Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
- PREVENT
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- FSO Pomorze
PREVENT odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
Załoga Tarpaniątka napisał:
Lajkoniki Team napisał:
Żukołaki napisał: Ja też zastosuje zadatek, ekipa o tym wie i uważam to za bardzo fair rozwiązanie.
Zadatek w wysokości paliwa,winiet itd.
Jedyne czym jestem przerażony jako nowicjusz to unieruchomienie auta tak,że nie wróci o własnych siłach.. Zostawić go na pewno nie mogę i szczerze nie wiem co w takiej sytuacji.. chyba gruby hajc na lawetę z Pl.
Wykup asistans staniesz w polach to chociaż zaholują do jakiejś wiekszej miejscowości.
Wypożyczenie lawety w Polsce ok. 250 zł dzień
Zapominasz, że to jest Żuk, a go na zwykłą lawetę nie weźmiesz nawet na pusto w zdecydowanej większości przypadków. Tu już potrzebna laweta na KAT.C więc i kierowca z takim prawkiem. Tanio nie będzie.
Ile waży Żuk? Ja na swoją lawetę mogę wziąć 1600 kg i jest to LT35 do 3,5 tony. Wiozłem już Żuka, alecszczerze mowiąc nie spojrzałem na jego wagę. To była krótka trasa

W razie potrzeby oczywiście, mogę służyć pomocą.
- Żukolot Spółka Zło-m
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- ZŁOMBOL BEJBE !!
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 10
Żukolot Spółka Zło-m odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
- PREVENT
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- FSO Pomorze
PREVENT odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
Żukolot Spółka Zło-m napisał: Panowie mimo ze w tym roku afryka to nie przewidujmy czarnych scenariuszy - dojedziemy i wrcocimy ! ... a jakby co to jak zdazylem sie juz przekonac wiekszosc zalog na zlombolu kosztem swojego czasu i czesci robi wszystko aby postawic kazdego zlomka na kola.
Niestety statystyki są bezlitosne i myślę że i w tym roku nie wszyscy dojadą lub wrócą o własnych siłach. Oczywiście wszystkim życzę dotarcia do mety i z powrotem do domu bez najmniejszej awarii.
- Lajkoniki Team
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Lajkoniki Team odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
PREVENT napisał:
Żukolot Spółka Zło-m napisał: Panowie mimo ze w tym roku afryka to nie przewidujmy czarnych scenariuszy - dojedziemy i wrcocimy ! ... a jakby co to jak zdazylem sie juz przekonac wiekszosc zalog na zlombolu kosztem swojego czasu i czesci robi wszystko aby postawic kazdego zlomka na kola.
Niestety statystyki są bezlitosne i myślę że i w tym roku nie wszyscy dojadą lub wrócą o własnych siłach. Oczywiście wszystkim życzę dotarcia do mety i z powrotem do domu bez najmniejszej awarii.
Oczywiście że nikt nikomu nie życzy awarii a tym bardziej uziemienia auta.
Jest jeszcze opcja załadowania na "TiR" uziemionego auta i koszt z francji to ok. 1000 zł (sam korzystam)
- Duch tamtych czasów
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Oklaski: -1
- Otrzymane podziękowania: 17
Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
- Żuk Kazik
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- AudioBas
Żuk Kazik odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
W zeszłym roku jechałem WSKą za jedną z ekip dużego FIATA.
Ekipa miała wykupione assistanse za jakieś 300 zł.
Fiat stracił iskrę. Podjechała jedna autolaweta najpierw zabrać ich z autostrady na warsztat. Niestety popatrzyli po czym, powiedzieli, że nie mają części do naprawy.
Wysłano kolejną autolawetę + samochód osobowy z Polski, aby ich zabrać.
Dodatkowo zapewnili hotel

Był tam chyba tylko taki haczyk, że mogli skorzystać tylko z dwóch holowań do 1 000 km.
- Duch tamtych czasów
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Oklaski: -1
- Otrzymane podziękowania: 17
Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Chcę jechać! Kto mnie przygarnie?
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."