Jaka waluta na trasie do mety

Więcej
2018/08/28 16:15 #48861 przez FrancaTeam

FrancaTeam odpowiedział w temacie: Jaka waluta na trasie do mety

W Rumunii karty przynajmniej na stacjach spoko, w sklepach podobnie, większe problemy z kartą visa miałem w Holandii niż w Rumunii

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/08/28 22:22 #48870 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Jaka waluta na trasie do mety

Ala montana napisał: Zawsze dobrze mieć parę lokalnych groszy przy sobie na chleb.
Najciężej zdobyć te marki bośniackie, ale już są w kieszeni ...

A ja mam jeszcze dinary macedońskie ze Złombolu 2012 i coś mi się widzi, że teraz są tam inne banknoty. Ale w razie czego nie ma strachu bo te 30 000 dinarów to było wtedy z 6 czy 7 euro.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

Więcej
2018/08/30 02:42 #48931 przez Semtox

Semtox odpowiedział w temacie: Jaka waluta na trasie do mety

Pogromcy Rdzy napisał: A jak jest w Rumunii?
Planujemy kilka atrakcji w małych miasteczkach i się zastanawiam czy płatność kartą nie będzie tam utrudniona?
Wymieniłam na wszelki wypadek 300 LEY na drobne wydatki, a jak tam z płatnością Euro w razie czego gdyby nie było ani karty ani bankomatu?

Jeśli na tej liście atrakcji masz zamek włada palownika przy DN7C to tylko lokalna gotówka przynajmniej w 2015 tak było,
Raz na stacji nie akceptowali kart bo na przeciwko był bankomat :) dyskonty też karty bez problemu (innych nie testowałem), ale chyba raz na kempingu było że tylko lokalna gotówka, a był dość spory nad samym morzem a inny mikry totalnie nigdzie "euro, no problem!"
Podziękowali: Pogromcy Rdzy, M.M.A.A-CARO

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008