- Otrzymane podziękowania: 4
Tu możecie pogadać o innych tematach, umówić się na spotkania, wspólne wyjazdy, noclegi przed startem, szukać osób do uzupełnienia Waszej ekipy, sprzedawać auta, kupować teile,.....
Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
- yoshi
-
Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Skoda Favorit 135L
Mniej
Więcej
2022/08/01 15:56 - 2022/08/01 15:56 #52950
przez yoshi
Pozdrawiam,
Łukasz
Nazwa załogi: "puki co brak"
yoshi stworzył temat: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Cześć,
czy ktoś wie coś więcej na temat potencjalnych starć na granicy Kosowa i Serbii?
czy ktoś wie coś więcej na temat potencjalnych starć na granicy Kosowa i Serbii?
Pozdrawiam,
Łukasz
Nazwa załogi: "puki co brak"
Ostatnio zmieniany: 2022/08/01 15:56 przez yoshi.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- kacperwdo601
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2022/08/02 10:23 #52951
przez kacperwdo601
kacperwdo601 odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Patrząc na obecną sytuację, która się tam dzieje my na 100% odpuszczamy Kosowo, na obecną chwilę przez Serbię chcemy przejechać, ale zobaczymy jak sytuacja się zmieni, bo mamy jeszcze miesiąc czasu

- 300procentNORMY
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2022/08/03 11:51 #52953
przez 300procentNORMY
300procentNORMY odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Tam zawsze napięta sytuacja, więc nie ma o liczyć, że przez miesiąc się zmieni na lepsze.
- DatsunHeresy
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2022/08/18 11:46 #53051
przez DatsunHeresy
DatsunHeresy odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Hej, Mieszkam od 5 lat w Kosowie. Chce zedementowac "plotki" z polskich Mediów. Absolutnie nie rozumiem strachu jaki zbudowala telewizja i radio w Polsce! Kosovo jest bezpieczne i ma calkiem dobre drogi, Nie ma sie czego bac. Ostatnie "Rewelacje dotyczace tarć" miedzy Serbia a Kosowem sa rozdmuchane i niezgodne z prawda.Dyskurs miedzy kosowa a Serbia trwa od wielu lat i w zaden sposob sytucacja nie eskalowala w ostatnich miesiacach. Nie ma zagrożenia konfliktem, ani tym bardziej wojna. Ktokolwiek twieredzi inaczej jest niedoinformowanym ignorantem! Mozna smiało jechać przez Kosowo! Należy jedynie pamietać o Paszporcie, bez tego dokumentu nie wjedziecie. W drugą strone - przkraczajac granice z Kosowa do Serbi trzeba miec takze tez dwa dokumenty ze soba - Dowod + paszport! Pozatym jechac, nie przejmowac sie bzdurami W mediach. Trasa miedzy kosowem a Albania biegnie przez zjawiskowe i fenomenalne gory, przy czym warto dodać, ze jest to autostrada, dobra nawierzchnia i bezpłatna. Kosowarzy sa bardzo mili i pomocni, w razie awarii czy czegokolwiek chetnie pomagaja obcokrajowcą, so otwarci i ciekawi swiata. Pozdrawiam
Podziękowali: MProjekt
- DatsunHeresy
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2022/08/18 11:48 #53052
przez DatsunHeresy
DatsunHeresy odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Nic tu sie nie dzieje co mogloby wam przeszkodzic w przejezdzie. Polskie media rozdmuchaly bzdurna informacje ze tu cos jest nie ok,
Wrecz przeciwnie. W kosowie jest naprawde spoko, mozna jechac smiało!
Wrecz przeciwnie. W kosowie jest naprawde spoko, mozna jechac smiało!
- Crazy Kokos Team
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2022/08/18 17:33 #53057
przez Crazy Kokos Team
Crazy Kokos Team odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Datsun, ja miałem plan z Mitrowicy pojechać wzdłuż jeziora Gazivode i wbić się do Serbii, ale google mapsy "nie chcą mnie puścić". WHY?
Gdzieś tam wyczytałem, że północno-zachodnie granice są aktualnie zablokowane. Możesz mi potwierdzić, że przejadę M2 przez granicę?
Podziękował
Gdzieś tam wyczytałem, że północno-zachodnie granice są aktualnie zablokowane. Możesz mi potwierdzić, że przejadę M2 przez granicę?
Podziękował
- MProjekt
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2022/08/19 12:56 #53061
przez MProjekt
MProjekt odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Informacje na temat Kosowa OK, ale czy Serbowie nie robią problemów na granicy, kiedy wjeżdża się od strony Kosowa? Słyszałem, że paszport ze stemplem z Kosowa uznają za nieważny.
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
2022/08/28 21:27 #53126
przez Chłopcy z PRL
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Do Mitrovicy można wjechać? Bo coś tam pisali w mediach, że wojska USA tam siedzą dla uspokojenia.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- maciek1307
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2022/08/29 07:17 #53128
przez maciek1307
maciek1307 odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
Jak byłem w Kosowie jakieś 5 lat temu to wyglądało to tak:
Musieliśmy wybrać przejście graniczne w okolicach Merdare - poprzednie okazało się zamknięte.
Wjeżdżaliśmy z Serbii do Kosowa - dostajemy kosowską pieczątkę wjazdową, a serbowie patrzą na nas jak na terrorystów - w tym momencie paszport staje się bezużyteczny bo nie otrzymujemy serbskiej pieczątki wyjazdowej .
Byłem w Kosowskiej Mitrovicy i było w miarę spokojnie, jedyne co trzeba uważać to to, że miasto podzielone jest na część serbską i kosowską - radzę nie przekraczać granicy która przebiega wzdłuż rzeki.
Wyjeżdżaliśmy z Kosowa do Macedonii, wówczas otrzymaliśmy kosowską pieczątkę wyjazdową.
Musieliśmy wybrać przejście graniczne w okolicach Merdare - poprzednie okazało się zamknięte.
Wjeżdżaliśmy z Serbii do Kosowa - dostajemy kosowską pieczątkę wjazdową, a serbowie patrzą na nas jak na terrorystów - w tym momencie paszport staje się bezużyteczny bo nie otrzymujemy serbskiej pieczątki wyjazdowej .
Byłem w Kosowskiej Mitrovicy i było w miarę spokojnie, jedyne co trzeba uważać to to, że miasto podzielone jest na część serbską i kosowską - radzę nie przekraczać granicy która przebiega wzdłuż rzeki.
Wyjeżdżaliśmy z Kosowa do Macedonii, wówczas otrzymaliśmy kosowską pieczątkę wyjazdową.
- RafałR
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2022/08/29 15:41 #53131
przez RafałR
RafałR odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?
tam jest aż taki problem ? na co jeszcze trzeba uważać ?