- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Moderacja forum
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Moderacja forum
Potrzebny byłby udział administratora który jest w stanie pozmieniać to i owo. Niestety każdy robi to charytatywnie i nie zawsze jest na to czas, co ja rozumiem.
Jeśli chcesz moderatora, to musisz się zgłosić do administratora aby nadali Ci prawa. Jednak wiele w robieniu porządku Ci to nie pomoże. Nie posklejasz merytorycznych postów np. na temat przeróbek w Żuku i nie złożysz tego w całość bo nie da się utworzyć działów gdzie można by posegregować na wypowiedzi np. dotyczące poprawy ładowania akumulatora, poprawy chłodzenia, zmian w układzie hamulcowym, przeróbek w instalacji, montażu dodatkowych okien itd itd. Można by zastępczo robić takie tematy i przenosić posty ale to i tak się rozjedzie, a zarządzanie tym forum na obecnym silniku jest trochę upierdliwe. Jak było po staremu jeszcze przed zmianą, dużo łatwiej mi się obsługiwało choćby przenoszenie postów. Wg mnie do póki nie zostaną pozakładane odpowiednio działy i nie zostanie to odpowiednio posegregowane, to za bardzo uporządkować tego forum się nie da. Jedynie można ograniczyć ilość mało przydatnych tematów poprzez ich kasowanie po czasie ( czyli najlepiej po zakończonej edycji Złombola). Z resztą w tym roku jeszcze nie ruszyła fala tworzenia masy nowych tematów przez świeżaków, którym nie chce się pogrzebać w tematach z poprzednich edycji. Kulminacja dopiero będzie

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- ŻuŻu Grzechotnik
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
ŻuŻu Grzechotnik odpowiedział w temacie: Moderacja forum

To co piszesz, ingerowanie w dzialy itp, dobrze ze moderator nie ma mozliwosci edytowania, zreszta nie jest to konieczne zbyt czesto bo bylby jeszcze wiekszy galimatias. Zawsze mozna zrobic jakis plan i tylko przekazac adminowi propozycje, albo 'to do list'

- Ala montana
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- 10 Złomboli
Ala montana odpowiedział w temacie: Strona GŁÓWNA www.zlombol.pl
o wyrzucenie niepotrzebnych, starych, nieaktualnych elementów ze strony.
Ktoś nie znający Złombola wszedł na nią poczytać i stwierdził, że tam jest "groch z kapustą"
i ciężko się poruszać po tak dużej ilości informacji
i ...
... zrezygnował ...

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{
- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
- Oklaski: 34
- Otrzymane podziękowania: 295
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Strona GŁÓWNA www.zlombol.pl
Ala montana napisał: Stawiam wniosek formalny ( i nie mówię tu o forum tylko o całej stronie)
o wyrzucenie niepotrzebnych, starych, nieaktualnych elementów ze strony.
Ktoś nie znający Złombola wszedł na nią poczytać i stwierdził, że tam jest "groch z kapustą"
i ciężko się poruszać po tak dużej ilości informacji
i ...
... zrezygnował ...
a szkoda.
Jakby ktoś też rzucił okiem czy edytor na forum się nie posypał to tez byłbym wdzięczny.
Od dawana nie ładuje mi się pasek z elementami do formatowania i nie działa podgląd

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
- 2F4U
-
Autor
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
2F4U odpowiedział w temacie: Moderacja forum
Jeżeli chodzi o zbędne materiały na www proszę o wskazówki. Tyle nad tym siedzimy że czasami nie widzimy błędów/braku logiki, itd...
Pozdrawiam,
Marcin
ŻuŻu Grzechotnik napisał: Cześć, widzę że wątek na chwilę zboczył z tematu i będzie to miesięczny odkop, ale chce zaproponować swoją pomoc w moderacji forum. Sam wchodząc tu pierwszy raz trochę się pogubiłem i wytworzył się mały mętlik w mojej głowie.
Jestem tu nowy i liczę się z tym, że może spotkać się to z Waszą dezaprobatą, ale nie szkodzi zaproponować, zresztą myślę że poznanie się to tylko kwestia czasu
Mogę zająć się merytoryczną częścią tego forum choćby na próbę jeśli chcecie, póki jest jeszcze względny spokój na forum. Pracuje przy komputerze, a co za tym idzie mam mnóstwo czasu by przeglądać forum i na bieżąco wszystko porządkować.
Pozdrawiam, Kędzior
Złombol, the real gamble

- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Moderacja forum

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
- Semtox
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Samozwańczy Statystyk (5x_Złombol)
Semtox odpowiedział w temacie: Moderacja forum

Zniknął też gdzieś przy każdym poście przycisk "zgłoś do moderatora" czy jakoś tak
- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Moderacja forum

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
- swbr
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: -5
- Otrzymane podziękowania: 57
swbr odpowiedział w temacie: Moderacja forum
- Semtox
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Samozwańczy Statystyk (5x_Złombol)
Semtox odpowiedział w temacie: Moderacja forum
tymczasem moderatorom/administratorom forum pozostaje pudrowanie czyli kasowanie nowych wątków i banowanie kont botów