- Otrzymane podziękowania: 7
Kto piłuje prosto na metę?
- Czerwony Bob
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2018/07/26 22:35 #48183
przez Czerwony Bob
Czerwony Bob odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
Brałem już udział w 2016r tylko że polonezem gld więc nie będzie to mój pierwszy zlombol. Oczywiście nie tyle razy co Ty Bartcom ale zasadniczo co ma do rzeczy ile razy brałeś udział? W zasadzie nic patrząc po Twoich postach. W 2016 r było nas 4ech kierowców. Wszyscy byli podjarani i kazdy chciał jechać. Nocowaliśmy mimo to każdej nocy. Przy takiej ilości kierowców można było nawet jechać na strzał i nie byłoby to niebezpieczne. Nie upilismy się ani po drodze, ani na mecie i nie dlatego że jechaliśmy na raty a dlatego że tacy jesteśmy. Generalizowanie z Twojej strony jest zwyczajnie głupie. Nawet bym się nie chwalił na Twoim miejscu że już tyle zlomboli obskoczyles bo tym bardziej to przeraża i powtarzając za moderatorem zwyczajnie nie przystoi. Na pewno daje Ci to doświadczenie w przygotowaniu auta, zespołu itp ale na pewno nie uprawnia do bycia papą smerfem który ma mowic jak ma być. Formuła to jest F1 z Kubica na czele. Idea zlombolu to szczytny cel szukania pieniędzy dla dzieciaków w połączeniu z pasją do starych samochodów. Reszta zależy od każdej załogi jak do tego podejdą. Ilość zlomboli w jakiej uczestniczyłes, czy to 3ech czy 10ciu w żaden sposób nie uprawnia Cię do narzucania sposobu zrealizowania zlombolu przez daną załogę. Mówisz że tego nie robisz ale jednocześnie obrażasz tych co mają inny "przepis" na jazdę. Nie mówię o burdach bo to oczywiste że każdy to potępia. Ewidentnie brakuje stanowiska organizatorow/moderatora który raz na zawsze uciął by zbędne posty bo to jest skandal że osoba z taką ilościa udziałów daje taką wizytówkę.
Podziękowali: Gniotsa Nie Łamiotsa, Poldorover, zaZUKowani, Gientkie Toporki, 07 Spojler, LosFavoritos
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- BartCom Team
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- 5xZłombol jako Kapitan
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
2018/07/27 13:20 #48192
przez BartCom Team
Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...
BartCom Team odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
Nie generalizuję.
Stwierdzam smutny fakt, że często zdarza się, iż właśnie osoby chcące jak najszybciej być na mecie robią potem wiochę.
Wszystkim jest wówczas bardzo przykro. Jest to ponadto niebezpieczne, nawet gdy są kierowcy na zmianę.
Oczywiście że nie dotyczy to przecież wszystkich szybko dojeżdżających na metę. Napisałem wyraźnie: zdarza się.
Moje wypowiedzi nie wynikają z mojego widzimisię, tylko właśnie z doświadczenia, z jakiejś tam statystyki.
Ale przecież to tylko moje zdanie, każdy pojedzie jak będzie chciał. Nikomu niczego nie narzucam.
Jednak podobnie jak osoby chcące "piłować na metę" mogą uważać to za fajne,
tak samo ja mam prawo to uważać za głupie. Ale to nie jest narzucanie nikomu czegokolwiek.
Szerokiej drogi!
Stwierdzam smutny fakt, że często zdarza się, iż właśnie osoby chcące jak najszybciej być na mecie robią potem wiochę.
Wszystkim jest wówczas bardzo przykro. Jest to ponadto niebezpieczne, nawet gdy są kierowcy na zmianę.
Oczywiście że nie dotyczy to przecież wszystkich szybko dojeżdżających na metę. Napisałem wyraźnie: zdarza się.
Moje wypowiedzi nie wynikają z mojego widzimisię, tylko właśnie z doświadczenia, z jakiejś tam statystyki.
Ale przecież to tylko moje zdanie, każdy pojedzie jak będzie chciał. Nikomu niczego nie narzucam.
Jednak podobnie jak osoby chcące "piłować na metę" mogą uważać to za fajne,
tak samo ja mam prawo to uważać za głupie. Ale to nie jest narzucanie nikomu czegokolwiek.
Szerokiej drogi!
Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...
- Czerwony Bob
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 7
2018/07/27 13:28 #48193
przez Czerwony Bob
Czerwony Bob odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
Co roku jest co raz więcej załóg. Dochodzą nowi, bądź dzielą się już istniejące przez pączkowanie jak np. ja
Z jednej strony to lepiej bo będzie więcej pieniędzy ale z drugiej im więcej osób tym większe prawdopodobieństwo, że nieprzyzwoite zachowania będą się zdarzały co raz częściej i ciężko będzie takie rzeczy wyeliminować niestety. Do zobaczenia na starcie i mecie. Szerokości

- ChleBoluś
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
2018/07/27 19:26 #48195
przez ChleBoluś
ChleBoluś odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
Obserwuje całą dyskusję z boku i muszę powiedzieć cieszę się że emocje i związane z nimi ostre słowa trochę opadły.
Po części każdy ma swój punkt widzenia i rację.
Ale co do jednego się wszyscy zgadamy.
Każdy chce szczęśliwie wstawić na starcie jak i na mecie.
Ja życzę aby każdy godnie reprezentował Polskę a przede wszystkim ZŁOMBOL i zachowywał się z rozsądkiem.
Pozdrawiam i do zobaczenia na starcie
Po części każdy ma swój punkt widzenia i rację.
Ale co do jednego się wszyscy zgadamy.
Każdy chce szczęśliwie wstawić na starcie jak i na mecie.
Ja życzę aby każdy godnie reprezentował Polskę a przede wszystkim ZŁOMBOL i zachowywał się z rozsądkiem.
Pozdrawiam i do zobaczenia na starcie
- ChleBoluś
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
2018/07/27 19:38 #48196
przez ChleBoluś
ChleBoluś odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
PS. Osobiście uważam że piłowanie do mety może być nudne zwłaszcza po osiągnięciu celu i oczekiwania na resztę, która wstawi się u celu z bagażem przeżyć i wrażeń.
Ale jeśli ktoś traktuje ZLOMBOL jak na przykład "urlop" to jasne że chce być szybciej na mecie
Ale jeśli ktoś traktuje ZLOMBOL jak na przykład "urlop" to jasne że chce być szybciej na mecie
- DZIKI
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2018/07/29 19:39 #48216
przez DZIKI
DZIKI odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
my też chcemy jechać na strzała na metę,
- BarkASY team
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Jadymy durch :-)
Mniej
Więcej
- Oklaski: 11
- Otrzymane podziękowania: 97
2018/07/30 23:00 #48228
przez BarkASY team
BarkASY team odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
My nie chociaż planujemy być ciut wcześniej. Nie czytałem wcześniejszych postów ale utkwiło mi w pamięci jedno zdanie, że Ci co wcześniej to robią wiochę i kłopoty. Byliśmy z kilkoma innymi załogami wcześniej kilka razy i jakoś nie poczuwam się do winy. Fakt, byłem świadkiem gównianych zachowań ale po rozlanym mleku. W ubiegłym roku właściciel kempingu popełnił błąd którym obarczył Nas czyli wszystkich uczestników. Wina leży po obu stronach jednak moim skromnym zdaniem większa po stronie właściciela obiektu. W tej edycji docelowa destynacja ma tą zaletę że ma doświadczenie w organizowaniu imprez dla studentów więc kolokwialnie mówiąc z niejednego pieca chleb jedli. Na Sycylii też było głośno i nie obyło się bez drobnych incydentów ale jakoś wszystko odbyło się ok. zyczę wszystkim szerokości tam i z powrotem

- BarkASY team
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Jadymy durch :-)
Mniej
Więcej
- Oklaski: 11
- Otrzymane podziękowania: 97
2018/07/30 23:11 #48230
przez BarkASY team
BarkASY team odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
AAA jeszcze jedno dla tych co na strzała
, Złombol to nie wyścig ale zwróciłbym uwagę na fakt często występujący. Mianowicie kiblowanie po kilka godzin na granicach , zwłaszcza serbskich. Pozdrawiam

- Pierońskie Hanysy
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 12
2018/07/30 23:56 #48233
przez Pierońskie Hanysy
Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy
Pierońskie Hanysy odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
W temacie zapytania, zahaczając tylko odrobinę spór. My planujemy też objazdówkę, to nie wyścig. Traktujemy wyjazd jako urlop, ale taki by poznać ciekawe miejsca i ludzi po drodze. Póki co ostatnie 2 lata pokazały, że to się sprawdza i kontynuujemy. A miejsce docelowe... cóż, warto coś sobą reprezentować, tym bardziej, że nie jesteśmy "u siebie". Każdemu szczęśliwej drogi bez zbędnych awarii i do zobaczenia na miejscu

Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
2018/08/02 22:00 #48286
przez Chłopcy z PRL
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Kto piłuje prosto na metę?
Barkasy co do kiblowania na serbskiej granicy masz rację. Też przeraża mnie wizja tego co tam się będzie działo jak Złombol tam dobije. W 2012 jechała 1/4 tej ilości i tylko część wracała Serbią a i tak wybebeszyli nam furę dość konkretnie i trochę na granicy zabawiliśmy.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.