Koszty wyjazdu.

Więcej
2017/08/23 11:53 #45327 przez Rubinowy Team

Rubinowy Team odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.

ZłomBOLKI napisał: Dzięki za pomoc!
Autostrady we Francji u nas na pewno odpadają. Będziemy jechać jedynie bezpłatnymi. W innych krajach raczej również :)

A co sądzisz o tych Niemcach?

PauLina

Co do omijania autostrad jeśli chcecie przez Włochy i Austrie jechać to w Austrii wydaje mi się że nie warto na tym oszczędzać. Natomiast z doświadczenia z zeszłego roku i omijania we Włoszech autostrad to jestem na tak ale tylko na płaskich terenach, w górach mija się to z celem bo jest naprawdę sporo podjazdów/zjazdów a tak ciśniesz w miarę płaską drogą. My w tym roku tylko przez Niemcy, Francje i Hiszpanie i staramy się omijać autostrady bo stawki zbójeckie a teren dość płaski ew sensowne ekspresówki.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2017/08/23 11:55 - 2017/08/23 11:55 #45328 przez ZłomBOLKI

ZłomBOLKI odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.

Ok.... na wszelki wypadek załatwimy.
Jakby ktoś był jeszcze zainteresowany z Krakowa lub okolic, to Euromarket Opel (12 646 26 00) przy al. Jana Pawła II 43 do godz. 18:30 wystarczy przyjechać z dowodem rejestracyjnym, ważnym przeglądem i od ręki załatwiają.

Lina
Ostatnio zmieniany: 2017/08/23 11:55 przez ZłomBOLKI.

Więcej
2017/08/23 14:55 #45338 przez Żul_Squad

Żul_Squad odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.

Hej, mam pytanko. Czy trasa południowa nie przebiega przypadkiem przez okolice Strasburga, które są w strefie ekologicznej? Wydaje mi się, że trasa wpada w południową część strefy.

https://umap.openstreetmap.fr/de/map/frankreichstrasbourgzcr_146994#12/48.5677/7.8037
Podziękowali: Gniotsa Nie Łamiotsa

Więcej
2017/08/23 15:16 #45339 przez C.H. Robinson Teresin Team

C.H. Robinson Teresin Team odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.

Tak ale z trasy A6 można pojechać w A5 i potem na wysokości Mulhouse w prawo w A36 i dalej płatnym odcinkiem francuskiej autostrady do Besnacon, w ten sposób omijasz Strasbourg od wschodniej strony.

2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?

Więcej
2017/08/23 21:15 #45344 przez Gwiezdny Patol

Gwiezdny Patol odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.

Jak chodzi o niemiecką zieloną plakietkę to Policja aż tak mocno się nie czepia zagranicznych, od paru tygodni jeżdżę codziennie po Dusseldorfie, nie raz mijałem Policję i nigdy nie zwrócili uwagi, znajomi jeżdżą bez plakietki po 2 lata bezproblemowo, policję bardziej interesują auta na niemieckich rejestracjach. Oczywiście wjazd na własne ryzyko ;)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008