Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

Więcej
2016/01/24 10:45 - 2016/01/24 10:48 #34320 przez PREVENT

PREVENT odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

Załoga Tarpaniątka napisał:

Lajkoniki Team napisał:

Żukołaki napisał: Ja też zastosuje zadatek, ekipa o tym wie i uważam to za bardzo fair rozwiązanie.
Zadatek w wysokości paliwa,winiet itd.

Jedyne czym jestem przerażony jako nowicjusz to unieruchomienie auta tak,że nie wróci o własnych siłach.. Zostawić go na pewno nie mogę i szczerze nie wiem co w takiej sytuacji.. chyba gruby hajc na lawetę z Pl.

Wykup asistans staniesz w polach to chociaż zaholują do jakiejś wiekszej miejscowości.
Wypożyczenie lawety w Polsce ok. 250 zł dzień

Zapominasz, że to jest Żuk, a go na zwykłą lawetę nie weźmiesz nawet na pusto w zdecydowanej większości przypadków. Tu już potrzebna laweta na KAT.C więc i kierowca z takim prawkiem. Tanio nie będzie.

Ile waży Żuk? Ja na swoją lawetę mogę wziąć 1600 kg i jest to LT35 do 3,5 tony. Wiozłem już Żuka, alecszczerze mowiąc nie spojrzałem na jego wagę. To była krótka trasa ;)

W razie potrzeby oczywiście, mogę służyć pomocą.

Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 2016/01/24 10:48 przez PREVENT.
Temat został zablokowany.
Więcej
2016/01/24 10:52 #34321 przez Żukolot Spółka Zło-m

Żukolot Spółka Zło-m odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

Panowie mimo ze w tym roku afryka to nie przewidujmy czarnych scenariuszy - dojedziemy i wrcocimy ! ... a jakby co to jak zdazylem sie juz przekonac wiekszosc zalog na zlombolu kosztem swojego czasu i czesci robi wszystko aby postawic kazdego zlomka na kola.
Więcej
2016/01/24 11:22 #34322 przez PREVENT

PREVENT odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

Żukolot Spółka Zło-m napisał: Panowie mimo ze w tym roku afryka to nie przewidujmy czarnych scenariuszy - dojedziemy i wrcocimy ! ... a jakby co to jak zdazylem sie juz przekonac wiekszosc zalog na zlombolu kosztem swojego czasu i czesci robi wszystko aby postawic kazdego zlomka na kola.

Niestety statystyki są bezlitosne i myślę że i w tym roku nie wszyscy dojadą lub wrócą o własnych siłach. Oczywiście wszystkim życzę dotarcia do mety i z powrotem do domu bez najmniejszej awarii.
Więcej
2016/01/24 11:47 #34324 przez Lajkoniki Team

Lajkoniki Team odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

PREVENT napisał:

Żukolot Spółka Zło-m napisał: Panowie mimo ze w tym roku afryka to nie przewidujmy czarnych scenariuszy - dojedziemy i wrcocimy ! ... a jakby co to jak zdazylem sie juz przekonac wiekszosc zalog na zlombolu kosztem swojego czasu i czesci robi wszystko aby postawic kazdego zlomka na kola.

Niestety statystyki są bezlitosne i myślę że i w tym roku nie wszyscy dojadą lub wrócą o własnych siłach. Oczywiście wszystkim życzę dotarcia do mety i z powrotem do domu bez najmniejszej awarii.

Oczywiście że nikt nikomu nie życzy awarii a tym bardziej uziemienia auta.

Jest jeszcze opcja załadowania na "TiR" uziemionego auta i koszt z francji to ok. 1000 zł (sam korzystam)
Więcej
2016/01/24 11:48 #34325 przez Duch tamtych czasów

Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

Ciekawi mnie czy auta które nie dojechały / nie wróciły to samochody ludzi którzy siedzą codziennie na tym forum i dłubią w swoich furach czy raczej pojazdy ekip które kupują pierwszą lepszą furę na olx i mają zamiar nią zrobić taką trasę.
Więcej
2016/01/24 12:20 #34332 przez Żuk Kazik

Żuk Kazik odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

Wykupcie sobie assistanse.
W zeszłym roku jechałem WSKą za jedną z ekip dużego FIATA.
Ekipa miała wykupione assistanse za jakieś 300 zł.
Fiat stracił iskrę. Podjechała jedna autolaweta najpierw zabrać ich z autostrady na warsztat. Niestety popatrzyli po czym, powiedzieli, że nie mają części do naprawy.
Wysłano kolejną autolawetę + samochód osobowy z Polski, aby ich zabrać.
Dodatkowo zapewnili hotel :)

Był tam chyba tylko taki haczyk, że mogli skorzystać tylko z dwóch holowań do 1 000 km.
Więcej
2016/01/24 12:21 #34333 przez Duch tamtych czasów

Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

1000km to już sporo. Nawet jeśli nie zawiozą do domu to i tak będzie o wiele bliżej żeby pojechac wynajętą lawetą.
Więcej
2016/01/24 12:31 #34335 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?

Temat póki co zamykam, bo się rozjechał. Za parę dni go wywalę. Zaczynam powoli ( w ramach czasu) otwieranie odpowiednich tematów. Proszę o odrobinę cierpliwości. Za chwilę powstanie nowy temat z ogłoszeniami parafialnymi, wszelakie sugestie czego brakuje z tematów do podklejenia proszę tam wypisywać. Tylko bez rozdrabniania się i nie zasypywać mnie lawiną pomysłów bo nie będę miał kiedy tego ogarnąć.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008