- Otrzymane podziękowania: 3
Jaka waluta na trasie do mety
- FrancaTeam
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2018/08/28 16:15 #48861
przez FrancaTeam
FrancaTeam odpowiedział w temacie: Jaka waluta na trasie do mety
W Rumunii karty przynajmniej na stacjach spoko, w sklepach podobnie, większe problemy z kartą visa miałem w Holandii niż w Rumunii
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
2018/08/28 22:22 #48870
przez Chłopcy z PRL
A ja mam jeszcze dinary macedońskie ze Złombolu 2012 i coś mi się widzi, że teraz są tam inne banknoty. Ale w razie czego nie ma strachu bo te 30 000 dinarów to było wtedy z 6 czy 7 euro.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Jaka waluta na trasie do mety
Ala montana napisał: Zawsze dobrze mieć parę lokalnych groszy przy sobie na chleb.
Najciężej zdobyć te marki bośniackie, ale już są w kieszeni ...
A ja mam jeszcze dinary macedońskie ze Złombolu 2012 i coś mi się widzi, że teraz są tam inne banknoty. Ale w razie czego nie ma strachu bo te 30 000 dinarów to było wtedy z 6 czy 7 euro.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- Semtox
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Samozwańczy Statystyk (5x_Złombol)
2018/08/30 02:42 #48931
przez Semtox
Raz na stacji nie akceptowali kart bo na przeciwko był bankomat
dyskonty też karty bez problemu (innych nie testowałem), ale chyba raz na kempingu było że tylko lokalna gotówka, a był dość spory nad samym morzem a inny mikry totalnie nigdzie "euro, no problem!"
Semtox odpowiedział w temacie: Jaka waluta na trasie do mety
Jeśli na tej liście atrakcji masz zamek włada palownika przy DN7C to tylko lokalna gotówka przynajmniej w 2015 tak było,Pogromcy Rdzy napisał: A jak jest w Rumunii?
Planujemy kilka atrakcji w małych miasteczkach i się zastanawiam czy płatność kartą nie będzie tam utrudniona?
Wymieniłam na wszelki wypadek 300 LEY na drobne wydatki, a jak tam z płatnością Euro w razie czego gdyby nie było ani karty ani bankomatu?
Raz na stacji nie akceptowali kart bo na przeciwko był bankomat

Podziękowali: Pogromcy Rdzy, M.M.A.A-CARO