Kto piłuje prosto na metę?

Więcej
2018/06/28 18:18 #47837 przez MSW

MSW odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?

Jak ktos piluje zeby tylko dojechac i sie najebac to tak sie dzieje nie genariluzje tylko mowie jak jest.
Kazdy robi co chce. Szkoda tylko ze przez „pierwszych” nie wpuscili ludzi na kemping.
A debili ktorzy robili syf na kempingach , uciekali bez placenia itp. najwidoczniej zle rodzice wychowali , dlatego pozniej mamy taka opinie w europie ze pijaki i zlodzieje.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/07/05 22:10 #47900 przez C.H. Robinson Teresin Team

C.H. Robinson Teresin Team odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?

Można dojechać wcześniej, najebać się i nie robić siary żeby inni też mieli radość. @Olaf, w zeszłym roku staliśmy praktycznie obok siebie i zarówno u Was jak i u nas była impreza, i co? Było spokojnie, bez awantur i jeszcze materac dla kolegi udało się pożyczyć :)
Myślę, że robienia trzody nie przeskoczymy, zwłaszcza w tym roku gdzie procent nowych uczestników jest olbrzymi i nie każdy z nich rozumie po co ta impreza tak naprawdę jest.

2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?
Podziękowali: zaZUKowani

Więcej
2018/07/25 00:34 - 2018/07/25 09:08 #48121 przez BartCom Team

BartCom Team odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?

To jest nie do wiary.

1. Trzeba być XXXXXX aby "piłować na metę". Po co, na co? Jaki w tym cel?
To nie jest FORMAT ZŁOMBOLA !

2. A właśnie że NIE JEST WSZYSTKO JEDNO: OTÓŻ NIE POWINNO SIĘ się przyjechać na metę i od razu się XXXXXX, XXXXXX !
Przeciwnie, powinno się robić dobrą atmosferę, na campingu, witać innych,
jakie to fajne: poznać każdą kolejną załogę! Co tam u Was, jak się jedzie, jak możemy pomóc ?
...konstatacja nieosiągalna dlaXXXXXX, których najwyższym celem jest XXXXXX się.

Po przybyciu na metę i po zamrożeniu "cytrynówki" należy się raczej dowiedzieć, jak można pomóc kolegom?
Żeby wszyscy dotrali, a prztnajmniej ci, którzy mają jeszcze na to szansę? a jako pomóc tym, którzy mieli poważną awarię?
To właśnie jest zajebiste na Złombolu, to tworzy atmosferę !

Jeśli ktoś jako pierwszy się ogarnął na mecie, chyba powinien się zainteresować, jak może pomóc innym?
Pomóc innym w jakikolwiek sposób, czyli uczestniczyć w duchu "Złombola" a nie się XXXXXX jak świnia.

Jeśli nie wiesz za bardzo jak możesz pomóc, przynajmniej nie przeszkadzaj.
pokazuj jednak, że jesteś gotowy do pomocy, pijany na pewno się do niczego nie przydasz.

Zamiast mieć ogromną satysfakcję z bezinteresownej pomocy innym odważnym ludziom,
którzy mieli siłę przeciwstawić się własnym lękom i hołdującym im obecnie panującym trendom,
za cenę poświęcanego wolnego czasu pojechać starym gratem
na drugi koniec Europy a przy okazji zebrać pieniądze dla potrzebujących dzieciaków,
którzy często potrzebują pomocy, ale jakoś głupio i trochę wstyd jest im o nią poprosić...

zamiast uczestniczyć w tej wspaniałej atmosferze i tworzyć ją zamiast zabijać
lepiej się XXXXXX ? Oczywiście każdy ma prawo się XXXXXX.
Złombol nikogo nie ogranicza, skoro ktoś jest już tak ograniczony... cóż na to poradzić

Proszę przestać używać słownictwa ogólnie przyjętego za obraźliwe/wulgarne. Przypominam, że to forum może czytać każdy, nawet dzieci ponieważ jest publiczne ! Póki co tylko upomnienie w takiej formie. Dla starego "wyjadacza" tej imprezy, tak niski poziom dyskusji nie przystoi... Moderator.

Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...
Ostatnio zmieniany: 2018/07/25 09:08 przez Załoga Tarpaniątka. Powód: Niski poziom słownictwa
Podziękowali: swbr

Więcej
2018/07/25 08:48 #48129 przez Gientkie Toporki

Gientkie Toporki odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?

Jak widzę uważasz, że jestem ograniczonym idiotą i deklem, tylko dlatego, że mam zamiar bez noclegów jechać prosto na metę.
Dziękuję za wyrażenie swojej oceny. Oceniłeś w wulgarny i chamski sposób kogoś, kogo nawet nie widziałeś na oczy. Jak widzę są nawet tacy, którzy popierają takie zachowania, dziękując za post: "Podziękowali: swbr".
Przepraszam Was bardzo, że moje plany i pomysł na przeżycie tej charytatywnej akcji różnią się od Waszych.

Więcej
2018/07/25 10:11 #48136 przez Czerwony Bob

Czerwony Bob odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?

Trzeba być XXXXXX aby narzucać komuś sposób spędzania złombolu. Nie wiem o jakim formacie złombołu pisze Bartcom. Regulamin złombołu jest dostępny dla każdego i nie twórz własnych teorii bo nie jesteś organizatorem. Wsi może narobić każdy czy jedzie od razu czy na raty. Jak ktoś ma ochotę jechać na strzała to niech jedzie. Dla mnie ciekawsza jest jazda na raty z noclegami po drodze. Ale jak kiedyś mi się odwidzi to pojadę na strzała.
Podziękowali: Gientkie Toporki

Więcej
2018/07/26 17:52 #48170 przez BartCom Team

Sorry, zirytowałem się się trochę. Sprawdziłem przy okazji czujność szanownego moderatora.
Jest ona jak widać jest w pełni zachowana. To bardzo dobrze.

Gorzej, że szanowny moderator nie podjął meritum tematu.

Uważam nadal, że jazda bez przerwy na metę jest bez sensu. Jest przy tym bardzo niebezpieczna.

Tak, ja właśnie uważam że to się kłóci z ideą Złombola i mam prawo tak uważać i taką opinię głosić.
Uważam, że osoby "piłujące na metę" nie zrozumiały zupełnie idei Złombola i dalej będę tak mówić.

Przewodnią ideą Złombola, oczywiście poza zebraniem pieniędzy dla potrzebujących dzieciaków,
jest jak mi się wydaje integracja, zwiedzanie nietypowych, mało znanych zakątków Europy
może też i stwarzanie dobrego klimatu dla starych aut, a o takie najłatwiej
(czyt. najtaniej, choć to się powoli zmienia) z RWPG.

Znam wiele bardzo fajnych ludzi, którzy przez wiele lat uczestniczyli w Złombolu, którzy właśnie znali,
czuli "klimat" Złombola, którzy dodawali mu to, co z roku na rok niestety p;o trochu ulatuje;
widząc to, odczuwając to po prostu przestali uczestniczyć, gdy poczuli, że Złombol odchodzi
od swej klasycznej formuły. Powstawanie pomysłów "Piłowanie na metę" jest tego najlepszym dowodem.

Niczego nikomu nie zabraniam bo nie mam takiej możliwości ani takiego zamiaru.
Lecz jednak mając doświadczenie, co robi większość załóg "piłujących na metę", choć nie generalizując,
lepiej byłoby aby takie osoby w ogóle nie uczestniczyły w Złombolu
- chodzi mi o przypadki skrajnego awanturnictwa, nie samej długiej jazdy.

Czy Złombol ma się zamienić w tanie biuro turystyczne, opłata 1500 zł plus koszty, czyli
"wsiądź w stare auto i jedź nonstop na metę, w sześć osób wyjdzie taniej niż samolotem
i weź dużo tańszej polskiej wódki"?
No chyba nie.

Ilość wstydu, jakiego musiałem się najeść patrząc co wyprawiali na ostatnim Złombolu po alkoholu
niektórzy moi rodacy, jest niewiarygodna. Sam spożywam alkohol w niebagatelnych ilościach,
ale wszystko trzeba umieć.
Podczas ostatniej edycji myślałem sobie: "naprawdę, taki będzie koniec Złombola"?
Nigdy, przenigdy to tego nie dopuśćmy!

Nie chodzi mi o samą długotrwałą jazdę, Sam to lubię ale to rodzi późniejszą chęć odreagowania,
spalenia adrenaliny, jesteśmy tylko ludźmi.
Do tego poczucie jakiegoś tam sukcesu (bo pierwsi), zmęczenie, alkohol i dalej wiemy, co się dzieje.
Dlatego należy unikać takich sytuacji, a nie jeszcze w sposób zamierzony je prowokować.

Swojego poglądu na temat "piłowanie prosto na metę" nie zmieniam ani o milimetr,
ale przepraszam, że wcześniej wyraziłem swój pogląd w sposób zbyt ekspresyjny.

Więc gaz do dechy...

Więcej
2018/07/26 17:59 - 2018/07/26 17:59 #48171 przez BartCom Team

@czerwony bob
Mam swoje zdanie na ten temat. Nikomu niczego nie narzucam. Mam prawo mieć swoje zdanie i chętnie z niego skorzystałem.
Chciałbym jedocześnie zauważyć, że mam jednak doświadczenie z pięciu poprzednich edycji którego Ty nie masz.
Dlatego staram się napiętnować pomysły, które często prowadzą w rezultacie do zamknięcia kempingu dla Polaków.
Oczywiście życzę wam szerokiej drogi i do zobaczenia na (udanej) mecie!

Więc gaz do dechy...
Ostatnio zmieniany: 2018/07/26 17:59 przez BartCom Team.

Więcej
2018/07/26 18:11 #48172 przez BartCom Team

Myślę że SWBR doskonale wie o co mi chodzi.
Jestem przekonany, że Gientkie Toporki tego nie zrozumiały, z braku doświadczenia.
Tylko, że ja mam już doświadczenie i wiem że takie pomysły najczęściej donikąd nie powadzą.

Oczywiście życzę Gientym Toporkom szerokiej drogi i spotkania na (udanej) mecie
oraz żeby nie zrobili jak to się zdarza wiochy pierwszej nocy po przyjeździe (jak to robią dekle)
ale jak prawdziwi Złombolowcy stworzyli dobry klimat dla następnych !

Więc gaz do dechy...

Więcej
2018/07/26 18:13 #48173 przez Tom Bombadil

Tom Bombadil odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?

Skończ już ten monolog, bo to się robi coraz bardziej żałosne...

https://www.facebook.com/seba.jacko - https://www.youtube.com/channel/UCNoFY4yCQhGqAac03GkNI3w/videos
Złombol 2017 - OSK OLAF #09
Złombol 2018 - OSK OLAF #822
Złombol 2019 - OSK OLAF #59
Złombol 2020 - OSK OLAF #

Więcej
2018/07/26 21:29 #48180 przez swbr

swbr odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008