× Złombol 2013

Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

Więcej
2013/01/07 07:24 #10652 przez LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni

LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

[quote="PREVENT" post=10648

Myślę że Skandynawia mniej nam da w dupę niż Bałkany.

:lol:[/quote]

też bardzo bym chciał...

Podstawą elektryki są dobre styki !

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2013/01/07 18:36 #10702 przez Forever Young

Forever Young odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

my też Zukiem nie mamy jeszcze planów powrotnych ale może Rosja ?

Więcej
2013/01/07 19:32 #10706 przez Greypol

Greypol odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

PREVENT napisał:

Greypol napisał:
Więc może POLDON SQUAD zrobimy? :evil:
Prevent, Spisek Żarówkowy, Greypol...
Ktoś jeszcze chętny??

Ja w zeszłym roku zrobiłem 6500km przejechałem 12 krajów w 12 dni. Myślę że Skandynawia mniej nam da w dupę niż Bałkany.

Jeśli chodzi o SQUAD jestem za, tyle że mój kolega pojedzie Fiatem więc zrobimy może FSO SQUAD :lol:

No i pasi :lol:
Dziś rozmawiałem z Mściwym Paznokciem, który pomyka DFem i też wstępnie pisze się na "naszą" trasę ;)

cwikas

Więcej
2013/01/07 20:13 #10718 przez kkrzychu

kkrzychu odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

Greypol napisał:

PREVENT napisał:

Greypol napisał:
Więc może POLDON SQUAD zrobimy? :evil:
Prevent, Spisek Żarówkowy, Greypol...
Ktoś jeszcze chętny??

Ja w zeszłym roku zrobiłem 6500km przejechałem 12 krajów w 12 dni. Myślę że Skandynawia mniej nam da w dupę niż Bałkany.

Jeśli chodzi o SQUAD jestem za, tyle że mój kolega pojedzie Fiatem więc zrobimy może FSO SQUAD :lol:

No i pasi :lol:
Dziś rozmawiałem z Mściwym Paznokciem, który pomyka DFem i też wstępnie pisze się na "naszą" trasę ;)

Ejj ta trasa prawie pokrywa się z tym co planowałem. Chciałem tylko dodatkowo o Oslo zahaczyć, a potem już cisnąć do Danii :)

Więcej
2013/01/07 22:28 #10737 przez Rozbrykany Poldżer Squad

Rozbrykany Poldżer Squad odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

My planujemy Rosję. Z Nordkapp polecielibyśmy na Murmańsk, potem Sankt Petersburg, Moskwa, Smoleńsk i przez Białoruś do Polski ;)

Złombol 2012&2013&2014

Więcej
2013/01/07 22:28 #10738 przez Blackout_Squad

Blackout_Squad odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

Forever Young -Dzieci PRL-u napisał: my też Zukiem nie mamy jeszcze planów powrotnych ale może Rosja ?

My tez rozwazamy powrot przez Rosje.

Więcej
2013/01/07 22:32 #10740 przez POLDJ

POLDJ odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

Rozbrykany Poldżer Squad napisał: My planujemy Rosję. Z Nordkapp polecielibyśmy na Murmańsk, potem Sankt Petersburg, Moskwa, Smoleńsk i przez Białoruś do Polski ;)

ten Smoleńsk to prowokacja polityczna ....

Więcej
2013/01/08 08:49 #10753 przez czeczun

czeczun odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

jo, uważajcie na brzozy =D
Podziękowali: Żukomak

Więcej
2013/01/10 21:53 #10867 przez czeczun

czeczun odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

po drodze przez Danię można przejechać dwoma zajebiaszczymi mostami. Pierwszy, Øresundsbron, z Malmo do Kopenhagi, kosztuje od auta 45 E. Zaczyna się zwykłym mostem, dojeżdża się do sztucznej wyspy, a potem wjeżdża do tunelu i wyjeżdża w Kopenhadze.

http://uk.oresundsbron.com/page/976

https://www.google.pl/search?client=opera&q=oresundsbron&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=4jbvUN2-NczBtAb0voFQ&biw=1247&bih=693&sei=5TbvUOGfL-_24QSPuoGgAw

Drugi, Storebaelt, kosztuje od auta 33 E.

http://www.storebaelt.dk/english/toll-charges

https://www.google.pl/search?client=opera&q=storebaelt&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=8jfvUJi6McfPsgap1oCYDw&biw=1247&bih=693&sei=9zfvUIKMJ4Tf4QSojYCYAw

Oba są jednymi z najciekawszych mostów na świecie.

Więcej
2013/01/11 08:05 #10872 przez Marian Koniuszko

Marian Koniuszko odpowiedział w temacie: Odp: Powrót przez Szwecję, Danię, Niemcy...

RAFAKOTEAM napisał: Jest też opcja aby zaoszczędzić czasu ze szwecji zapakować żuka na prom i zrobić sobie rejsik do gdyni. Czekam na informacje ile taki prom moze kosztowac np z sztockholmu lub karlskrony.

Ja też myślę o tym, żeby z powrotem pojechać do Karlskrony i tam wsiąść na prom do Gdyni. Znalazłem opcję za 450 PLN (licząc dla trzech osób + DF). Dla Żuka pewnie wyjdzie więcej, sprawdzić możesz tutaj: www.stenaline.pl/promy/bilety-promowe/
Radzę wybierać rejsy w ciągu dnia, bo na te nocne jest obowiązek wzięcia kabiny, co zwiększa koszty.

Pozdr.

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008