- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 0
Złombol 2014
chłodnica do andorii
- Żukatti team
-
Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
2014/01/26 09:42 #15958
przez Żukatti team
Żukatti team stworzył temat: chłodnica do andorii
Witam. Ma ktoś doświadczenie w zamontowaniu trochę wydajniejszej chłodnicy do żuka diesla? moja trochę cieknie i pomyślałem, że może coś da się dpasować bez dużych przeróbek?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Grzmiący Rydwan
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- 2 Złombole, 0 awarii
2014/01/26 10:29 #15960
przez Grzmiący Rydwan
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń
Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: chłodnica do andorii
Z ciekawości i ja zapytam - czy chłodnica w Andorii jest taka sama jak w benzynie, czy inna? Bo na oko mi wychodzi że to to samo, ale wolę się upewnić.
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń

- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
2014/01/26 11:12 #15961
przez Załoga Tarpaniątka
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: chłodnica do andorii
A w jakim stanie macie tą cieknącą chlodnicę ? Lamele się sypią ? Bo jeśli nie, to można ją pospawać.
Co do chłodnicy S-21/Andoria to nie wiem czy są identyczne, nie porównywałem nigdy.
Co do chłodnicy S-21/Andoria to nie wiem czy są identyczne, nie porównywałem nigdy.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- Żukatti team
-
Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 0
2014/01/26 13:20 #15980
przez Żukatti team
Żukatti team odpowiedział w temacie: chłodnica do andorii
chłodnice można pospawać bez problemu. Pomyślałem, że może ktoś przerabiał temat bo na długich podjazdach temperatura potrafi sporo wzrosnąć (w upalne dni w korku również). Nigdy jeszcze się nie przegrzał ale pomyślałem, że można jakąś większą włożyć i nie zerkać nerwowo na wskaźnik temperatury.
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
2014/01/26 13:49 #15982
przez Załoga Tarpaniątka
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: chłodnica do andorii
Sprawdź czy ci się wisko nie ślizga. Ewentualnie dołożyć elektrowentylator.
- autoFOCUS
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 14
- Otrzymane podziękowania: 33
2014/01/26 14:19 #15985
przez autoFOCUS
autoFOCUS odpowiedział w temacie: chłodnica do andorii
Porównując chłodnicę od naszej Andorii i tego co jest na allegro z Żuków benzynowych to się różnią. Różnica polega na tym że w benzynowych brakuje miejsca na czujnik temperatury oraz górny wlot/wylot wody jest przesunięty w lewo.
Chłodnica nasza (Andoria) wygląda tak:
www.facebook.com/photo.php?fbid=47000747...88137&type=3&theater
A odnośnie sposobu usprawnienia chłodzenia to my założyliśmy dodatkowy wentylator przed chłodnicę od Daewoo Espero (taki polecili na szrocie, bo jest bardzo wydajny i ludzie kupuję je do lakierni itp.). I ma dwa tryby pracy, załącza się razem z oryginalnym wiatrakiem gdy jest za ciepło lub można go włączyć z palca w kabinie, dzięki temu widząc długi podjazd można uprzedzić fakty. Taki układ sprawdza się bardzo dobrze, w Grecji nie mieliśmy problemów z temperaturą.
Pozdr.
Ł
Chłodnica nasza (Andoria) wygląda tak:
www.facebook.com/photo.php?fbid=47000747...88137&type=3&theater
A odnośnie sposobu usprawnienia chłodzenia to my założyliśmy dodatkowy wentylator przed chłodnicę od Daewoo Espero (taki polecili na szrocie, bo jest bardzo wydajny i ludzie kupuję je do lakierni itp.). I ma dwa tryby pracy, załącza się razem z oryginalnym wiatrakiem gdy jest za ciepło lub można go włączyć z palca w kabinie, dzięki temu widząc długi podjazd można uprzedzić fakty. Taki układ sprawdza się bardzo dobrze, w Grecji nie mieliśmy problemów z temperaturą.
Pozdr.
Ł