- Oklaski: 3
- Otrzymane podziękowania: 1
Tu możecie dyskutować na temat tegorocznego wyjazdu, podzielić się doświadczeniami z ostatnich edycji i obgadać wiele innych tematów!
kilka pytań i wątpliwości
- ApolloXIII
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
2012/03/15 22:15 #7310
przez ApolloXIII
ApolloXIII odpowiedział w temacie: Odp: kilka pytań i wątpliwości
www.auto-swiat.pl/1-wyjazd-cudzym-autem-za-granice
ps. jak dasz łapówę to wszędzie przejedziesz,a co do Europy zachodniej to faktycznie jest łatwiej bo jest coś takiego jak CEPIK w UE i można odrazu sprawdzić dane auto.
Ale czy nie łatwiej się zabezpieczyć na wszelki wypadek niż późnij pluć sobie w brodę?
Wybór należy do każdego uczestnika z osobna. Ja podałem tylko konkretne fakty.[/quote]
no tak w tym roku jedziemy przez kraje co brat, brata zabijal za ...... chyba do dzis sami nie wiedza za co (Serb, Bosniak, Kroata POLITYKA) wiec co do aut z krajow "bogatych" jak to mowia na Polske mozna sie wszystkiego spodziewac.
ps. jak dasz łapówę to wszędzie przejedziesz,a co do Europy zachodniej to faktycznie jest łatwiej bo jest coś takiego jak CEPIK w UE i można odrazu sprawdzić dane auto.
Ale czy nie łatwiej się zabezpieczyć na wszelki wypadek niż późnij pluć sobie w brodę?
Wybór należy do każdego uczestnika z osobna. Ja podałem tylko konkretne fakty.[/quote]
no tak w tym roku jedziemy przez kraje co brat, brata zabijal za ...... chyba do dzis sami nie wiedza za co (Serb, Bosniak, Kroata POLITYKA) wiec co do aut z krajow "bogatych" jak to mowia na Polske mozna sie wszystkiego spodziewac.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- PREVENT
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- FSO Pomorze
2012/03/16 05:09 #7311
przez PREVENT
PREVENT odpowiedział w temacie: Odp: kilka pytań i wątpliwości
Reasumując - Bierzemy:
1. Paszport (ważny min. 6 miesięcy)
2. Dowód osobisty
3. Dowód rejestracyjny auta z ważnym badaniem technicznym
4. OC + zielona karta
5. Prawo jazdy
6. Kasę na paliwo
Kto nie ma ważnego paszportu, to szybciutko robić.
1. Paszport (ważny min. 6 miesięcy)
2. Dowód osobisty
3. Dowód rejestracyjny auta z ważnym badaniem technicznym
4. OC + zielona karta
5. Prawo jazdy
6. Kasę na paliwo

Kto nie ma ważnego paszportu, to szybciutko robić.
- co powie ryba
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 1
2012/03/16 09:35 #7312
przez co powie ryba
co powie ryba odpowiedział w temacie: Odp: kilka pytań i wątpliwości
Upoważnienia wystawia również PZM
www.pzmtravel.com.pl/pzminfo/upowaznieni...,przyczepa,,278.html
Słowacja,Węgry,Słowenia,Chorwacja,BiH,Czarnogóra,Macedonia- wymagja takie zaświdczenia <- tak przynajmniej piszą powyżej
www.pzmtravel.com.pl/pzminfo/upowaznieni...,przyczepa,,278.html
Słowacja,Węgry,Słowenia,Chorwacja,BiH,Czarnogóra,Macedonia- wymagja takie zaświdczenia <- tak przynajmniej piszą powyżej