BRDM na Złombolu

Więcej
2018/10/05 22:48 - 2018/10/05 22:52 #49119 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: BRDM na Złombolu

Archaiczny transporter opancerzony. Daleko tym za granicą nie zajedzie, widoczność nędzna. Problem z lokalną policją a unijnej granicy bez pozwoleń w życiu to nie przejedzie na kołach. Na współczesnym paliwie chodzi średnio. Zrobi tym więcej złego (zagrożenie na drodze) niż dobrego. Ja rozumiem: Złombol, hardkor itp. Ale troszkę pohamujmy się z tym hardkorem i naszą ułańską fantazją. Jadąc BRDM-em na Złombol delikwenci mogą dołączyć do niechlubnego grona trzech Januszy, dzięki którym zginął ojciec rodziny a cała Słowacja nas teraz nienawidzi. Chciałem sobie to cudo kiedyś kupić, były za 15 tysięcy. Niestety obecnie nie zarejestruje się już takowego na białe blachy (kiedyś się dawało) a to wyklucza legalne przeróbki tego sprzętu czyli wycięcie normalnych otworów na szyby dla polepszenia widoczności czy zeswapowania jakiegoś normalnego silnika (chyba że na nielegalu). Jechać BRDM na Złombol to już nie jest wyczyn, tylko egoizm, głupota i całkowite wylanie się na innych użytkowników dróg. Jeśli o mnie chodzi, czas w regulaminie na zmiany. Kasy na dzieciaki jest coraz więcej. Ale dla mnie osobiście zaczyna coś szwankować. Pojawia się coraz więcej złombolowych "celebrytów" chcących na siłę zabłysnąć i zdobyć poklask publiki. Część osób nie do końca już kmini o co chodzi w Złombolu. Pomoc dzieciakom jadąc starymi komunistycznymi samochodami. Nie pokazanie innym, że ja dojadę BRDM-em, samolotem czy parowozem. Chce ktoś hardkoru? Niech kupi Żuka z silnikiem S21 z krzaków, niech nie przygotowuje auta w ogóle i próbuje tym dojechać na metę. Takie akcje powoli wykończą ideę Złombolu i część ludzi po prostu przestanie jeździć. Dla mnie podczas samego rajdu droga jest celem samym w sobie a nie pokazanie, że dojadę czołgiem, monocyklem albo wózkiem inwalidzkim duo.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Ostatnio zmieniany: 2018/10/05 22:52 przez Chłopcy z PRL.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/10/06 01:49 #49126 przez Pegazy

Pegazy odpowiedział w temacie: BRDM na Złombolu

Chłopcy z PRL napisał: Niech kupi Żuka z silnikiem S21 z krzaków, niech nie przygotowuje auta w ogóle i próbuje tym dojechać na metę.

O to, to , to. W dobie swapów, wymyślania jakichś dziwnych pojazdów, może to właśnie zaczyna być hardkorem, dojechać nieswapowanym żukiem (vide Klamot- szacun ;) )

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)

Więcej
2018/10/06 11:38 #49127 przez Czerwony Bob

Czerwony Bob odpowiedział w temacie: BRDM na Złombolu

Osobiście mi się nie podobają swapy bo jakiż to zlombol jak tak naprawdę jedziemy zachodnim autem tylko w starym opakowaniu. Ale skoro regulamin dopuszcza to nic mi do tego. Co do brdma, skoro jest to jawny sponsoring to mam nadzieję że nie zostanie dopuszczony i tyle w temacie.

Więcej
2019/06/01 20:55 #50525 przez Wybuchowi

Wybuchowi odpowiedział w temacie: BRDM na Złombolu

Drodzy Państwo. Ktoś z Was pisał, że nie używa Facebooka. My nie używamy forum stąd odpowiedź po pół roku.
Przede wszystkim chciałbym zacząć od wyjaśnienia kwestii sponsoringu. Jak widać doszło do nieporozumienia, które pomimo prób wyjaśnienia nie dawało skutków.
Razem współtworzymy ekipę pracująca w firmie obracającej uzbrojeniem. Właściciel stwierdził, że może zostać darczyńca TYLKO jeśli pojedziemy którymś z transporterow będących w naszej ofercie i zaoferował dużą kwotę, którą w 100% przeleje na dzieciaki. Ciężko było odmówić. Wydaje mi się, że nie potrzeba więcej wyjaśnień. O żadnym sponsoringu nie było nigdy mowy, szczególnie, że sami w zeszłym roku (2018) zglaszalismy ekipy, które były sponsorowane czy defraudowały pieniądze, które powinny zostać przekazane na dzieciaki.
Pojazd zostanie zarejestrowany na białe blachy ze względu na pozbawienie go cech bojowych, wycięcie otworów okiennych i dokonanie zmian w bezpieczeństwie prowadzenia. Jest to pojazd ciężarowy i tak został uznany na SKP.
Co do bezpieczeństwa - właśnie po to zmieniamy w nim wszystko co było wadliwe - chociażby okna, by dojechać w całości bez problemów prawnych.
Wszystkie prace w pojeździe wykonywane są za nasze prywatne pieniądze a nie za pieniądze właściciela firmy. On tylko sprzedał pojazd po cenie jego zakupu z wojska natomiast dostosowanie go do naszych potrzeb leży po naszej stronie.
W razie pytań zapraszam do kontaktu najlepiej Facebookowego, imię i nazwisko znacie. Postaram się być milszy ;) no chyba, że nie będzie do Was docierało tylko uparcie będziecie uważać, że jesteśmy sponsorowani to wtedy nie obiecuję ;)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008