- Oklaski: 10
- Otrzymane podziękowania: 31
Mandaty 2015
- maupole
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
maupole odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
ibikekrakow.com/2012/02/01/norwegia-srog...ozwolonej-predkosci/
Na ograniczeniu 60km/h przekroczenie 25 km/h utrata prawka i 1300PLN. Powyżej 31km/h więzienie min 18 dni. A w PL jak głąb zapieprza 50 więcej w zabudowanym to i tak zawsze znajdzie obrońców, że nie wolno mu prawka zabrać bo to okrutna kara.
A pierwotny cel mandatu osiąga się jak boli i tyle.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Skodzitsu
-
Autor
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 3
Skodzitsu odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
www.facebook.com/skodzitsu
www.venioo.blogspot.com
Skoda Favorit
- Semtox
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Samozwańczy Statystyk (5x_Złombol)
Semtox odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
I to tylko tam gdzie NIE BYŁO możliwości zapłacenia od razu na miejscu - bramki i budki z ludzikiem i napisem MANUAL
Bo jak były bramki i budki a się je omijało jadąc na AUTOMATIC to faktycznie można dostać list tak jak Skodzitsu napisał
Ale cały wątek o opłatach w Norwegii jest w Archiwum Złombola 2013
- BOMBOWÓZ
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 7
BOMBOWÓZ odpowiedział w temacie: Mandaty 2015

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...

- BOREWICZ TEAM
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 10
BOREWICZ TEAM odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
45 jurków po pięciu miesiącach ja w tym roku w Szwajcarii wjechałem na skrzyżowanie na wczesnym pomarańczowym a za moim borkiem przeleciały jeszcze dwa złpmbolowozy zaczęło błyskać teraz co robią Szwajcarzy czy wysyłają czy mnie też uwiecznili?
A co do wysłanych nie płaconych to wiszą w systemie podczas kontroli z wprowadzeniem do systemu Panowie zdrada jesteśmy w d....
- Polonijna Furmanka
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Polonijna Furmanka odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
Zapraszam na naszego bloga podróżniczego: motoyage.eu
- ROSOMAK
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 1
ROSOMAK odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
Ale zaczynając od początku:
Żuczek przygotowany w 12 dni, o ile można nazwać to przygotowaniem (bo wiele rzeczy nie było zrobione) Ale reszta w innym temacie.
Po wyjeździe o 3 rano w dzień wyjazdu 3km od domu rozsypał nam się most, na szczęście Kamil jeden z członków ekipy miał w domu Żuczka. Szybka wycieczka, demontaż i montaż drugiego mostu, niestety z benzynowego Żuka ale zawsze to coś.
O 9 wyjechaliśmy podejściem drugim, nie zdążyliśmy na star i nie otrzymaliśmy naklejek startowych. Stąd cały problem, mimo próby kontaktu z organizatorami nic ich to nie obchodziło że mieliśmy awarię i nie zdążymy na start. Z naszej strony i innych załóg która spotkała podobna przygoda. Założenie było takie," nie zdążyliście na start czyli nie jedziecie w imprezie" Ale tą sprawę poruszę w innym temacie jak również jazdę osobowym autem lub busik Renault Trafic !!!
Dojechaliśmy na drugi kemping w Austrii mimo nie przespanej nocy i kompletnego zniechęcenia . Dnia kolejnego wyjechaliśmy już ze Złombolem w stronę Alp. Po przekroczeniu granicy ze Szwajcarią jechaliśmy w kolumnie z paroma Polonezami, Niestety z przyczyn fizjologicznych musieliśmy zjechać na stację. Po powrocie na trasę zostaliśmy już sami, tak po 40km nawigacją nam zgłupiała i poprowadziła nas w maliny. Widząc korek za nami i jadący radiowóz zjechałem w jakąś drogę w lewo na jakieś wioski. Po chwili byli już za nami, wyprzedzili zatrzymali normalna procedura. Ustawili na baczność obok auta , pani dość ładna sprawdzała nam dokumenty a jej partner włożył rękawiczki i przeszukał nam auto po kilkudziesieciu minutach piękna pani zabrała nam paszporty i kazałem jechać na posterunek parę wiosek dalej.Tak też zrobiliśmy, przed posterunkiem już na nas czekali. Wjechałem do dużego garażu a nas poprosili do środka na rozmowę. Na początku nie wiedzieliśmy co jest przyczyną kontroli.Po rozmowie telefonicznej z innym teamem powiedzieli nam że mamy sobie sami radzić. Po około 2 godzinach wydało się ze to tylko rutynowa kontrola, padały pytania co tu robimy, gdzie jedziemy i po co. Wyjaśniałem że jedziemy w rajdzie Złombol , kazali pokazać dokument z potwierdzeniem iż startujemy w w.w rajdzie. Brak naklejek, po ich języku " trofeum" padł pomysł pokazania strony internetowej, na której musiałem się zalogować dla potwierdzenia. Przyjechał wesoły pan policjant który mówił po angielsku i trochę po polsku. Sprawdził nasze odciski palców, zrobił fotki obuwia każdemu z nas, Sprawdził zdjęcia z aparatów i telefonów, również historię w nawigacji. Wszystko się niby zgadzało po wyjściu z budynku i zaprowadzeniu nas do garażu zastaliśmy żuka na środku a całą resztę rozpakowaną w okół ścian .Ładnie po sortowane, śmiejąc się zapytaliśmy czy możemy zrobić sobie fotkę wesoły pan policjant powiedział żebyśmy staneli przy aucie to nam zrobi. Szybkie pakowanie w pół godziny co wcześniej zajeło nam to parę godzin. Z wielkim uśmiecham i szczęściem wyjechaliśmy bez strat i mandatu, stan techniczny nawet nie był sprawdzany, całą drogę dokuczały nam brak hamulcy, działały jak chciały. Ręczny też się urwał. Mieliśmy za dużo piwa, parę flaszek wódki zero fajek i innych używek. A Narkotyki były właśnie powodem zamieszania i podejrzenie że podszywamy się pod auta jadące w rajdzie .
Morał z tej całej historii jest taki że każdy pomimo że nie zdążył na start powinien otrzymać naklejki na następnym kempingu. Potwierdzenie że jedzie w rajdzie które każdy mógłby sobie druknąć. Dlatego Regulamin powinien być zmieniony.
Prawie każdy słyszał naszą historię lub widział żuka na kanale,nawet Jasiu .
Pozdrawiamy wszystkie teamy których mieliśmy okazję poznać.
Upominamy się o flaszkę z czerwonego Żuka której spawałem wybierak skrzyni biegów KIA, I co się stało z Nysą nr 355 którą również uratowaliśmy w Niemczech:)
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Mandaty 2015

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- NO NAME TEAM
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Lepsza Nowa Ruda niż stara blondynka...
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 22
NO NAME TEAM odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
ROSOMAK napisał:
Pozdrawiamy wszystkie teamy których mieliśmy okazję poznać.
Upominamy się o flaszkę z czerwonego Żuka której spawałem wybierak skrzyni biegów KIA, I co się stało z Nysą nr 355 którą również uratowaliśmy w Niemczech:)
Rosomak wyślij adres na PW. Rozmawiałem z chłopakami z Team Prezesi i nie ma problemu z flaszką

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
- ROSOMAK
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 1
ROSOMAK odpowiedział w temacie: Mandaty 2015