- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 6
Mandaty 2015
- Dzik
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Dzik odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
OSK OLAF napisał:
Dzik napisał: U nas tylko mandat za nieudana próbę ataku na policjanta przy użyciu poloneza...W San Marino.
a ha nie trafiłeś?
Stał w tej budzie na szczycie a ja myślałem że to jakiś Boj Hotelowy który wystawia ręke na ulicę,, więc rura po łapie.i sto jeuro mniej w kieszeni

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- artak
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 6
artak odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
Z tego co wiem, to konstytucyjne prawo jest ponad wszystkimi kodeksami, wtym i kodeksem drogowym (bo inaczej konstytucję można by sobie w buty wsadzić).OSK OLAF napisał: Jeśli chodzi o konstytucyjne prawo do nie wskazania członka rodziny to dotyczy tylko kodeksu karnego. W przypadku kodeksu drogowego nawet syna czy żonę trzeba wskazać lub odpowiada się samemu
członek teamu ŻulPanter
www.zulpanter.blogspot.com
- Semtox
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Samozwańczy Statystyk (5x_Złombol)
Semtox odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
Swoją drogą z tym mandatem i konstytucją to ciekawy problem, bo na ich terenie obowiązuje ich prawo a ścigają nas w naszym kraju... Ta wiem że UE i keine grenzen...
- swbr
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: -5
- Otrzymane podziękowania: 57
swbr odpowiedział w temacie: Mandaty 2015

- OSK OLAF
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 33
OSK OLAF odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
Semtox napisał: Wiadomo jak przyszło zwykłym listem to można wsadzić do okrągłego segregatora i palić głupa że się nic nie dostało. Ale wiadomo też że jak Ci coś dowalą to pierwsza rutynowa kontrola w Austrii (którą Złombol regularnie odwiedza) może skończyć się większymi komplikacjami...
Swoją drogą z tym mandatem i konstytucją to ciekawy problem, bo na ich terenie obowiązuje ich prawo a ścigają nas w naszym kraju... Ta wiem że UE i keine grenzen...
Jakiś czas temu podpisali umowę o wymianie danych kierujących popełniających wykroczenia na terenie kraju obcego. Austrole są wybitnie aktywni i skrupulatni. Telefonicznie dowiedzieliśmy się, że przekroczona została prędkość o 7km/h
Kara 15 eurasów, trza płacić dla świętego spokoju
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 91
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Mandaty 2015
Jedyne co mnie zastanawia, że wysyłają zwykłym listem a nie poleconym ( chyba zakładają, że u nas poczta działa tak jak u nich)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- OSK OLAF
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Załoga Tarpaniątka napisał: no i stało się. Dostaliśmy 45 ojro. Przyszło po niemiecku, ale z tego co doszukałem się na paru forach i popytałem ludzi, jeśli się odpisze listownie że nie rozumie się niemieckiego, to doślą w języku polskim jeszcze raz, kwota pozostanie ta sama ( nie doliczają z takiego powodu za zwłokę). My już zapłaciliśmy.
Jedyne co mnie zastanawia, że wysyłają zwykłym listem a nie poleconym ( chyba zakładają, że u nas poczta działa tak jak u nich)
Też dostałem zwykłym listem, ale bez zdjęcia co mnie zdziwiło. Napisane jest w języku niemieckim i polskim. Przywalili 50euro i napisali że każdy kolejny list będzie droższy o 5 euro. Mogą mi to zamienić na 12 godzin aresztu, Zastanawiałem się

- Żuk Kazik
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- AudioBas
- OSK OLAF
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-