× Złombol 2015

Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

Więcej
2015/07/22 17:51 #29226 przez Grzmiący Rydwan

Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

Karta Mobilka do mnie już dotarła, kupowałem bezpośrednio na stronie mobilka.ch/index.php i płaciłem szybkimi płatnościami. Tak więc dostawca sprawdzony i o dziwo dostałem kartę mimo że pisali że mają urlop. Koszt to 45 zł, w tym jest już 10Eur na karcie, więc cena doskonała.

Postanowiłem że użyję jej wyłącznie poza Niemcami (żeby nie kupować niepotrzebnie pakietu Flat 1GB za prawie 10 Eur), a zużyć owo 10 Eur na dwa pakiety do UE po 100MB jeden (pakiet ważny 7 dni). Mobilka pojedzie raczej jako backup, bo znakomicie wygląda Pakiet Atlantycki w Plusie i tego zakupię jako podstawowy internet do fejsbuczka i Donosiciela.

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2015/07/24 10:21 - 2015/07/24 10:22 #29281 przez Szczaw Team

Szczaw Team odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

Szczaw Team Internet Service Provider B)

- starter Plus'a za 5zł
- pakiet atlantycki 15zł za każde 100MB (ze 3-4 sztuki powinny wystarczyć)
- dobry router 3g WiFi 205zł

Dzięki temu w Poldoszczawiu i w okolicy będziemy cieszyć się internetem 24h. No, chyba że coś się zepsuje ;)

Ostatnio zmieniany: 2015/07/24 10:22 przez Szczaw Team.

Więcej
2015/07/24 20:00 #29299 przez Grzmiący Rydwan

Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

Gratuluję i raz jeszcze mówię - nie włączajcie tego internetu w routerze, bo go w 3 sekundy wyssie dowolny laptop. Komputery, komórki, tablety - żrą niewiarygodną ilość danych w każdej sekundzie.

Komputer trzeba przygotować do takiego wyjazdu - ubijając mu wszystkie aktualizacje itp. Do tabletów i komórek z Androidem sprawę genialnie załatwi Mobiwol - o którym pisałem w pierwszym poście.

Więcej
2015/07/24 22:02 #29303 przez Szczaw Team

Szczaw Team odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

Jasna sprawa - bez firewalla na androidzie nawet sobie tego nie wyobrażam. A na laptoku mam linuxa - nic bez mojej wiedzy nie pociągnie, znamy się jak łyse konie :)

Więcej
2015/07/24 23:10 #29307 przez Grzmiący Rydwan

Spoko, nie wiedziałem że kolega wie co to komputer;-)))))))

W takim razie wycofuję obiekcje...

Więcej
2015/07/25 11:42 #29313 przez ŻUKato

ŻUKato odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni napisał: @ Czeski Film, to porównanie Clarksona godne ;

Jedziemy samochodami, które w najlepszym przypadku liznęły czasów, gdy internet robił bzydyyyymbzmbzyyydyyyyyyyyym i był szybki jak żuk pod stelvio
:woohoo:

@ Semtox, też mi o to głównie chodzi ... :lol:

Nie obrażać mi żuków pod Stelvio.
Jeszcze Wam wszystkim pokażemy do czego są zdolne :)

4 Złombole, 4 bezpieczne powroty

www.facebook.com/zukieta

Więcej
2015/07/25 12:02 #29314 przez ŻUKato

ŻUKato odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

Nie opłaca się płacić za 100MB internetu 15zł skoro za 50zł mamy już 500MB, a za 90zł aż 1GB.
Darmowe wifi na stacjach i Mc w zdecydowanej większości przypadków można uznać za praktycznie bezużyteczne.
Mówię z własnego doświadczenia na podstawie jedenastu odwiedzonych krain w czasie poprzednich Złomboli.

4 Złombole, 4 bezpieczne powroty

www.facebook.com/zukieta

Więcej
2015/07/25 12:37 - 2015/07/25 12:43 #29315 przez Grzmiący Rydwan

Hmmm, a gdzie znalazłeś tą tabelkę? BO ja widzę to:

www.plus.pl/uslugi/roaming-w-plusie-mix-i-na-karte

Dobra, wycofuje pytanie. Od 1.07 jest to:

www.plus.pl/documents/16/203999e1-0bae-4...ernet_w_roamingu.pdf

Znalazłem haczyk - pakiety większe niż 100MB są dla kart na umowie. Pakiety do 100MB są dla kart bez umowy.

Osobiście wolę kartę bez umowy;-) Skończy się kasa to się utylizuje i luzik... Nie ma ryzyka

Ostatnio zmieniany: 2015/07/25 12:43 przez Grzmiący Rydwan.

Więcej
2015/07/25 12:43 #29316 przez NASZCAR

NASZCAR odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

3. Promocja skierowana jest do Abonentów, którzy zawarli z Polkomtel na piśmie umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych („Abonent”) oraz nie posiadają aktywnej usługi Bezpieczny Internet.

Czyli tylko do umowy, jeśli ktoś posiada w plusie.

Więcej
2015/07/26 20:10 #29332 przez PociskTeam

PociskTeam odpowiedział w temacie: Internet na Złombolu - Donosiciela dotyczy również

W PLAYu:
Internet UE 25 MB 9 zł
Internet UE 100 MB 29 zł
Internet UE 300 MB 69 zł
Internet UE 500 MB 99 zł
dla tych co maja umowe

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008