- Otrzymane podziękowania: 1
CB radio w Irlandii
- Poldek i Dżentelmeni
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/06/11 12:15 #50597
przez Poldek i Dżentelmeni
Poldek i Dżentelmeni stworzył temat: CB radio w Irlandii
Cześć
Mam pytanie, czy ktoś się może orientuje jak to jest z cb radiem w Irlandii. Z tego co znalazłem w internecie to trzeba mieć jakieś pozwolenie czy cośtam i stąd rodzi się moje pytanie czy po prostu wyłączyć nie używać i tyle, czy może być z tym jakiś problem
Mam pytanie, czy ktoś się może orientuje jak to jest z cb radiem w Irlandii. Z tego co znalazłem w internecie to trzeba mieć jakieś pozwolenie czy cośtam i stąd rodzi się moje pytanie czy po prostu wyłączyć nie używać i tyle, czy może być z tym jakiś problem

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- TROLONEZ
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 3
2019/06/12 00:55 #50607
przez TROLONEZ
TROLONEZ odpowiedział w temacie: CB radio w Irlandii
Po mojemu kolejny martwy przepis, w razie czego udajesz, że nie używasz. W zeszłorocznej edycji też w kilku krajach był zakaz wynikający z jakichś zamierzchłych przepisów z czasów zimnej wojny, przez nikogo nie respektowany- ja dla świętego spokoju staram się nie trzymać gruszki w ręku (kierując) jak policjant jadący obok mnie ewidentnie obcina kabinę. Nie miałem nigdy problemów, nawet w Austrii gdzie przepisy są niejednoznaczne i radio potrafiło odezwać się podczas kontroli nikt nie zwracał na to uwagi
Luzujemy i udajemy że tak ma być, nawet jeśli oficjalnie przepisy stanowią inaczej

- ZLOMBOL.IRLANDIA
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 19
2019/06/15 11:42 #50641
przez ZLOMBOL.IRLANDIA
ZLOMBOL.IRLANDIA odpowiedział w temacie: CB radio w Irlandii
Hej,
CB mozna uzywac na luza. Na krotkie trzeba miec licencje
CB mozna uzywac na luza. Na krotkie trzeba miec licencje