol.
Dlatego nie zasłaniajmy się, że tylko i wyłącznie pieniądze przelane na DD się liczą, bo każdy z Nas doskonale wie, że tak nie jest. Jest to ważne, jest to jeden z pośrednich celów Złombola, ale nie jedyny. Bo nie można nazwać przekazania 1000zł na DD ponosząc 4-5-6kzł kosztów jedynym celem Złombola. To tak jakby chcąc kupić jedną parę butów kupować całą fabrykę.
Dlatego właśnie uważam, że TRASA ma ogromne znaczenie. Jeżeli trasa będzie ciekawa to więcej ludzi chcąc przeżyć przygodę życia doda do kosztów 1500zł, że przekazać je na DD lub poświęci swój czas, żeby zdobyć darczyńców, którzy przekażą te pieniążki. Trasa jest bardzo ważna, bo gdy trasa będzie nudna, to jakaś załoga z rezygnuje z poniesienie 4-5-6-10-15 tysięcy złotych kosztów, żeby przekazać 1500zł na DD. W takim wypadku, w wypadku nudnej trasy, chcąc mieć czyste sumienie po prostu bardziej opłaca się przelać Dzieciaków kaskę, a na imprezę NIE jechać. My nigdy darczyńców nie mieliśmy, bo niestety nie mieliśmy czasu ich szukać i pieniążki dla Dzieciaków przelewaliśmy z własnych pieniędzy.
Ale żeby nie było, NIKOGO nie atakuje, o NIC mi nie chodzi, do NIKOGO nie mam pretensji. Chciałem tylko udowodnić, że TRASA ma RÓWNIEŻ ogromne znaczenie.
Kolejnym dowodem byłoby to, że gdyby zdublować trasę zeszłoroczną też pojechałoby dużo mniej załóg, mimo tego samego, szczytnego celu.
Pozdrowienia dla wszystkich

Złombol 2012&2013&2014
- Grzmiący Rydwan
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- 2 Złombole, 0 awarii
Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń

- RTW
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Ducati Bez Granic TEAM
RTW odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie

Myslicie zeby brac ze soba dechy zeby w sierpniu w kapielowkach zjechac po sniegu?
Sprawdziłem i nie występuje tam śnieg latem - wiec pewnie w drodze powrotnej Hintertux
Serdecznie pozdrawiamy
- PRUDENTER TEAM
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 7
- Otrzymane podziękowania: 26
PRUDENTER TEAM odpowiedział w temacie: Złombol 2015 - będzie? Gdzie ? - typujcie
Rozbrykany Poldżer Squad napisał: Wydaje mi się, że NIKT tego nie zrobił i wątpię by ktokolwiek więcej dał na Domy Dziecka niż wydał na Złombol. Bo średnio wychodziło 1000zł na załogę dla DD oraz jakieś 5000-6000zł na Złombol.
.. Ja co roku staram się aby kwota zebrana na dzieci była wyższa niż kwota wydana przez ze mnie na złombol ..
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Kierownik Zamieszania
Złombol 2012&2013&2014