- Otrzymane podziękowania: 0
Team "firmowy" a regulamin
- mrocznydrwal
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
mrocznydrwal stworzył temat: Team "firmowy" a regulamin
Pytanie jest następujące: czy w Złombolu mogą brać udział "firmowe" teamy? tzn. jest sobie jakaś tam firma, daje kasę dla dzieci i wystawia "swój" zespół, tzn. kilku swoich pracowników. Czy coś takiego jest zgodne z regulaminem?
Pytam dlatego, że w regulaminie sponsoring jest zakazany, natomiast oglądając na YT relacje ze złombolu natrafiłem na taką:
Złombol 2015 VW
Pytanie jak to możliwe, że ta ekipa pojechała na Złombol wyłącznie pod szyldem VW Centrum Poznań? Na filmiku widać, że nawet na kempingu była flaga z logiem VW, samochód też tylko tym oklejony.
Oczywiście nikomu nie sugeruję, że złamał regulamin, najzwyklej w świecie jestem po prostu ciekawy jak to było. Gdyby ktoś z tego teamu zobaczył ten wątek, byłbym wdzięczny za wyjaśnienie

W sumie firma w której pracuję ma strasznie fajnie oklejone samochody, chętnie bym przyozdobił mojego Poloneza podobnym motywem

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- swbr
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: -5
- Otrzymane podziękowania: 57
swbr odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
mrocznydrwal napisał: Cześć,
Pytanie jest następujące: czy w Złombolu mogą brać udział "firmowe" teamy? tzn. jest sobie jakaś tam firma, daje kasę dla dzieci i wystawia "swój" zespół, tzn. kilku swoich pracowników. Czy coś takiego jest zgodne z regulaminem?
Pytam dlatego, że w regulaminie sponsoring jest zakazany, natomiast oglądając na YT relacje ze złombolu natrafiłem na taką:
Złombol 2015 VW
Pytanie jak to możliwe, że ta ekipa pojechała na Złombol wyłącznie pod szyldem VW Centrum Poznań? Na filmiku widać, że nawet na kempingu była flaga z logiem VW, samochód też tylko tym oklejony.
Oczywiście nikomu nie sugeruję, że złamał regulamin, najzwyklej w świecie jestem po prostu ciekawy jak to było. Gdyby ktoś z tego teamu zobaczył ten wątek, byłbym wdzięczny za wyjaśnienie
W sumie firma w której pracuję ma strasznie fajnie oklejone samochody, chętnie bym przyozdobił mojego Poloneza podobnym motywem
Tak samo jak ja na 6 edycję Szkocką pojechałem z jednym darczyńcą na aucie (darczyńca też okleił całe moje auto). Wpłacili tyle ile trzeba było ( a nawet więcej) ale w zamian zażądali wyłączności na całym samochodzie. To nie jest zabronione. Jeśli Twoja firma postanowi "przyozdobić" Ci samochód, to powinna również wesprzeć cel akcji przelewem w imieniu Twej załogi. Wtedy wszystko będzie zgodne z regulaminem.
Sponsoring który jest zabroniony, to np. ofiarowanie przez firmę np. radia do samochodu. Kół, opon czy czegokolwiek innego. Wszystkie przygotowania powinny być porywane z "kieszeni" teamów, a nie darczyńców.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- Tom Bombadil
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Seba
Tom Bombadil odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
Ja zawsze powtarzam, że do wszystkiego trzeba po prostu podchodzić zdroworozsądkowo i nie przeginać w żadną stronę, bo totalny zamordyzm regulaminowy też do niczego dobrego nie prowadzi.
https://www.facebook.com/seba.jacko - https://www.youtube.com/channel/UCNoFY4yCQhGqAac03GkNI3w/videos
Złombol 2017 - OSK OLAF #09
Złombol 2018 - OSK OLAF #822
Złombol 2019 - OSK OLAF #59
Złombol 2020 - OSK OLAF #
- mrocznydrwal
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
mrocznydrwal odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin

- C.H. Robinson Teresin Team
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 17
C.H. Robinson Teresin Team odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?
- Marcniosik
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Marcniosik odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
Chciałbym jechać w 2019 i ponieważ pracuje w korpo istnieje możliwość aby ubłagać naszą koleżankę od marketingu by firma wsparła jako darczyńca Złombol. Znając życie może być to jedyny mój sponsor.
Teraz pytanie czy to jest dozwolone czy też nie?
Z oczywistych powodów jak by nie patrzeć firma wypłacając mi wynagrodzenie wspiera moją załogę.

Z drugiej strony jadę w czasie wolnym samochodem kupionym za kasę odłożoną z pensji i nie jest to delegacja służbowa.
- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
- Oklaski: 34
- Otrzymane podziękowania: 302
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
Sponsor czy Darczyńca?Marcniosik napisał: Znając życie może być to jedyny mój sponsor.
Jeżeli dostaniesz do kieszeni dodatkową kasę (lub inną formę wsparcia) na wyjazd oprócz pensji którą normalnie dostajesz za wykonaną pracę, to to nie będzie zgodne z regulaminem.
Jeżeli Twoja firma wpłaci kasę na dzieciaki jako Twój Darczyńca i dostaniesz tylko potwierdzenie przelewu to będzie ok.
PS.
Regulamin chwilowo jest niedostępny bo jest przygotowywana nowa wersja na 2019.
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
Ale co znaczy to zdanie:
"Z oczywistych powodów jak by nie patrzeć firma wypłacając mi wynagrodzenie wspiera moją załogę.

Czy jedziesz na Złombol w czasie etatowej pracy, nie urlopu? Nie rozumiem jak firma wypłaca ci wynagrodzenie. Bo jeśli za jazdę w rajdzie pod ich "banderą" to łamiesz regulamin. A jeśli bierzesz urlop i jedziesz za swoje to jest ok.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- Marcniosik
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Marcniosik odpowiedział w temacie: Team "firmowy" a regulamin
Jadę w czasie urlopu.- Chodziło mi o to, że jak by nie patrzeć to dostaję pensję z której sobie odkładam na złombol.Chłopcy z PRL napisał: Wszystko jest jasne , firma jest Darczyńcą. Jest ok.
Ale co znaczy to zdanie:
"Z oczywistych powodów jak by nie patrzeć firma wypłacając mi wynagrodzenie wspiera moją załogę."
Czy jedziesz na Złombol w czasie etatowej pracy, nie urlopu? Nie rozumiem jak firma wypłaca ci wynagrodzenie. Bo jeśli za jazdę w rajdzie pod ich "banderą" to łamiesz regulamin. A jeśli bierzesz urlop i jedziesz za swoje to jest ok.