× Tu możecie pogadać o innych tematach, umówić się na spotkania, wspólne wyjazdy, noclegi przed startem, szukać osób do uzupełnienia Waszej ekipy, sprzedawać auta, kupować teile,.....

Powitalnia

Więcej
2017/10/08 13:38 #45949 przez arekula

arekula odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witam
Jesteśmy starzy / nowi na forum.
Starzy bo byłem uczestnikiem w edycji 2010 do Stambułu,
Nowi bo po wieloletniej przerwie )))
Ula i Arek z Wrocławia.
Do udziału w kolejnej edycji Złombola w 2018r. kupiony w zeszłym tygodniu zielony Fiat 126p rocznik 1999. Z powodu koloru nazwaliśmy go "Klonem"
Na razie Klon został odstawiony do garażu do Katowic i tam będzie oczekiwał do wiosny.
Zdjęcia samochodu wkrótce.
Pozdrawiamy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/01/03 07:26 #46408 przez Fabian

Fabian odpowiedział w temacie: Powitalnia

to i ja się przywitam
już w zeszłym roku zlombol chodził mi po głowie ale jakos nie wyszło. w tym roku jak tylko podano cel tegorocznego rajdu postanowiłem, że nie ma bata i jadę
jako, że w zeszłym roku poczytałem trochę o najlepszym samochodzie dla początkującego szybkie poszukiwania i jest favorita - jakby na mnie czekała, od pierwszego właściciela dosłownie 25km od domu
teraz sprawdzenie kilku podstawowych rzeczy i widzimy się w Katowicach :D
Podziękowali: POGANIACZE BYDŁA

Więcej
2018/01/06 18:40 #46507 przez maupole

maupole odpowiedział w temacie: Powitalnia

Czołem wszystkim nowym ekipom!
Jeśli mogę coś zasugerować, to pozmieniajcie awatary, bo wszyscy wyglądacie tak samo i człowiek nie wie z kim pisze.
Powodzenia na złombolu!

Więcej
2018/01/06 20:13 #46509 przez Czerwony Team

Czerwony Team odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witamy!

Więcej
2018/01/07 13:34 #46514 przez slontrans

slontrans odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witam serdecznie wszystkich "pozytywnie zakręconych" jak i ja.
Jestem z Czechowic-Dziedzic koło Bielska-Białej więc do Katowic mam zaledwie 50 km.
O złobolu usłyszałem ok 10 lat temu i od razu mówię ... chcę muszę i nawet sprzęt mam (passat B1 1973r).
Oczywiście po zapoznaniu się z regulaminem mój plan poszedł papa. Potem normalne życie się toczyło (żona, dzieci, dom itd) i tak zleciało.
Ale to właśnie teraz przyszedł ten moment ten czas abym dołączył do tego zacnego grona !!!

Witam Witam i jeszcze raz Witam !!!!

Jestem w trakcie poszukiwania od pół roku (trzymajcie kciuki bo może jutro będzie) Skody Forman.
Z racji tego, iż jestem mechanikiem z zamiłowania i zawodu całą odbudowę wykonam własnoręcznie (poza lakierem).
Jutro biorę lawetę i kierunek południowi sąsiedzi (Czechy) i tam czeka na mnie "moja lala" zwana inaczej 18+ "ceska suka" :P
No i tyle w temacie do zobaczenia !!! B)

Więcej
2018/01/07 14:36 #46517 przez pader

pader odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witam wszystkich.
Ruszyło i mnie żeby pojechać w Złombolu.
Ekipę już montujemy, i szukamy samochodu którym będziemy jechać :)

Więcej
2018/01/07 16:21 #46523 przez KURT POLDSON

KURT POLDSON odpowiedział w temacie: Powitalnia

To bardzo miłe uczucie witać "Narybek" z pozycji "Ćwierćweterana". Szykujcie swoje maszyny - najlepiej przy polskich piosenkach , to może będzie okazja razem pośpiewać...............

Więcej
2018/01/14 19:55 #46617 przez atronic

atronic odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witam wszystkich weteranów i nowych złomblowych miłośników.
Jestem mieszkańcem trójmiasta (wiek 40+) i od kilkunastu tygodni choruję na ciężką chorobę. Niestety NFZ nie potrafi mi pomóc. Zdiagnozowałem u siebie postępująca i przewlekłą i niestety nieuleczalną odmianę ' incendii ejus varii złombolica" (silnie paląca złombolica plamista).
Jedyne znane lekarstwo mogące pomóc na okres 12 miesięcy to wspólny udział w wyprawie do wyznaczonego celu. Tak więc jestem w trakcie poszukiwania auta w rozsadnej cenie lub 2 miejsc w ekipie jadącej na półwysep w Grecji. 2 miejsca z tego powodu że choroba jest zaraźliwa i infekcja przeniosła się na małżonkę.
Ponieważ w swoim żywocie byłem właścicielem miedzy innymi 3 fiatów 125p i jednego poloneza, gdyby ktoś wiedział o takim autku na sprzedaż blisko trójmiasta to chętnie zasięgnę takiej wiedzy.

Łączę się w chorobie z innymi cierpiącymi na tą przypadłość.

Więcej
2018/01/14 20:30 #46618 przez Ala montana

Ala montana odpowiedział w temacie: Powitalnia

Ze względu na to, że chorobę naprawdę jest bardzo ciężko wyleczyć,
pochylamy się nad Waszym losem jednocześnie zapraszając tu do udziału
w tych naszych terapiach grupowych.

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{

Więcej
2018/01/15 09:29 - 2018/01/15 09:29 #46623 przez Darx212

Darx212 odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witam wszystkich zarażonych złombolowym szaleństwem, po spędzeniu wielu godzin w internecie i oglądaniu relacji foto i video z poprzednich edycji i tak po kilku miesięcznych przygotowaniach psychicznych znalazłem wymarzonego żuczka. Jest to tawos 7os z jakże legendarnym silnikiem S21, który od 96roku woził sadzonki do lasu w nadleśnictwie Sieradz (woj łódzkie) po latach pracy żuk zaliczył złombolowy prolog z Tomaszowa Mazowieckiego na Kaszuby i dał nam popalić, ale uznaliśmy to za sprawdzian naszej cierpliwości i nerwów wiec sie nie zniechecamy i zaczynamy dłubać...... Ogólnie to jak ktoś słyszy gdzie ma dojechac to każdy tylko mówi jakże awaryjny to samochód i tak dalej ale oni swoje a my swoje :side:

Pozdrawiam i życze miłych przygotowań ;)
Ostatnio zmieniany: 2018/01/15 09:29 przez Darx212.

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008