× Tu możecie pogadać o innych tematach, umówić się na spotkania, wspólne wyjazdy, noclegi przed startem, szukać osób do uzupełnienia Waszej ekipy, sprzedawać auta, kupować teile,.....

Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Więcej
2022/08/01 15:56 - 2022/08/01 15:56 #52950 przez yoshi

yoshi stworzył temat: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Cześć,
czy ktoś wie coś więcej na temat potencjalnych starć na granicy Kosowa i Serbii?

Pozdrawiam,
Łukasz

Nazwa załogi: "puki co brak"
Ostatnio zmieniany: 2022/08/01 15:56 przez yoshi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2022/08/02 10:23 #52951 przez kacperwdo601

kacperwdo601 odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Patrząc na obecną sytuację, która się tam dzieje my na 100% odpuszczamy Kosowo, na obecną chwilę przez Serbię chcemy przejechać, ale zobaczymy jak sytuacja się zmieni, bo mamy jeszcze miesiąc czasu :D

Więcej
2022/08/03 11:51 #52953 przez 300procentNORMY

300procentNORMY odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Tam zawsze napięta sytuacja, więc nie ma o liczyć, że przez miesiąc się zmieni na lepsze.

Więcej
2022/08/18 11:46 #53051 przez DatsunHeresy

DatsunHeresy odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Hej, Mieszkam od 5 lat w Kosowie. Chce zedementowac "plotki" z polskich Mediów. Absolutnie nie rozumiem strachu jaki zbudowala telewizja i radio w Polsce! Kosovo jest bezpieczne i ma calkiem dobre drogi, Nie ma sie czego bac. Ostatnie "Rewelacje dotyczace tarć" miedzy Serbia a Kosowem sa rozdmuchane i niezgodne z prawda.Dyskurs miedzy kosowa a Serbia trwa od wielu lat i w zaden sposob sytucacja nie eskalowala w ostatnich miesiacach. Nie ma zagrożenia konfliktem, ani tym bardziej wojna. Ktokolwiek twieredzi inaczej jest niedoinformowanym ignorantem! Mozna smiało jechać przez Kosowo! Należy jedynie pamietać o Paszporcie, bez tego dokumentu nie wjedziecie. W drugą strone - przkraczajac granice z Kosowa do Serbi trzeba miec takze tez dwa dokumenty ze soba - Dowod + paszport! Pozatym jechac, nie przejmowac sie bzdurami W mediach. Trasa miedzy kosowem a Albania biegnie przez zjawiskowe i fenomenalne gory, przy czym warto dodać, ze jest to autostrada, dobra nawierzchnia i bezpłatna. Kosowarzy sa bardzo mili i pomocni, w razie awarii czy czegokolwiek chetnie pomagaja obcokrajowcą, so otwarci i ciekawi swiata. Pozdrawiam
Podziękowali: MProjekt

Więcej
2022/08/18 11:48 #53052 przez DatsunHeresy

DatsunHeresy odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Nic tu sie nie dzieje co mogloby wam przeszkodzic w przejezdzie. Polskie media rozdmuchaly bzdurna informacje ze tu cos jest nie ok,
Wrecz przeciwnie. W kosowie jest naprawde spoko, mozna jechac smiało!

Więcej
2022/08/18 17:33 #53057 przez Crazy Kokos Team

Crazy Kokos Team odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Datsun, ja miałem plan z Mitrowicy pojechać wzdłuż jeziora Gazivode i wbić się do Serbii, ale google mapsy "nie chcą mnie puścić". WHY?

Gdzieś tam wyczytałem, że północno-zachodnie granice są aktualnie zablokowane. Możesz mi potwierdzić, że przejadę M2 przez granicę?

Podziękował

Więcej
2022/08/19 12:56 #53061 przez MProjekt

MProjekt odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Informacje na temat Kosowa OK, ale czy Serbowie nie robią problemów na granicy, kiedy wjeżdża się od strony Kosowa? Słyszałem, że paszport ze stemplem z Kosowa uznają za nieważny.

Więcej
2022/08/28 21:27 #53126 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Do Mitrovicy można wjechać? Bo coś tam pisali w mediach, że wojska USA tam siedzą dla uspokojenia.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

Więcej
2022/08/29 07:17 #53128 przez maciek1307

maciek1307 odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

Jak byłem w Kosowie jakieś 5 lat temu to wyglądało to tak:
Musieliśmy wybrać przejście graniczne w okolicach Merdare - poprzednie okazało się zamknięte.
Wjeżdżaliśmy z Serbii do Kosowa - dostajemy kosowską pieczątkę wjazdową, a serbowie patrzą na nas jak na terrorystów - w tym momencie paszport staje się bezużyteczny bo nie otrzymujemy serbskiej pieczątki wyjazdowej .
Byłem w Kosowskiej Mitrovicy i było w miarę spokojnie, jedyne co trzeba uważać to to, że miasto podzielone jest na część serbską i kosowską - radzę nie przekraczać granicy która przebiega wzdłuż rzeki.
Wyjeżdżaliśmy z Kosowa do Macedonii, wówczas otrzymaliśmy kosowską pieczątkę wyjazdową.

Więcej
2022/08/29 15:41 #53131 przez RafałR

RafałR odpowiedział w temacie: Serbia-Kosowo - czy są jakieś dokładniejsze informacje?

tam jest aż taki problem ? na co jeszcze trzeba uważać ?

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008