× Tu możecie pogadać o innych tematach, umówić się na spotkania, wspólne wyjazdy, noclegi przed startem, szukać osób do uzupełnienia Waszej ekipy, sprzedawać auta, kupować teile,.....

Powitalnia

Więcej
2015/10/03 14:56 #31076 przez dwr_____

dwr_____ odpowiedział w temacie: Powitalnia

Poprawka: w przyszłym :P

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2015/12/11 20:08 #31880 przez Złomki

Złomki odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witam wszystkich Złombolowiczów. Temat Złombolu obił mi się o uszy już jakiś czas temu, jednak na poważnie wkręciłem kilka tygodni temu i mam ogromną nadzieję wystartować w jubileuszowej edycji. Jak, czym jeszcze nie wiem. Opcji jest kilka, począwszy od zabrania się z kimś poprzez dwa koła- Junak, WSK, po Malucha, którego nie wiem czy uda mi się zarejestrować :silly: lub nawet zakup złomka specjalnie w celu wyjazdu. Tak czy inaczej liczę, że w przyszłym roku uda się pojechać. Jestem z Wrocławia, także jeśli koleżanki i koledzy z tego miasta spotykają się gdzieś od czasu do czasu to chętnie się zintegruję :)

Więcej
2015/12/11 23:59 #31886 przez Duch tamtych czasów

Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witamy witamy ;-) Kupuj furę albo szukaj ekipy która będzie miała wolne miejsce. Co do spotkania to już wiesz, że planujemy :-)

Więcej
2015/12/30 20:32 #32312 przez ŁADAmoment

ŁADAmoment odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witamy! Śledzimy forum już od dawna i bardzo chcieliśmy uczestniczyć w Złombolu 2015- niestety poukładało się inaczej. W 2016 już nie odpuścimy! Gonimy z Lublina ŁADĄ 2107- świeży zakup, jeden właściciel, 71 tyś km na liczniku- szyk i elegancja w pełnej krasie :P
Pozdrawiamy wszystkich!

Więcej
2015/12/30 20:56 #32313 przez SkazaniNaŁadę

SkazaniNaŁadę odpowiedział w temacie: Powitalnia

Cześć!
Łada na wypasie, kolorek jak z salonu.
Teraz większy przegląd i jazda :)

Więcej
2015/12/30 22:26 #32327 przez Grzmiący Rydwan

Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Powitalnia

Jak z Lublina to czemu nie Lublinem? ;-)

BTW - fajna nazwa ekipy;-)

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

Więcej
2015/12/30 23:03 #32331 przez ŁADAmoment

Dziękujemy- nad nazwą długo myśleliśmy i ta wygrała w cuglach głosowanie wśród znajomych :D Przegląd jest w toku- auto więcej stało niż jeździło więc wszystko sparciałe- na szybko dostało nowy układ zapłonowy, akumulator, opony, część wężyków- obecnie gaźnik jest w regeneracji. Lublin chodził nam po głowie- tak jak i Żuk, ale dla 2 osób to chyba nieco za duże auto- myślę że siódemka będzie w sam raz :)

Więcej
2015/12/31 10:44 #32357 przez SkazaniNaŁadę

SkazaniNaŁadę odpowiedział w temacie: Powitalnia

Wężyki raczej wszystkie wymień, to z doświadczenia, również ten przy zbiorniku paliwa, pewnie jest tam jeszcze taki w osnowie. Zwróć uwagę na przewody hamulcowe elastyczne (u mnie się rozpadły bo auto też długo stało).
Zapłon to najlepiej bezstykowy, daje dużą poprawę w kulturze pracy silnika, nie gubi zapłonów.
To tak ogólnie z tego co się sypało u mnie w Ładzie.

Więcej
2015/12/31 16:11 #32385 przez Babcia wŁadzia

Babcia wŁadzia odpowiedział w temacie: Powitalnia

Większy przegląd, hmmmm. Też miałem robić coś w tym rodzaju. Przestałem liczyć faktury baaardzo dawno temu ;). Z własnego doświadczenia nie odkładaj niczego na ostatnią chwilę i testuj samochód po naprawach. Ja założyłem cały nowy układ hamulcowy, wszystkie przewody, na prawdę wszystkie, stare zostały tylko szczęki z tyłu, tyle. Jeździłem Ładą normalnie. W szwajcarii się okazało, że regulator siły hamowania nie działa jak należy i ugotowałem hamulce daleko przed Stelvio.

Więcej
2015/12/31 16:30 #32386 przez ŁADAmoment

Dzięki za rady! Właśnie biłem się z myślami czy zakładać zapłon bezstykowy- na razie zostałem przy starym typie, ale chyba się skuszę- dużo jest przy tym komplikacji? Hamulce są w planie jako kolejne po gaźniku. Rozrusznik zregenerowany- muszę jeszcze powalczyć z alternatorem bo czasami wariuje ładowanie. Co do kosztów to nie liczę- bawię się od lat w offroad i wiem że nie wolno sumować tego co się wkłada w auto :P Łada będzie teraz jak najwięcej jeździć żeby zweryfikować wszystko co można :)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008