Złombol 2020

Więcej
2019/07/26 10:16 #50793 przez ZDANZAM NA CZAS

ZDANZAM NA CZAS odpowiedział w temacie: Złombol 2020

Też jestem ciekaw tego 'motocyklowy'. Chętnie bym powtórzył 2018 rok i pojechał jakimś pierdziochem, ale wszystko zależy od odległości... Daleko i motocyklowy? Coś mi tu nie pasuje.

Rafał.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2019/07/26 15:26 - 2019/07/26 15:38 #50794 przez BarkASY team

BarkASY team odpowiedział w temacie: Złombol 2020

Maroko byłoby ok
Hmm... Może jakaś pętla z OSem, Gruzja jest daleko, przez Turcję, poza tym jeśli ma być daleko to Ci którzy mają na to tydzień odpadają niestety, chyba że nie będą wychodzić z bolidu nawet na sikanie ;-). Dookoła Polski byłoby też niezłe. Idąc tropem motocyklowym to jeszcze jest Dniepr :-D ,Rosja byłaby super. Skoro mogliśmy wyłożyć sporą kasę na promy to przy tym koszt wizy to pikuś. Barkas na Placu Czerwonym to byłoby coś i przy obu salonach Bentleya (jednego wyprzedziłem w Anglii).
Ostatnio zmieniany: 2019/07/26 15:38 przez BarkASY team.

Więcej
2019/07/26 21:34 #50795 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Złombol 2020

To dało by się spiąć.
Jubileuszowego OS'u nikt specjalnie nie przewidywał, więc może formuła znowu będzie trochę zmieniona?
Np. dwa etapy
- pierwszy, podstawowy, przez Rumunię z metą w Bułgarii. Trasa i dystans w sam raz pod moto plus możliwość odbicia na Bałkany na powrocie.
- drugi, rozszerzony, nie szybki strzał, Turcja / Antalya. Dystans już na dwa dni, poza UE, adrenalina z furą wbitą w dowód

Zobaczcie jeszcze to.
- grafika z wydarzenia ogłoszenia tegorocznej mety, strzałka skierowana w lewo

- grafika z wydarzenia ogłoszenia przyszłorocznej mety, strzałka skierowana w prawo

Jakby nie patrzeć, Hiszpania oficjalnie złombolowo to jest jednak ledwo nadgryziona

Do Lloret jechały pojedyncze motocykle, od tego czasu poprzeczka została mocno podbita, ale i tak to był wyczyn ze względu na dystans.
Portugalia to 3100km, co przy dniówkach 500km/650km/650km/650km/650km już jadąc samochodem daje mały margines.

Trzeba czekać na jakieś podpowiedzi, może pojawi się jakaś grafika, albo znowu dostaniemy parę literek :)

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

Więcej
2019/07/27 13:51 #50796 przez LosFavoritos

LosFavoritos odpowiedział w temacie: Złombol 2020

Oby padło na Portugalię ;) Co prawda ceny paliw po drodze mogą zniechęcać lecz obyłoby się bez przepraw promowych.
Może z racji tak konkretnego dystansu meta wydłużona zostałaby o dzień lub nawet dwa.
Ale zdecydowanie - oby Portugalski kraniec Europy był celem w 2020! :)

"Robim co możem! Mocy przybywaj!"
Złombol '18 Katowice-Chalkidiki, całe 0 awarii ;)

Więcej
2019/07/29 09:29 #50797 przez Semtox

Semtox odpowiedział w temacie: Złombol 2020

Gruzja - zamieniłem na starcie dwa zdania z Marcinem i Gruzja jest dla Złombola za daleko (przynajmniej narazie :D)
Maroko, Rabat - ma potencjał ale wydaje mi się że albo na 15 albo dopiero na 20 w formule z 10 edycji
Majorka/Ibiza/Sardynia/Malta/Cypr - chyba za małe dla Złombola
Turcja, Antalya - jestem na tak i to jeden z moich typów
Ukraina, Odessa - to mój drugi typ, dystans trochę nie pasuje ale pewnie sporo ekip cisneło by ie się da przez Rumunię

Więcej
2019/07/29 10:32 #50798 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Złombol 2020

15 edycja będzie zimna, ściema jak przy Noja z Maroko/Rabat już nie przejdzie ;-)
10 edycja była nie tylko jubileuszowa, ale miała być też i ostatnia - zgadzam się, że OS do 14 słabo pasuje.
Jeżeli do Gruzji jest ~3500km i tam jest za daleko, to Portugalia nadal ma jednak szanse ze swoim 3100.

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

Więcej
2019/08/05 00:11 - 2019/08/05 00:13 #50808 przez Gwiezdny Patol

Gwiezdny Patol odpowiedział w temacie: Złombol 2020

Obstawiam Kapadocję: pl.wikipedia.org/wiki/Kapadocja :)
Jest odpowiednio daleko (ok. 2500-2600km z Katowic), można wyznaczyć przez Bałkany trasy wschodnią (wzdłuż wybrzeża Morza Czarnego) albo zachodnią (Transalpina lub Transfogaraska - wspomniana "motocyklowość"). Plotki krążą, że meta miałaby być w podobnej formule co w tym roku, czyli jakiś prowizoryczny kemping na kawałku pola - tam byłby raczej kawałek pustyni, ale wszystko do ogarnięcia ;) . Dla chętnych OS do Gruzji, i tak pewnie sporo załóg by tam pojechało. Tylko ten termin w czerwcu, już jedna zaprzyjaźniona ekipa studentów (i część naszej) nie mogła w tym roku jechać bo Złombol pokrywał się z sesją, a do tego na południu to pora największych upałów... :unsure:
A w 2021 zimny kierunek to na 90% powrót po 8 latach do Skandynawii, czyli najpewniej Lofoty :cheer: Będzie Katowice - Å :lol:
Ostatnio zmieniany: 2019/08/05 00:13 przez Gwiezdny Patol.

Więcej
2019/08/08 15:47 #50818 przez Silent A

Silent A odpowiedział w temacie: Złombol 2020

Ja też typuję Bułgaria- morze czarne z OSem Turcja (np Kapadocja), chociaż spokojnie można to (już indywidualnie) rozszerzyć o Gruzję.
Od dawna Złombol powinien mieć OSy dla tych, którzy mają więcej czasu. W Bułgarii myślę że do ogarnięcia jest meta typu łąka bo tam jest taki bajzel że to da się załatwić.

"Katowice - A" brzmi nieźle chociaż nie ma szans na nocleg w A, ciasno tam jak nie wiem - jednak trochę wcześniej jest spory camping typu łąka gdzie kilka samochodów by weszło, W Moskenes jest też camping ale niewielki i zwykle zapchany.

Więcej
2019/08/08 16:17 #50819 przez Carpe Diem Złombol Team

Carpe Diem Złombol Team odpowiedział w temacie: Złombol 2020

A ja myślę, że powtórki nie tylko krajów, ale nawet zbliżonych lokalizacji są tylko kwestią czasu. Od takiej piątej czy szóstej edycji minie zaraz 10 lat - od tego czasu przybyła cała masa nowych Złombolowiczów, którzy nigdy z imprezą np. w takiej Skandynawii nie byli.

Więcej
2019/08/13 22:39 #50824 przez Škoda że rdzewieje

Škoda że rdzewieje odpowiedział w temacie: Złombol 2020

Nas tegoroczny czerwcowy termin pokonał właśnie z uwagi na sesję, w przyszłym roku może być podobnie.
Druga kwestia, że start we wrześniu daje znacznie więcej czasu na przygotowania. Trzymamy mimo wszystko kciuki za wrzesień, ale pożyjemy zobaczymy :)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008