- Oklaski: -1
- Otrzymane podziękowania: 2
Regulamin - paragraf 1
- FAVORIT TEAM PILA
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Favorit Team Piła
FAVORIT TEAM PILA odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
A czy ktos ci da to powinna byc tylko twoja sprawa. Auto itd robisz i tak pewnie ze swojej kasy bo w koncu to ma byc samochod z ktorym sie zwiazesz na dluzej niz tylko 1 wyjazd na rok. Auto mojego teamu trakuje jako inwestycje na lata np i przez caly rok dzien w dzien jest uzytkowane.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- BOMBOWÓZ
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 7
BOMBOWÓZ odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
PREVENT napisał: Ja sądzę, że nikogo nie interesuje skąd ekipą ma kasę na paliwo itp. Ważne jest to, że na aucie mogą być tylko naklejki reklamowe darczyńców a nie może być reklamy sponsorów.
A to czyli uważasz że całkiem w porządku jest zbierać kasę jako dla dzieci na złombol i wydać wszystko co uzbierasz powyżej 1500zł możesz zainwestować w brykę czy paliwo

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...

- PREVENT
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- FSO Pomorze
PREVENT odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
BOMBOWÓZ napisał:
PREVENT napisał: Ja sądzę, że nikogo nie interesuje skąd ekipą ma kasę na paliwo itp. Ważne jest to, że na aucie mogą być tylko naklejki reklamowe darczyńców a nie może być reklamy sponsorów.
A to czyli uważasz że całkiem w porządku jest zbierać kasę jako dla dzieci na złombol i wydać wszystko co uzbierasz powyżej 1500zł możesz zainwestować w brykę czy paliwoPamiętaj że nie wszyscy wpłacają bezpośrednio na konto złombolowe czasem kasa idzie do ręki i tylko można przypuszczać że uczciwość nie ma granic lecz przy Twojej wypowiedzi nie jest to takie jasne
Nie, wcale tak nie uważam. Jeżeli darczyńcą daje na dzieciaki, to kasa ma iść na dzieciaki. Jeżeli ktoś jest cwany i poza darowizna na dzieciaki zbiera kasę dla siebie to jak to zweryfikować? Niestety podejrzewam, że takich ekip może być kilka.
Nie, ja nie należę do takich ponieważ i tak w większości wplacam od siebie na dzieciaki jako firma Prevent. Nie popieram cwaniaków ale zdaje sobie sprawę ze nie jest to do zweryfikowania i wyegzekwowania.
- Kurs Kolizyjny
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 6
Kurs Kolizyjny odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
Sam jestem ciekawy jak to zrobili....
Żeby nie było- nic nikomu nie zarzucam, nikogo nie oskarżam. Po prostu jestem ciekaw.
- Gwiezdny Patol
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 29
Gwiezdny Patol odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
Jeśli kogoś nie stać na udział w rajdzie, ale dostanie na to pieniądze od rodziców, od szefa lub np. uzbiera sobie na wiejskim festynie - to w porządku, nie jest powiedziane w jaki sposób każdy ma na Złombol zarobić. Ważne, żeby nie reklamować firm i osób, które nie dorzucały się na fundację i nie używać marki Złombola dla uzyskania własnych korzyści majątkowych. Jeśli jakaś firma chce wysłać swoją reprezentację i chce sfinansować ich start celem zareklamowania się, to moim zdaniem mogą, pod warunkiem, że przekażą darowiznę na dzieciaki. Jeśli rodzice chcą zafundować swoim dzieciom niezapomniane wakacje - nie widzę problemu, niech pomogą znaleźć darczyńców, dadzą kieszonkowe i samochód. Przede wszystkim uważam jednak, że start w imprezie powinno się opłacać w miarę możliwości z własnych kieszeni, tym bardziej, że jakieś kosmiczne pieniądze to przecież nie są - średnio ok. 1000-2000zł na osobę, zależy czym, z kim i jak się jedzie - większość pracujących Polaków jest w stanie odłożyć taką kwotę na wakacje. Mi sumienie nie pozwalałoby przyjąć dotacji od sponsorów (pieniądze, które dostałem na wyjazd od rodziny w zeszłym roku, wpłaciłem na konto Fundacji), ale z drugiej strony dla mnie start nie jest dużym finansowym wyzwaniem. Ktoś, kto zarabia niewiele ponad minimalna krajową, studiuje zaocznie, sam musi opłacać swoje utrzymanie i odłożenie większej kwoty jest sporym problemem (a jest taka osoba chętna do naszej ekipy) moim zdaniem ma prawo szukać dodatkowych źródeł finansowania. Wszystko ma swoje granice

- PowerrrCAT
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
PowerrrCAT odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
Mozemy sie jedynie domyslac, ze Organizatorom chodzilo o to, zeby sponsoring teamow nie odbywal sie kosztem darowizn na dzieci.
I z tym sie zgadzamy. Ale jednoczesnie tak ogolne ale i ostre sformulowanie tego punktu regulaminu powoduje, ze zespoly, ktore juz w jakis sposob sa zwiazane ze sponsorami, sa z miejsca eliminowane z imprezy. A szkoda, bo w tym wypadku to sie wlasnie odbywa ze szkoda dla beneficjentow fundacji.
I niby to co napisal Prevent od razu pokazuje, ze jest furtka w postaci takiej, zeby sposorzy byli tez darczyncami. Ale nie kazdy musi/chce nim zostac, a istniejaca umowa sponsorska nadal obliguje zespol do utrzymania reklamy na kazdej imprezie.
Jak juz powiedzielismy - szkoda...
Moze kiedys Organizatorzy sie pokusza o takie sformulowanie regulaminu, zeby wykluczyc cwaniactwo bez "wylewania dziecka z kapiela".
- POGANIACZE BYDŁA
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 84
POGANIACZE BYDŁA odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
- Rozbrykany Poldżer Squad
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Kierownik Zamieszania
- Oklaski: 2
- Otrzymane podziękowania: 3
Rozbrykany Poldżer Squad odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
Przykład.
Naszą załogę w 3 Złombolach finansowała Nasza własna firma. Były nalepki.
OK, Nasza firma = Nasza kasa. Jedziemy.
Przykład 2.
Firma nie jest moja, a kolegi. Kolega miał jechać. Coś wypadło i nie jedzie. Ale ma dużo hajsu, wyjazd jest w 50% sponsorowany przez niego, bo miał jechać, ale się rozmyślił. Auto ma nalepki. Na dzieci poszło 1000zł + wpisowe 260zł. Teoretycznie łamieny punkt regulaminu i odpadamy. Ale ... nikt tego nie wie, więc śmiejemy się z regulaminu i pakujemy się i jedziemy.
Po co układać regulamin, którego egzekucja jest NIEmożliwa?
To tak jakby pozwolić na start tylko autom, które mają w silniku olej marki X. NIEmożliwe do sprawdzenia.
Jest wymóg wpłacenia 1000zł/1500zł na DD lub więcej. Co kogo interesuje kasa na wyjazd? Uniemożliwiając start załodze sponsorowanej Organizator zabiera Dzieciom 1000zł/1500zł. Gdzie tu sens i logika?
Przykład 3.
Jest grupka ludzi. Robiąc zrzutę kupili PN'a na spółę. Chcą jechać Złombol. Nie mają kasy. JAKIMŚ CUDEM trafiają na warsztat ze Śląska, który w zamian za oklejenie całego auta da im 15000zł. Ludki biorą 15000zł, za 10% oklejają porządnie auto, za 10% robiąc eksploatację, 2000zł dają na DD, a dyszka im zostaje na Złombol. I co, organizator ich wyrzuca, bo jadą nie za swoje? No dla mnie paranoja. A i tak by pojechali i tak

Złombol 2012&2013&2014
- LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- 6 Złomboli jako kapitan 40987km 6 udanych powrotów
- Oklaski: 41
- Otrzymane podziękowania: 146
LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1
W starciu z dużymi firmami skromna załoga z małego miasta startujaca na LPG z zapasem puszek z Biedadronki nie ma szans..
Dlatego tak zawzięcie bronie starej dobrej tradycji tej imprezy...
Podstawą elektryki są dobre styki !
- NASZCAR
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- 2012 Nysa, 2014/2015 Favorit,2016 Cargo 0 awarii
- Oklaski: 3
- Otrzymane podziękowania: 6
NASZCAR odpowiedział w temacie: Regulamin - paragraf 1