- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 31
SHL/WSK/MZ i inne motocykle. Czy ktoś jedzie?
- Rezerwat Przygody
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
2016/09/08 07:03 #40153
przez Rezerwat Przygody
Rezerwat Przygody odpowiedział w temacie: SHL/WSK/MZ i inne motocykle. Czy ktoś jedzie?
Robią się 
W weekend machnąłem 100km bez awarii i problemów. Silnik chodzi ok, jeszcze trochę go uszczelnieniłem. Za to prowadzenie w zakrętach ciasnych to istny koszmar. Przód jest za miękki... ale już nie będę tego rozkręcał, bo zepsuje
Iglica poszła jeden ząbek do góry. Spalanie wzrosło o około pół litra, ale za to lepiej wchodzi na obroty i ma więcej mocy.
W weekend jeszcze krótki test drogowy i kolejna jazda to już na start do Katowic.
Pozostaje liczyć na dobrą pogodę, bo póki co to prognozy długoterminowe mówią o deszczu i burzach w okolicy 25-26 września.

W weekend machnąłem 100km bez awarii i problemów. Silnik chodzi ok, jeszcze trochę go uszczelnieniłem. Za to prowadzenie w zakrętach ciasnych to istny koszmar. Przód jest za miękki... ale już nie będę tego rozkręcał, bo zepsuje

Iglica poszła jeden ząbek do góry. Spalanie wzrosło o około pół litra, ale za to lepiej wchodzi na obroty i ma więcej mocy.
W weekend jeszcze krótki test drogowy i kolejna jazda to już na start do Katowic.
Pozostaje liczyć na dobrą pogodę, bo póki co to prognozy długoterminowe mówią o deszczu i burzach w okolicy 25-26 września.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- dwr_____
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 2
- Otrzymane podziękowania: 2
2016/09/08 07:38 #40156
przez dwr_____
dwr_____ odpowiedział w temacie: SHL/WSK/MZ i inne motocykle. Czy ktoś jedzie?
U mnie podobnie. Wsk-a jeździ jednak jeszcze parę rzeczy zostało do zrobienia. Najważniejsze to chyba ładowanie z którym są problemy. Mimo to udało mi się w niedziele zrobić 300km na strzała więc światełko w tunelu jest.
- Rezerwat Przygody
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
2016/09/08 09:05 #40160
przez Rezerwat Przygody
Rezerwat Przygody odpowiedział w temacie: SHL/WSK/MZ i inne motocykle. Czy ktoś jedzie?
Z ładowaniem u mnie też miałem (mam?) jaja.
Generalnie tak. wirnik, alternator (czy jak tam zwał tą drugą część) są nowe i są ok, pomierzone, ponoć jest w porządku. Prostownik i regulator też ok (zmieniałem z resztą też na inne).
Po niecałych 400km padła mi cewka w moto (ta, z którą kupiłem też była padnięta) i efektem było słabe ładowanie a na wolnych praktycznie brak ładowania i gasnący silnik przy włączonych światłach.
Teraz zamontowałem cewkę nową, ponoć ma być ok. 150km na niej zrobiłem i zachowuje się w porządku. Ale co będzie dalej? Lekkiego stracha mam. Na wszelki wypadek biorę ze sobą dwie cewki na zapas
Generalnie tak. wirnik, alternator (czy jak tam zwał tą drugą część) są nowe i są ok, pomierzone, ponoć jest w porządku. Prostownik i regulator też ok (zmieniałem z resztą też na inne).
Po niecałych 400km padła mi cewka w moto (ta, z którą kupiłem też była padnięta) i efektem było słabe ładowanie a na wolnych praktycznie brak ładowania i gasnący silnik przy włączonych światłach.
Teraz zamontowałem cewkę nową, ponoć ma być ok. 150km na niej zrobiłem i zachowuje się w porządku. Ale co będzie dalej? Lekkiego stracha mam. Na wszelki wypadek biorę ze sobą dwie cewki na zapas

- dwr_____
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
2016/09/08 20:46 #40195
przez dwr_____
Serwus. Pytanie do bardziej doświadczonych ludzi ode mnie. Sprawdzałem dzisiaj ładowanie (Miernik na zasadzie 3 diod. Dioda czerwona żółta i zielona odpowiednio 13V; 13,5V i 14V) Przy wyłączonych światłach ładowanie na zielonym więc ponad 14V w momencie włączenia świateł ładowanie się gubi, no czerwona dioda może się troszkę żarzy. Pytanie co jest nie tak? A może tak ma być? Nie będę ukrywał że miałem plan podpiąć pod to jeszcze ładowarkę, co bym mógł telefon podładować który będzie mi służył za nawigację aparat i kontakt ze światem. Chodzi oczywiście o Wskę 125 z zapłonem CDI.
PS
SanchoPansa jaką prędkość przelotową przewidujesz?
PS
SanchoPansa jaką prędkość przelotową przewidujesz?
- Rezerwat Przygody
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
2016/09/08 21:33 #40196
przez Rezerwat Przygody
Napięcie ładowania sprawdzałeś na wolnych obrotach, czy na wyższych (w etz powyzej 4 tys)?
Jak na wolnych to tak może być.
Jak na wolnych to tak może być.
- Zielony Ogryzek
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 6
- Otrzymane podziękowania: 9
2016/09/08 22:51 #40211
przez Zielony Ogryzek
WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!
Zielony Ogryzek odpowiedział w temacie: SHL/WSK/MZ i inne motocykle. Czy ktoś jedzie?
kolego, podepnij miernik i będziesz wiedział dokładnie jakie masz wartości. I od tego bym zaczął
A w razie czego w Złombolu startuje twórca- ojciec tego zapłonu

WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!
- Poturbowani reaktywacja
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
2016/09/10 07:29 #40282
przez Poturbowani reaktywacja
Poturbowani reaktywacja odpowiedział w temacie: SHL/WSK/MZ i inne motocykle. Czy ktoś jedzie?
Initius ma rację, to tylko prądnica, potrzebuje obrotów by wygenerować więcej V, sprawdz co się dzieje kiedy podkręcasz obroty
- Rezerwat Przygody
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
2016/09/11 11:53 #40322
przez Rezerwat Przygody
Cisza na forum... wszyscy działają przy sprzętach.
Mam wyciek spod wybieraka biegów... nie ruszam, będę dolewał. Boję się, że jak to tknę to sobie narobię problemów.
Poza tym machnięte 100km z pełnym obciążeniem bagażem. Spalanie przy dynamicznej jeździe 5.8 do 5.9.
Prędkość do jazdy 85-90kmh bez problemu. Rozpędza się do 110. Prowadzenie stabilne, mieszanka ok, kolor świecy ok, prądy ok... tylko ten wyciek... no trudno. Póki kapie, znaczy, ze jest olej
Mam wyciek spod wybieraka biegów... nie ruszam, będę dolewał. Boję się, że jak to tknę to sobie narobię problemów.
Poza tym machnięte 100km z pełnym obciążeniem bagażem. Spalanie przy dynamicznej jeździe 5.8 do 5.9.
Prędkość do jazdy 85-90kmh bez problemu. Rozpędza się do 110. Prowadzenie stabilne, mieszanka ok, kolor świecy ok, prądy ok... tylko ten wyciek... no trudno. Póki kapie, znaczy, ze jest olej

- dwr_____
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
2016/09/11 16:20 #40330
przez dwr_____
Ja bez obciążenia ale 120km na strzał bez żadnych problemów. Ładowanie jakby się uspokoiło i na razie wszystko jest ok (prawdopodobnie winny był akumulator, teraz mam inny). Przy gaźniku musiałbym pomajstrować bo przy długich podjazdach gdzie muszę odkręcić gaz do końca po pewnym czasie jakby brakowało paliwa. Muszę odpuścić do połowy na jakiś czas i dopiero znowu odkręcić. Jednak nie martwi mnie to za bardzo. Kolor świecy u mnie również ok. Jutro powinienem mieć lampe więc ustawię zapłon bo na razie założony jest na oko. Z kosmetyki zostało pomalować tylko boczne pokrywy. Jak widać na zdjęciu pierwszy przejazd przez granice wsk-a ma już za sobą. Mam nadzieje że na złombolu pójdzie równie gładko 

- Rezerwat Przygody
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
2016/09/11 16:25 #40331
przez Rezerwat Przygody
Jak na podjazdach masz takie objawy, to wygląda, że masz troszkę za niski poziom paliwa w gaźniku.
Ciekawe, czy na dlugich prostych (autostrada) też będziesz miał takie efekty. Jeśli tak, to podnieś pływak. Jak nie to już gaźnika nie ruszaj.
Ciekawe, czy na dlugich prostych (autostrada) też będziesz miał takie efekty. Jeśli tak, to podnieś pływak. Jak nie to już gaźnika nie ruszaj.