- Oklaski: -5
- Otrzymane podziękowania: 57
Meta
- swbr
-
Autor
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
swbr odpowiedział w temacie: Meta
Z tej samej ale sprawdzaliśmy do godziny 12 na campingu na wydmach i nie było tej informacji na Zlomekgo, który dział jak chciał. Jest coś takiego jak np. bramka.gsmservice.pl/bulksmsInfo.php i wolę zapłacić kilka złotych ale być pewnym, że w przypadku awarii internetu dostanę ważne powiadomienia sms.WLKP napisał:
swbr napisał: Owszem była ale tylko goła informacja,że nas nie wpuszczą bez żadnej propozycji alternatywnego noclegu.
"Camping ARGOS przyjmuje miejsc ohraniczona. Kierujcie się tam. Sprawdzam następny"
"Camping los Molinos Noja ma miejsca. Do 16 mają przerwe. (...)"
"Camping SUACES pełny."
"Na campingu los Moninos Noja jest miejsce na ok. 80 aut. To 7 minut do plaży na nogach."
"Camping Argos również przyjmuje jeszcze. (...)"
"CAMPING MOLINOS oraz dalej po drugiej stronie zatoki CAMPING PLAYA DE ISLA (wjazd autem do 22:00) czekają na Was. (...)"
Na pewno korzystaliśmy z tej samej aplikacji?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- MSW
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 1
MSW odpowiedział w temacie: Meta
Byc moze taka jest kultura zachodu nie wiem , bedac w te wakacje na chorwacji , wlascicilel i ochcrona interweniowali kilka razy ze maja skargi na nas ze jest starsznie glosno a ludzie placa i chca spokoj , a prawda byla taka ze siedzielismy we dwojke z kolega na trzezwo rozmawiajac szeptem i co noc ta sama hostoria , ciec z kempingu powiedzial ze nas wywala jak tak dalej bedzie a co najlepsze kolo nas byla para z rocznym dzieckiem i nic a dopierd sie zgredy z czech i slowacji bo chodzilo spac o 21 i im przeszkadzalo ze ktos wogole siedzi o tak poznej porze.
Na mecie na kempingu wg mnie byl spokoj ja spalem dwie noce w pierwszy wieczor bylismy na miescie a drugi byla impra na plazy po pierwszej nocy podjechal koles ze mamy sie pakowac i spadac ze nas wywalaja bo byla impreza , lecz niestety sie to mu nie udalo bo jak wspominlaem nas nie bylo wogole na parceli tak mu powiedzialem to sie odczepil, z tego co sie orientowalem to wywyalali losowo. A przez jakies incydenty jednostkowe nie powiini blokowac wjazdu dla calego zlombola tylko wezwac policje i wywalic osoby robiace burdel.
Jakby sie jeden hiszpan nawalil to by nie wywalilo wszystkich hiszpanow z pola.
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Meta
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
- Oklaski: 34
- Otrzymane podziękowania: 306
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Meta
Edycje "wczasowe" przyciągają masę uczestników i tym samym pozwalają zebrać niesamowitą kasę na dzieciaki, ale dla mnie czegoś w nich coraz bardziej brak.
Na dystansie ~2500km awarie będą niezależnie od kierunku.
Jednak dojazd do Noja, Palermo, Lloret... a do Loch Ness (La Manche, ruch lewostronny!), Archaia Olympia (Bałkany, Albania!), Nordkapp (renifery, koniec świata!), Passo dello Stelvio (2757m. n.p.m.!) to dla mnie zupełnie inne klimaty. OS Tunezja do której przeprawiło się tylko kilka procent załóg jest poza skalą, to był Złombol sam w sobie.
Tylko, że ja jestem chyba z ubiegłej epoki, a czasy się zmieniają

Nie jadę na Złombol na wczasy. Cieszę się, że mogę pomóc dzieciakom, które miały w życiu mniej szczęścia ode mnie i przy okazji sprawdzić się czy dojadę moim szrotem na metę... i potem wrócę nim jeszcze do domu.
Powtórzmy kierunek (dla zdecydowanej większości i tak będzie nowy), jedźmy na północ, najlepiej w zimę, pojedzie znowu 150 załóg albo i mniej, zbierzemy mniej kasy, trudno, ale niech Złombol znowu nabierze charakteru, a nie kończy się niesmakiem.
To sobie poględziłem, idę spać, rano wracam do garażu odprawiać modły, może z silnika coś jeszcze będzie.
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
- C.H. Robinson Teresin Team
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 17
C.H. Robinson Teresin Team odpowiedział w temacie: Meta

Wiadomo jak było w Tunezji, praktycznie wszyscy trzymaliśmy się razem, pamiętacie wyjazd do portu na prom powrotny, gdzie 44kuce padły, wszyscy jak jeden czekali na siebie pod Carrefourem, to była moc! Czy ktoś narobił siary? Oczywiście, że nie ale myślę, że wynikało to z tego, że byliśmy na nieznanym dla nas terenie i podchodziliśmy do wszystkiego ze znacznie większą ostrożnością a w granicach Europy widać, że czujemy się jak u siebie, Jeśli okazuje się, że uczyliśmy jeść Francuzów widelcem czy inne takie kwiatki to tak to się kończy

2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?
- Zawsze ZAZ-em
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Zawsze ZAZ-em odpowiedział w temacie: Meta

- MSW
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 1
MSW odpowiedział w temacie: Meta
Cel zostal osiagniety prawie 1100000pln i to jest najwazniejszze biiorac pod uwage trasy bardziej ekstremalne ileosc ekip moze sie zmniejszyc a co za tym idzie ilosc wplat a najwazniejsza w tym wszystkim jest glowna idea zlombola czyli pomoc dziecia. Chcetnie wybral bym sie na wschod ale nie wiem czy to wlasnie nie odstarszylo bym sporo ekip.
- Czerwony Team
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 22
- Otrzymane podziękowania: 85
Czerwony Team odpowiedział w temacie: Meta
Czekamy na termin wyjazdu w 2018 oraz kierunek...
Pozdrawiam angi
FSO Sekcja Śląsk
www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
www.czerwonyteam.blogspot.com/
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 0
Kochanie? Gdzie _moja_WYPŁATA ! odpowiedział w temacie: Meta

- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
- Oklaski: 34
- Otrzymane podziękowania: 306
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Meta
Złombolowej obstawy jak Łada rzuciła palenie i holowania przez Autoszołomów po całym Hammamet nie zapomnę do końca życiaC.H. Robinson Teresin Team napisał: (...) pamiętacie wyjazd do portu na prom powrotny, gdzie 44kuce padły, wszyscy jak jeden czekali na siebie pod Carrefourem, to była moc!

Właśnie to była ta magia, dzięki której po powrocie zacząłem przygotowania do kolejnej edycji.
Myśl przyszłościowo, co za rok, za dwa, trzy? Tak jak napisał Matiz, bańka może pęknąć i nie będzie nic.MSW napisał: Cel zostal osiagniety prawie 1100000pln i to jest najwazniejszze
Złombol może i powinien sam bronić się przed Januszami cebulakami zerwanymi z łańcucha, niech się im po prostu nie chce jechać - bo za daleko, za zimno, za ciężko, bo tam nic nie ma....
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka