× Tu możecie dyskutować na temat tegorocznego wyjazdu, podzielić się doświadczeniami z ostatnich edycji i obgadać wiele innych tematów!

Jakie ubezpieczenie assistance?

Więcej
2012/08/10 09:31 #8483 przez Dzik

Dzik odpowiedział w temacie: Re: Jakie ubezpieczenie assistance?

rozmawiałem wczoraj z przedstawicielem PTU i usłyszalem ze spoko, autko zezłomujemy, przewieziemy itp. ale nie zajmuja sie powrotnym transportem ludzi (pasażerów)...Dzwoniłem również do Starter24 i usłyszałem że w sierpniu wprowadzaja nowe oferty ale tylko na mionimum rok czasu. Szukajac innych ubezpieczycieli natrafilem na Link4. Korzystał ktoś juz z tej firmy?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2012/08/15 14:45 #8568 przez Szkodniki

Szkodniki odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

MTU oferuje assistance za 49 pesos

Szkodniki.cba.pl

Więcej
2012/08/15 16:45 #8570 przez JUNK extreme

JUNK extreme odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

Nie polecam MTU. Jest to jedyna ubezpieczalnia, która postarała się aby zagotować mi krew, choć jej klientem stałem się mimowolnie (zakup samochodu z polisą MTU). Z mojej nieprzymuszonej woli nie dostaną ode mnie ani złamanego gorsza, choćby mieli najlepsze produkty na rynku.

Więcej
2012/08/22 15:35 #8736 przez janas_team

janas_team odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

witam. Proponuje ubezpieczyć się w niemieckim adac. Koszt ubezpieczenia to 83.50 euro rocznie. Ubezpieczona jest osoba nie pojazd i jakimkolwiek pojazdem do 3.5 tony się porusza. ubezpieczenie adac plus zapewnia naprawe auta w 3 dni lub holowanie auta do miejsca zamieszkjania i transport pasażerów bez limitu km. Ubezpieczenie działa w całej europie albani grecji też To jest nr tel do polaka pracownika adac berlin on udzieli szczegółowych info 00491751195608

Więcej
2012/08/22 21:07 #8746 przez Północ Plus Południe

Północ Plus Południe odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

Północ Plus Południe napisał: Ciekawą opcją ubezpieczenia i pomocy w trasie jest karta ADAC Plus. Niestety kosztuje około 80E ale daje dużo więcej możliwości i działa cały rok niezależnie od auta jakim jedziemy. Gdzie siedzisz, tam masz ubezpieczenie.
www.mojeadac.pl

www.adac.de/

Dokładnie, też o tym pisałem wcześniej. Wersja plus kosztuje prawie 100E w tym roku. Zapewnia nieporównywalny z innym ubezpieczycielem zakres pomocy. Niestety jeśli chodzi o pasażerów to hotel i transport oferuje dla kierowcy i rodziny. Reszta musi sobie radzić inaczej. Tu potrzebne będzie dodatkowe ubezpieczenie podróżne.

Jeśli znacie jakąś ofertę dodatkowego ubezpieczenia pasażerów to piszcie.

Tu jest ZŁOMBOL tu się krew do baku wlewa!
www.pepluspe.blogspot.com regularnie aktualizowany blog z przygotowań do rajdu

Więcej
2012/08/22 21:38 #8748 przez Fiaserati

Fiaserati odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

Przeglądałem regulamin PZU Auto Pomoc. Mozna wykupić na rok, nie ma krótszych polis. Koszt podstawowej to ok 200 zl ale obejmuje ona dość dużo. Transport osób, hotele, serwis, holowanie etc. Jak by ktoś był zainteresowany to tu jest regulamin
www.pzuonline.pl/pdfs/www/PZUonline_owu_AP.pdf

Więcej
2012/08/22 21:40 #8749 przez 2F4U

2F4U odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

Mam od wielu lat ADAC Plus i bardzo sobie chwalę. Nawet kiedyś w awaryjnej sytuacji zapłacili mi za TAXI na lotniko (300km) i samolot.
Super firma no i tak jak już pisano działa na każdy pojazd jakim TY się poruszasz. Nawet z motocyklem mnie kiedyś sciągneli z drogi.

Złombol, the real gamble :-)

Więcej
2012/08/23 06:57 #8753 przez Favoryci

Favoryci odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

Fiaserati napisał: Przeglądałem regulamin PZU Auto Pomoc. Mozna wykupić na rok, nie ma krótszych polis. Koszt podstawowej to ok 200 zl ale obejmuje ona dość dużo. Transport osób, hotele, serwis, holowanie etc. Jak by ktoś był zainteresowany to tu jest regulamin
www.pzuonline.pl/pdfs/www/PZUonline_owu_AP.pdf

W PZU jest jeszcze www.pzu.pl/produkty/karta-pzu-pomoc-pakiet-startowy-60-dni
i jest na 60 dni. Sam się zastanawiam nad ADAC plus.

Więcej
2012/08/23 15:37 #8760 przez Dzik

Dzik odpowiedział w temacie: Re: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

reasumujac niemieckie ADAC wykupi jedna osoba, a bedzie 'działało' na nią i na pasażerów??? Bo chyba nie jest tak że każdy pasażer musi mieć swoje ADAC za 100 Jeuro???

Więcej
2012/08/23 19:07 #8765 przez Fiaserati

Fiaserati odpowiedział w temacie: Odp: Jakie ubezpieczenie assistance?

PZU Pakiet startowy jest chyba tylko na terenie polski.

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008