× Tu możecie dyskutować na temat tegorocznego wyjazdu, podzielić się doświadczeniami z ostatnich edycji i obgadać wiele innych tematów!

polonez atu

Więcej
2012/02/05 22:34 #6936 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Odp: polonez atu

Honker, no jakby to powiedzieć ... następca Tarpana. Na takim jak mój były pierwsze testy wersji 4x4. Wyszło kilkaset sztuk dla wojska, potem wprowadzili Honkera a po paru latach zawiesili temat Tarpana "rolnika". Po drodze zaliczyli wpadkę z ramami które się rozłaziły ( ja niestety taką jeszcze mam bo mój to jeden z pierwszej serii) i parę innych pierdół jak słupek przedni z tłoczonych 3 sztuk blachy poskręcany blachowkrętami (może w późniejszych już to zmienili na zgrzewy - nie wiem). Jak ja nienawidzę tego "rzemiosła" ...

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2012/02/05 22:59 #6937 przez ApolloXIII

ApolloXIII odpowiedział w temacie: Odp: polonez atu

Załoga Tarpaniątka napisał: Honker, no jakby to powiedzieć ... następca Tarpana. Na takim jak mój były pierwsze testy wersji 4x4. Wyszło kilkaset sztuk dla wojska, potem wprowadzili Honkera a po paru latach zawiesili temat Tarpana "rolnika". Po drodze zaliczyli wpadkę z ramami które się rozłaziły ( ja niestety taką jeszcze mam bo mój to jeden z pierwszej serii) i parę innych pierdół jak słupek przedni z tłoczonych 3 sztuk blachy poskręcany blachowkrętami (może w późniejszych już to zmienili na zgrzewy - nie wiem). Jak ja nienawidzę tego "rzemiosła" ...

tak jak piszesz dla wojska, a cywili ile wyszlo ?

Więcej
2012/02/06 13:57 #6945 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Odp: polonez atu

Myślę że tej informacji nikt nie będzie w stanie podać. Ogólnie strasznie szkoda że tak ten samochód zakończył swoją historię, ale sposób w jaki został "zaprojektowany" nie pozostawiał mu wyboru. Mój dbany i chuchany a podłoga szykuje się cała do wymiany ( no może po za częścią którą zrobiłem w lutym zeszłego roku bo jest w stanie jak świeżo po zrobieniu, ale koniec z lepieniem, trzeba zrobić raz i do porządku całość) i to być może jeszcze przed Złombolem. Ale ja jestem straaaaasznie spokojny i chyba nic mnie już nie ruszy w tym samochodzie, drugi raz na allegro nie wyląduje na pewno ...

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008