- Oklaski: 3
- Otrzymane podziękowania: 4
Koszty wyjazdu.
- Rubinowy Team
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
2017/08/23 11:53 #45327
przez Rubinowy Team
Co do omijania autostrad jeśli chcecie przez Włochy i Austrie jechać to w Austrii wydaje mi się że nie warto na tym oszczędzać. Natomiast z doświadczenia z zeszłego roku i omijania we Włoszech autostrad to jestem na tak ale tylko na płaskich terenach, w górach mija się to z celem bo jest naprawdę sporo podjazdów/zjazdów a tak ciśniesz w miarę płaską drogą. My w tym roku tylko przez Niemcy, Francje i Hiszpanie i staramy się omijać autostrady bo stawki zbójeckie a teren dość płaski ew sensowne ekspresówki.
Rubinowy Team odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.
ZłomBOLKI napisał: Dzięki za pomoc!
Autostrady we Francji u nas na pewno odpadają. Będziemy jechać jedynie bezpłatnymi. W innych krajach raczej również
A co sądzisz o tych Niemcach?
PauLina
Co do omijania autostrad jeśli chcecie przez Włochy i Austrie jechać to w Austrii wydaje mi się że nie warto na tym oszczędzać. Natomiast z doświadczenia z zeszłego roku i omijania we Włoszech autostrad to jestem na tak ale tylko na płaskich terenach, w górach mija się to z celem bo jest naprawdę sporo podjazdów/zjazdów a tak ciśniesz w miarę płaską drogą. My w tym roku tylko przez Niemcy, Francje i Hiszpanie i staramy się omijać autostrady bo stawki zbójeckie a teren dość płaski ew sensowne ekspresówki.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- ZłomBOLKI
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2017/08/23 11:55 - 2017/08/23 11:55 #45328
przez ZłomBOLKI
ZłomBOLKI odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.
Ok.... na wszelki wypadek załatwimy.
Jakby ktoś był jeszcze zainteresowany z Krakowa lub okolic, to Euromarket Opel (12 646 26 00) przy al. Jana Pawła II 43 do godz. 18:30 wystarczy przyjechać z dowodem rejestracyjnym, ważnym przeglądem i od ręki załatwiają.
Lina
Jakby ktoś był jeszcze zainteresowany z Krakowa lub okolic, to Euromarket Opel (12 646 26 00) przy al. Jana Pawła II 43 do godz. 18:30 wystarczy przyjechać z dowodem rejestracyjnym, ważnym przeglądem i od ręki załatwiają.
Lina
Ostatnio zmieniany: 2017/08/23 11:55 przez ZłomBOLKI.
- Żul_Squad
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
2017/08/23 14:55 #45338
przez Żul_Squad
Żul_Squad odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.
Hej, mam pytanko. Czy trasa południowa nie przebiega przypadkiem przez okolice Strasburga, które są w strefie ekologicznej? Wydaje mi się, że trasa wpada w południową część strefy.
https://umap.openstreetmap.fr/de/map/frankreichstrasbourgzcr_146994#12/48.5677/7.8037
https://umap.openstreetmap.fr/de/map/frankreichstrasbourgzcr_146994#12/48.5677/7.8037
Podziękowali: Gniotsa Nie Łamiotsa
- C.H. Robinson Teresin Team
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 17
2017/08/23 15:16 #45339
przez C.H. Robinson Teresin Team
2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?
C.H. Robinson Teresin Team odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.
Tak ale z trasy A6 można pojechać w A5 i potem na wysokości Mulhouse w prawo w A36 i dalej płatnym odcinkiem francuskiej autostrady do Besnacon, w ten sposób omijasz Strasbourg od wschodniej strony.
2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?
- Gwiezdny Patol
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 29
2017/08/23 21:15 #45344
przez Gwiezdny Patol
Gwiezdny Patol odpowiedział w temacie: Koszty wyjazdu.
Jak chodzi o niemiecką zieloną plakietkę to Policja aż tak mocno się nie czepia zagranicznych, od paru tygodni jeżdżę codziennie po Dusseldorfie, nie raz mijałem Policję i nigdy nie zwrócili uwagi, znajomi jeżdżą bez plakietki po 2 lata bezproblemowo, policję bardziej interesują auta na niemieckich rejestracjach. Oczywiście wjazd na własne ryzyko