Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Więcej
2017/06/28 10:11 #44370 przez Trololowóz

Trololowóz stworzył temat: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Wiem wiem, temat powraca znowu ale po 5 latach wiec proszę, nie rzucajcie mi sie od razu do gardła. Pytam bo sam wolałbym jechać z jakimś wyjściem awaryjnym na ostatnia ostateczność. Od tych 5 lat na pewno sie trochę pozmieniało w zasadach ubezpieczeń. Ma ktoś moze jakieś nowe doświadczenia co ewentualnie wybrać ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2017/06/28 11:23 #44371 przez Pegazy

Pegazy odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Ja przez 3 lata wykupywałem ubezpieczenie tu: www.starter24.pl/oferta/auto/ pakiet auto+podróż, całe szczęście nie musiałem korzystać, tak więc ciężko mi się wypowiedzieć odnośnie fachowości obsługi. (a słyszałem różne opinie, niekoniecznie pochlebne).
Natomiast w tym roku wykupiłem OC w PZU z myślą o ich Assistance, to się okazało że w tym roku mocno zmienili (tzn. okroili) warunki assistance. W ubiegłym roku było min 1500 km holowania.
Ogólnie do tej pory polecane było PZU, choć warunkiem w miarę taniego Assistance było OC u nich. Jeszcze inną alternatywą jest niemieckie ubezpieczenie ADAC.

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)

Więcej
2017/06/28 18:51 #44374 przez Trololowóz

Trololowóz odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Dzięki za info, mam znajoma w PZU i spytam ja dokładnie jak to najlepiej ogarnąć i napiszę co nowego

Więcej
2017/07/05 13:21 #44459 przez ZłomBOLKI

ZłomBOLKI odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Hej,

Jakieś info masz już może odnośnie tego assistance?

Więcej
2017/07/06 21:44 #44499 przez SuŻUKi

SuŻUKi odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Ktoś miał styczność z ubezpieczeniem assistance firmy starter?

Więcej
2017/07/07 20:52 #44504 przez Pegazy

Pegazy odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

ja ubezpieczałem przez stronę starter24, przez 3 lata, wykupywałem pakiet assistance + podróż, w sumie za podobną ochronę wychodziło taniej niż u konkurencji, na szczęście nie musiałem korzystać, i nie wiem jak się firma sprawuje, ale w necie dominują raczej negatywne opinie. W tym roku chyba będę się ubezpieczał w PZU.

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)

Więcej
2017/07/07 21:28 #44506 przez SuŻUKi

SuŻUKi odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

widzę teraz, że wcześniej o tym napisałeś - wybacz, przeoczyłem. Ja na razie tak pobieżnie przeglądam w jakich towarzystwach się w ogóle łapiemy na warunki (głównie wiek), na holowaniu zależy nam tak, żeby w razie W (odpukać) jak autem nie uda się ruszyć, to ściągnąć je z autostrady na jakiś najbliższy przyzwoity parking, bo lawetę mamy w polsce (w tamtym roku włoska policja nas najechała w zatoczce i na słowa że holowanie 500E troche nogi miękkie) . Mamy OC w PZU więc przed wyjazdem pewnie będziemy się tam orientować, może coś w pakiecie z ubezpieczeniem podróży.

Więcej
2017/07/08 00:04 #44515 przez NO NAME TEAM

NO NAME TEAM odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Ja 3 lata w PZU i na szczęście nie korzystałem, ale niestety Asistance się zmieniło ( po Naszej narodowej pomysłowości - ludzie wracali z Chorwacji lawetami bo taniej) i 1000 km( nie jestem pewien czy nie 1500) holowania zostało tylko po kolizji ( tu może nasza Polska kreatywność pomóc). Natomiast pozostałe warunki zostały czyli np wysyłka części kurierem. Mozliwość powrotu po samochód itp wiec opcja ok. oczywiście holowanie po awarii do warsztatu też. Wiec na ten rok zostałem.

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)

Więcej
2017/07/11 23:30 #44553 przez Trololowóz

Trololowóz odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Bylem dzisiaj u babeczki z PZU i mówiła żebym zgłosil się początkiem sierpnia bo mają być jakieś zmiany w assistance więc jak coś się dowiem to ślę info w świat.

Więcej
2017/07/12 08:37 #44557 przez Rubinowy Team

Rubinowy Team odpowiedział w temacie: Ubezpieczenie/ assistance na wyjazd

Wczoraj przy okazji brania OC w PZU dowiadywałem się o assistance na Europe. Fakt ma się zmienić ale podobno ma być 1200km holowania w razie kolizji lub awarii. Można dokupić do OC od daty wyjazdu i dla favo to powinno być 200-300 od września do lipca następnego roku. OC brane na kartę pzmot.

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008