pierwszy dzień do Wenecji

Więcej
2016/08/31 21:22 #39754 przez Czeska Strzała

Czeska Strzała odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

wiadomo przed wszystkim bezpieczeństwo, nie ma co szarżować.
mamy taki plan żeby jednak jechać w kolejną noc do Rzymu, życie pokaże jak będzie...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2016/09/01 06:03 #39768 przez swbr

swbr odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Na razie poszukiwanie załoganta nic nie dały w związku z tym "wypożyczymy" kierowcę na trasie do Wenecji - chcielibyśmy dojechać bezpośrednio z Katowic - obiecujemy zwrot kierowcy w stanie nie zużytym :)

Więcej
2016/09/01 07:28 #39769 przez BarkASY team

BarkASY team odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Prawdę mówiąc zwiedzanie czegokolwiek po nocnej jeździe blado widzę, dosłownie i w przenośni. Każdy zrobi jak uważa a droga i tak wszystko zweryfikuje. Trochę pojeździłem w nocy na długich trasach więc wiem jak człowiek rano się czuje i jak wygląda.

Więcej
2016/09/01 09:02 #39775 przez swbr

swbr odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

BarkASY team napisał: Prawdę mówiąc zwiedzanie czegokolwiek po nocnej jeździe blado widzę, dosłownie i w przenośni. Każdy zrobi jak uważa a droga i tak wszystko zweryfikuje. Trochę pojeździłem w nocy na długich trasach więc wiem jak człowiek rano się czuje i jak wygląda.

Dlatego chyba zrezygnujemy z jazdy bez noclegu i poszukamy czegoś w okolicy Grazu - można znaleźć już od 68 zł za 2 osoby.

Więcej
2016/09/01 10:09 #39783 przez Caronezzz

Caronezzz odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Dodam taki luźny głos w dyskusji :)
Tak, wiem, że bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu i szczególnie podczas długich tras, tym bardziej nocnych trzeba z respektem podejść do swojej wytrzymałości i umiejętności, ale...

Pamiętam jak jadąc do Loret De Mar sporo ekip jechało też prosto ze startu na pierwszy kamping w Grado (ok 100km przed Wenecją). Ja jechałem tak w grupce 3 aut. Na pokładzie mieliśmy 2 kierowców. Start był o 12 a do Grado dotarliśmy ok północy. Bez żadnej spiny, liczenia średnich, stopera podczas sikania itp. głupot. Po prostu jadąc spokojnym, równym tempem bez zbędnego marudzenia (polonez Caro- GLE ok 100-110km/h).

Tak więc osobiście oceniam, że jadąc do Wenecji spokojnie jesteście w stanie być ok 02:00 w nocy. W takich okolicznościach oczywiście nie ma co liczyć, że ktoś was wpuści na kemping więc pozostaje spanie na partyzanta.

Nawet licząc spanie ok 6 godzin do 8:00 to macie potem cały dzień na zwiedzanie Wenecji. A następnie 250km ok 3h do następnego noclegu w Bellari obok Rimini.

A już personalnie do swbr ;) Ponieważ z moją ekipą także jedziemy w tamtym kierunku a na pokładzie mamy 4 kierowców zaprawionych w złombolu to jeśli będziecie potrzebować, żeby się z Wami trochę przejechać to chętnie służę swoją skromną osobą :)

Zapraszam na mojego bloga - Blog Caronezzz

Więcej
2016/09/01 10:22 #39786 przez Drużyna Tłokowego Pierścienia

Drużyna Tłokowego Pierścienia odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Caronezzz napisał: Dodam taki luźny głos w dyskusji :)

A już personalnie do swbr ;) Ponieważ z moją ekipą także jedziemy w tamtym kierunku a na pokładzie mamy 4 kierowców zaprawionych w złombolu to jeśli będziecie potrzebować, żeby się z Wami trochę przejechać to chętnie służę swoją skromną osobą :)

Tym bardziej, że pomykamy też Polonezem :D

Więcej
2016/09/01 11:21 - 2016/09/01 11:22 #39792 przez Mechaniczna Mysz

Mechaniczna Mysz odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Pinky i Mózg napisał:

Pinky i Mózg napisał:

Pinky i Mózg napisał: Panowie,

Ponieważ sporo osób pruje od razu na Wenecję i uwzględniając problemy w latach poprzednich na stacji BP (minimum godzinny postój) rekomenduję aby kupić winietę wcześniej (na granicy czy w pzmot) i pominąć stację BP ale poruszać się poniżej ustalonymi trasami

swbr napisał:

Pinky i Mózg napisał: ŻUKI goo.gl/maps/6Qjxdakp6Cr

:

- Żuk Kazik 691 265 492
- Ministranci 880 880 884
- SuŻuki
- A.to.Żuki 691 982 258
- ŻuLPanter TEAM
- BardzoNigdy 662 770 189 // 80-90km/h

Lubliny:

- TLW Team 512-036-860
- Zielony Ogryzek 726-010-649
- BONDAR Team
- OSK OLAF Team tel. 664-702 804

Polonezy i inne szybkie wozy:
Najlepiej będzie jeśli będziemy trzymać się tej samej trasy :
www.google.pl/maps/dir/Katowice/Wenecja,...3155151!2d45.4408474

- SWBR 512 633 353 90 km / h to nie Monte Carlo
- Pinky i Mózg 507 770 061 - 110-120kmph
- Czerwony Team
- Pegazy 604 050 212
- Bandziory Team - też lecimy tam na 99%
- Rubinowy Team - 888 067 605 - 110 km/h
- Drużyna Tłokowego Pierścienia
- PolLub 669 333 434
- Mechaniczna Mysz 500 079 680- 110-120km/h

Prośba rownież o instalację :

play.google.com/store/apps/details?id=co...ndroid.friendlocator

WAŻNE Kod zaproszeniowy to FHK-GVP
I dodajcie mnie do kontaktów Pinky & Brain (Dominik) 507 770 061

Dzięki temu będziemy się widzieć i mieć czata :D

ZMIANA KODU DLA NOWYCH UCZESTNIKOW INSTALUJACYCH APKE

Na razie z apki korzysta 7 załóg :)

Doklejamy się do Waszej ekipy, to nasz pierwszy start, także fajnie będzie się kogoś trzymać. Proszę tylko o potwierdzenie miejsca zbiórki, bo zamotałem się w tych postach. Dalej jest to BP w Mszanie?
Ostatnio zmieniany: 2016/09/01 11:22 przez Mechaniczna Mysz. Powód: edycja

Więcej
2016/09/01 11:30 #39795 przez Drużyna Tłokowego Pierścienia

Drużyna Tłokowego Pierścienia odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Caronezzz napisał: Nawet licząc spanie ok 6 godzin do 8:00 to macie potem cały dzień na zwiedzanie Wenecji. A następnie 250km ok 3h do następnego noclegu w Bellari obok Rimini.

A jest ktoś jeszcze na tyle "szalony" żeby ominąć Wenecję i dojechać na rano właśnie w okolice Rimini?
Nam się zrodził taki szalony plan, bo Wenecję olewamy.
W planie jest dojazd do Bellari - kimonko gdziekolwiek - załatwienie następnego noclegu - San Marinio plus powrót na załatwiony nocleg i wyjazd dalej w następnym dniu (czyli to już by był to wtorek rano)

Więcej
2016/09/01 12:05 #39796 przez Pegazy

Pegazy odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Ja tak nieśmiało planuję, jechać do okolic Rimini, i tam zabunkrować się na kempingu. Natomiast na papierze wygląda to lepiej niż w rzeczywistości, zobaczymy na ile pozwoli życie. Na siłe nie zamierzamy jechać i jak nas przypili spanie, to nie ma zmiłuj się. Postój i odpoczynek

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)

Więcej
2016/09/01 12:30 #39798 przez SkazaniNaŁadę

SkazaniNaŁadę odpowiedział w temacie: pierwszy dzień do Wenecji

Drużyna Tłokowego Pierścienia napisał:

Caronezzz napisał: Nawet licząc spanie ok 6 godzin do 8:00 to macie potem cały dzień na zwiedzanie Wenecji. A następnie 250km ok 3h do następnego noclegu w Bellari obok Rimini.

A jest ktoś jeszcze na tyle "szalony" żeby ominąć Wenecję i dojechać na rano właśnie w okolice Rimini?
Nam się zrodził taki szalony plan, bo Wenecję olewamy.
W planie jest dojazd do Bellari - kimonko gdziekolwiek - załatwienie następnego noclegu - San Marinio plus powrót na załatwiony nocleg i wyjazd dalej w następnym dniu (czyli to już by był to wtorek rano)

Jest taki szalony plan... :)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008