- Oklaski: -2
- Otrzymane podziękowania: 1
Tu możecie pogadać o innych tematach, umówić się na spotkania, wspólne wyjazdy, noclegi przed startem, szukać osób do uzupełnienia Waszej ekipy, sprzedawać auta, kupować teile,.....
Powitalnia
- arekula
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2017/10/08 13:38 #45949
przez arekula
arekula odpowiedział w temacie: Powitalnia
Witam
Jesteśmy starzy / nowi na forum.
Starzy bo byłem uczestnikiem w edycji 2010 do Stambułu,
Nowi bo po wieloletniej przerwie )))
Ula i Arek z Wrocławia.
Do udziału w kolejnej edycji Złombola w 2018r. kupiony w zeszłym tygodniu zielony Fiat 126p rocznik 1999. Z powodu koloru nazwaliśmy go "Klonem"
Na razie Klon został odstawiony do garażu do Katowic i tam będzie oczekiwał do wiosny.
Zdjęcia samochodu wkrótce.
Pozdrawiamy.
Jesteśmy starzy / nowi na forum.
Starzy bo byłem uczestnikiem w edycji 2010 do Stambułu,
Nowi bo po wieloletniej przerwie )))
Ula i Arek z Wrocławia.
Do udziału w kolejnej edycji Złombola w 2018r. kupiony w zeszłym tygodniu zielony Fiat 126p rocznik 1999. Z powodu koloru nazwaliśmy go "Klonem"
Na razie Klon został odstawiony do garażu do Katowic i tam będzie oczekiwał do wiosny.
Zdjęcia samochodu wkrótce.
Pozdrawiamy.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Fabian
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
2018/01/03 07:26 #46408
przez Fabian
Fabian odpowiedział w temacie: Powitalnia
to i ja się przywitam
już w zeszłym roku zlombol chodził mi po głowie ale jakos nie wyszło. w tym roku jak tylko podano cel tegorocznego rajdu postanowiłem, że nie ma bata i jadę
jako, że w zeszłym roku poczytałem trochę o najlepszym samochodzie dla początkującego szybkie poszukiwania i jest favorita - jakby na mnie czekała, od pierwszego właściciela dosłownie 25km od domu
teraz sprawdzenie kilku podstawowych rzeczy i widzimy się w Katowicach
już w zeszłym roku zlombol chodził mi po głowie ale jakos nie wyszło. w tym roku jak tylko podano cel tegorocznego rajdu postanowiłem, że nie ma bata i jadę
jako, że w zeszłym roku poczytałem trochę o najlepszym samochodzie dla początkującego szybkie poszukiwania i jest favorita - jakby na mnie czekała, od pierwszego właściciela dosłownie 25km od domu
teraz sprawdzenie kilku podstawowych rzeczy i widzimy się w Katowicach

Podziękowali: POGANIACZE BYDŁA
- maupole
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 10
- Otrzymane podziękowania: 31
2018/01/06 18:40 #46507
przez maupole
maupole odpowiedział w temacie: Powitalnia
Czołem wszystkim nowym ekipom!
Jeśli mogę coś zasugerować, to pozmieniajcie awatary, bo wszyscy wyglądacie tak samo i człowiek nie wie z kim pisze.
Powodzenia na złombolu!
Jeśli mogę coś zasugerować, to pozmieniajcie awatary, bo wszyscy wyglądacie tak samo i człowiek nie wie z kim pisze.
Powodzenia na złombolu!
- Czerwony Team
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 22
- Otrzymane podziękowania: 85
2018/01/06 20:13 #46509
przez Czerwony Team
FSO Sekcja Śląsk
www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
www.czerwonyteam.blogspot.com/
Czerwony Team odpowiedział w temacie: Powitalnia
Witamy!
FSO Sekcja Śląsk
www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
www.czerwonyteam.blogspot.com/
- slontrans
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2018/01/07 13:34 #46514
przez slontrans
slontrans odpowiedział w temacie: Powitalnia
Witam serdecznie wszystkich "pozytywnie zakręconych" jak i ja.
Jestem z Czechowic-Dziedzic koło Bielska-Białej więc do Katowic mam zaledwie 50 km.
O złobolu usłyszałem ok 10 lat temu i od razu mówię ... chcę muszę i nawet sprzęt mam (passat B1 1973r).
Oczywiście po zapoznaniu się z regulaminem mój plan poszedł papa. Potem normalne życie się toczyło (żona, dzieci, dom itd) i tak zleciało.
Ale to właśnie teraz przyszedł ten moment ten czas abym dołączył do tego zacnego grona !!!
Witam Witam i jeszcze raz Witam !!!!
Jestem w trakcie poszukiwania od pół roku (trzymajcie kciuki bo może jutro będzie) Skody Forman.
Z racji tego, iż jestem mechanikiem z zamiłowania i zawodu całą odbudowę wykonam własnoręcznie (poza lakierem).
Jutro biorę lawetę i kierunek południowi sąsiedzi (Czechy) i tam czeka na mnie "moja lala" zwana inaczej 18+ "ceska suka"
No i tyle w temacie do zobaczenia !!!
Jestem z Czechowic-Dziedzic koło Bielska-Białej więc do Katowic mam zaledwie 50 km.
O złobolu usłyszałem ok 10 lat temu i od razu mówię ... chcę muszę i nawet sprzęt mam (passat B1 1973r).
Oczywiście po zapoznaniu się z regulaminem mój plan poszedł papa. Potem normalne życie się toczyło (żona, dzieci, dom itd) i tak zleciało.
Ale to właśnie teraz przyszedł ten moment ten czas abym dołączył do tego zacnego grona !!!
Witam Witam i jeszcze raz Witam !!!!
Jestem w trakcie poszukiwania od pół roku (trzymajcie kciuki bo może jutro będzie) Skody Forman.
Z racji tego, iż jestem mechanikiem z zamiłowania i zawodu całą odbudowę wykonam własnoręcznie (poza lakierem).
Jutro biorę lawetę i kierunek południowi sąsiedzi (Czechy) i tam czeka na mnie "moja lala" zwana inaczej 18+ "ceska suka"

No i tyle w temacie do zobaczenia !!!

- pader
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2018/01/07 14:36 #46517
przez pader
pader odpowiedział w temacie: Powitalnia
Witam wszystkich.
Ruszyło i mnie żeby pojechać w Złombolu.
Ekipę już montujemy, i szukamy samochodu którym będziemy jechać
Ruszyło i mnie żeby pojechać w Złombolu.
Ekipę już montujemy, i szukamy samochodu którym będziemy jechać

- KURT POLDSON
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2018/01/07 16:21 #46523
przez KURT POLDSON
KURT POLDSON odpowiedział w temacie: Powitalnia
To bardzo miłe uczucie witać "Narybek" z pozycji "Ćwierćweterana". Szykujcie swoje maszyny - najlepiej przy polskich piosenkach , to może będzie okazja razem pośpiewać...............
- atronic
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
2018/01/14 19:55 #46617
przez atronic
atronic odpowiedział w temacie: Powitalnia
Witam wszystkich weteranów i nowych złomblowych miłośników.
Jestem mieszkańcem trójmiasta (wiek 40+) i od kilkunastu tygodni choruję na ciężką chorobę. Niestety NFZ nie potrafi mi pomóc. Zdiagnozowałem u siebie postępująca i przewlekłą i niestety nieuleczalną odmianę ' incendii ejus varii złombolica" (silnie paląca złombolica plamista).
Jedyne znane lekarstwo mogące pomóc na okres 12 miesięcy to wspólny udział w wyprawie do wyznaczonego celu. Tak więc jestem w trakcie poszukiwania auta w rozsadnej cenie lub 2 miejsc w ekipie jadącej na półwysep w Grecji. 2 miejsca z tego powodu że choroba jest zaraźliwa i infekcja przeniosła się na małżonkę.
Ponieważ w swoim żywocie byłem właścicielem miedzy innymi 3 fiatów 125p i jednego poloneza, gdyby ktoś wiedział o takim autku na sprzedaż blisko trójmiasta to chętnie zasięgnę takiej wiedzy.
Łączę się w chorobie z innymi cierpiącymi na tą przypadłość.
Jestem mieszkańcem trójmiasta (wiek 40+) i od kilkunastu tygodni choruję na ciężką chorobę. Niestety NFZ nie potrafi mi pomóc. Zdiagnozowałem u siebie postępująca i przewlekłą i niestety nieuleczalną odmianę ' incendii ejus varii złombolica" (silnie paląca złombolica plamista).
Jedyne znane lekarstwo mogące pomóc na okres 12 miesięcy to wspólny udział w wyprawie do wyznaczonego celu. Tak więc jestem w trakcie poszukiwania auta w rozsadnej cenie lub 2 miejsc w ekipie jadącej na półwysep w Grecji. 2 miejsca z tego powodu że choroba jest zaraźliwa i infekcja przeniosła się na małżonkę.
Ponieważ w swoim żywocie byłem właścicielem miedzy innymi 3 fiatów 125p i jednego poloneza, gdyby ktoś wiedział o takim autku na sprzedaż blisko trójmiasta to chętnie zasięgnę takiej wiedzy.
Łączę się w chorobie z innymi cierpiącymi na tą przypadłość.
- Ala montana
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- 10 Złomboli
2018/01/14 20:30 #46618
przez Ala montana
{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{
Ala montana odpowiedział w temacie: Powitalnia
Ze względu na to, że chorobę naprawdę jest bardzo ciężko wyleczyć,
pochylamy się nad Waszym losem jednocześnie zapraszając tu do udziału
w tych naszych terapiach grupowych.
pochylamy się nad Waszym losem jednocześnie zapraszając tu do udziału
w tych naszych terapiach grupowych.
{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{
- Darx212
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2018/01/15 09:29 - 2018/01/15 09:29 #46623
przez Darx212
Darx212 odpowiedział w temacie: Powitalnia
Witam wszystkich zarażonych złombolowym szaleństwem, po spędzeniu wielu godzin w internecie i oglądaniu relacji foto i video z poprzednich edycji i tak po kilku miesięcznych przygotowaniach psychicznych znalazłem wymarzonego żuczka. Jest to tawos 7os z jakże legendarnym silnikiem S21, który od 96roku woził sadzonki do lasu w nadleśnictwie Sieradz (woj łódzkie) po latach pracy żuk zaliczył złombolowy prolog z Tomaszowa Mazowieckiego na Kaszuby i dał nam popalić, ale uznaliśmy to za sprawdzian naszej cierpliwości i nerwów wiec sie nie zniechecamy i zaczynamy dłubać...... Ogólnie to jak ktoś słyszy gdzie ma dojechac to każdy tylko mówi jakże awaryjny to samochód i tak dalej ale oni swoje a my swoje 
Pozdrawiam i życze miłych przygotowań

Pozdrawiam i życze miłych przygotowań

Ostatnio zmieniany: 2018/01/15 09:29 przez Darx212.