- Oklaski: 6
- Otrzymane podziękowania: 6
Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
- chrupek
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
chrupek odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
w ostateczności możesz pojechać na start na pałę - zawsze sie pojawiają auta, których załoganci wykruszyli się w ostatniej chwili

ale jestem na 100% pewien, że znajdziesz miejscówke na forum.
poza tym, kupowanie auta bez zaplecza finansowego na nagłe wypadki to też pewne ryzyko, chociaż w końcu o to chodzi na Złombolu.
Własnym autem, nawet w 3 osoby razcej ponizej 2500 nie zejdziesz. Chyba że pojedziecie nówką maluchem z 200 kg części uzyskanych za darmo, a paliwo będziecie wygrywać na stacji w "3 karty".
matematyka jest prosta:
paliwo, najważniejszy koszt: minimum 5500 km to 55 x 7 l = 385 l; cena do kalkulacji to 6 zł (do wakacji doleci spokojnie do tej ceny i ją pewnie zdrowo przekroczy), czyli mamy 2310 zł
Żarcie - możesz już teraz zacząć zbierać puszki i chińskie zupki - mają po 4 lata terminu ważności
Kempingi - przymusu nima, można stanąć "u chłopa", czyli gratis, albo prawie
Pozostają opłaty za przejazdy, winiety, potencjalne mandaty i korzystanie z płatnej pomocy (jak nie ma wyboru); do tego "opieka zdrowotna" i last but not least - alkohol, fajki i inne radości życia.
Jak uda Ci się zorganizować auto, dużo części i pewną załogę, to koszty można minimalizować dość skutecznie, chociażby przez dobre ustawienie zapłonu, gaźnika i ekonomiczną jazdę.
([email protected]==O) - Skoda 105S
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- sirus team
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 0
sirus team odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"

- dEfekt Motyla
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 11
dEfekt Motyla odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
Kupiłem sobie elektyczną fajkę i na niej teraz jadę od trzech tygodni.
Spokojnie 200-300 zł miesięcznie mniej mam do wydania

yourij & krusza, nas nic nie rusza!
- outsiders
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 3
outsiders odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"

- NysaGang
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 10
- Otrzymane podziękowania: 7
NysaGang odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
outsiders napisał: Chrupi i Defekt Motyla mają 101% racji!. Poszukaj na forum!. Zasadniczo nie wyobrażam sobie żeby ktoś ,,z wężem w kieszeni" kupił auto, przygotował, skompletował ekipe, wystartował i wrócił
!!!. Impreza jest dla wszystkich, również dla Ciebie!, nie jęcz, nie marudz tylko zastosuj się do w/w wskazówek i ...będzie Pan zadowolony:)
Chyba raczej z ,,płótnem w kieszeni". Ktoś ,,z wężem" zapewne dałby radę.

- chrupek
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
chrupek odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
a co do węża, to nie wiem jak to się mówi.
pozdro, chrup.
([email protected]==O) - Skoda 105S
- BandziorRacingTeam
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Oklaski: 5
BandziorRacingTeam odpowiedział w temacie: Re: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
obojetne ile wydacie i zbierzecie od darczyncow (oby kazda ekipa jak najwiecej) beda to najlepiej zainwestowane pieniazki

super atmosfera, doborowe towarzystwo oraz ciekawe kraje i doswiadczenia sa warte kazdych pieniedzy

pozdro i oby na starcie bylo nas jak najwiecej!
- grupa czesia
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
grupa czesia odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
1. Zakup samochodu 2000zł + koszty rejestracji - Fiat 126p.
2. CB radio 300zł
3. Paliwo 1500zł
Całość: ok. 4000zł
Zrezygnowałem z:
1. Jakichkolwiek remontów samochodu - ryzyk fizyk!!! (dojechałem i wróciłem)
2. Zakupu winietek po drodze - ryzyk fizyk!!! (nie dopadli mnie)
3. Opłacania kosztów noclegu
W moim przypadku najdroższym składnikiem był zakup samochodu ale uważam, że warto było bo nie bawiłem się w remonty. Kupując trupa i remontując go wychodzi drożej...
pozdrawiam.
- BOCIAN
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 14
BOCIAN odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
outsiders napisał: Sprzedać nerke ?! Luzik Dziki, nie spinaj...myśle, że na początek wbij się do jakiejś ekipy, która startuje ( szukaj na forum ). Dorzucisz się 1000-1500 zyla i będzie git.
Ma rację, dać mu picia!
Jak z kasą słabo, uderzaj na doczepkę.
"Tu jest ZŁOMBOL, tu się szczy do baku i LPG "bąkiem" napełnia!"
- BOCIAN
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 14
BOCIAN odpowiedział w temacie: Odp: Orientacyjny koszt złombola poczynając "od zera"
Słowacja - winieta 7 EUR
Węgry - "winieta" 8 EUR (można kupić już na granicy czesko-słowackiej, przynajmniej w drodze z Brna do Bratysławy)
Serbia - 4 bramki, łącznie 15,5 EUR. Hotel w Belgradzie (bardzo przyzwoity) 50 EUR
Macedonia - 3 x 1 EUR
Grecja - granica-Ateny, 10 bramek, łącznie 23,20 EUR
"Tu jest ZŁOMBOL, tu się szczy do baku i LPG "bąkiem" napełnia!"