Na dwóch kołach...

Więcej
2020/01/18 21:25 #51362 przez 1251rosab

1251rosab odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

Jutro z samego rana jade na zakupy po przyczepke niewiadów st-31 więc moje tempo też pozwalające nie będzie :P zapasowy silnik i bagaż w przyczepce chce wieść ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2020/01/18 21:42 #51363 przez konon312

konon312 odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

OK, to jak dojdę do ładu z motorkiem i go potestuje trochę to się ewentualnie odezwę, bo z kimś jechać to zawsze raźniej ;)

Więcej
2020/01/18 22:34 #51364 przez 1251rosab

Tu nie ma co testować. Wymień co niedomaga sprawdź hamulce wrzuć w plecak cylinder na wymiane i maść na odciski na tyłku od całego dnia jazdy i do Turcji ;)

Więcej
2020/01/20 09:50 #51375 przez blur

blur odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

1251rosab napisał: Tu nie ma co testować. Wymień co niedomaga sprawdź hamulce wrzuć w plecak cylinder na wymiane i maść na odciski na tyłku od całego dnia jazdy i do Turcji ;)

Z tym cylindrem to tak na poważnie ?

Więcej
2020/01/20 14:23 #51377 przez Choina

Choina odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

Siemka,
Planuje pierwszy raz sie wybrac, ale nie mam jeszcze poajzdu. Mam na oku Urala M67. Fajnie jakbysmy sie dogadali razem.
Pozdro

Więcej
2020/01/20 20:45 #51380 przez kamil

kamil odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

Chciałbym pojechać swój pierwszy złombol własnie motocyklem, czy ktoś jechał może cz 175? z tego co widze najwiecej osób jedzie etz 250 lecz ceny zadbanych sprzetów troche zaporowe jak na pojazd za 1000 zł :P

Więcej
2020/01/26 22:05 #51411 przez Łyse Konie

Łyse Konie odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

Kupuj urala ale konieczną modyfikacją jest zmiana przełożenia stożkowej przekładni głównej (ta przy tylnym kole) na szybszą. Jechaliśmy ostatnią edycję i max 80 km/h na autobahnie xD. W tym roku dzięki stanom magazynowym Darwina pojedziemy szybciej :)
Podziękowali: Choina

Więcej
2020/01/27 08:14 - 2020/01/27 08:19 #51412 przez 1251rosab

Ma ktoś doświadczenia co do jazdy z przyczepą? Właśnie zakupiłem niewiadówke typ-31 i chce ja ciągnąć simsonkiem s50
Ostatnio zmieniany: 2020/01/27 08:19 przez 1251rosab. Powód: Błąd w treści

Więcej
2020/01/27 09:59 #51413 przez Bieszczady

Bieszczady odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

Chciałbym zasięgnąć waszego doświadczenia w sprawie pakowania na wyjazd.

Z tego co czytałem i dostałem kilka podpowiedzi mam aktualnie plan założyć sakwy rowerowe crosso dry (polecane na tym forum) i zrobić pod to lekka ramę.
Dodatkowo z tyłu założyć kufer na rzeczy do których szybko muszę się dostać i takie które materiał są w stanie uszkodzić (głównie części zamienne i jak i ocieplacze do kombinezonu) i za mnie na fotelu namiot i ewentualnie rolka z reszta bagaży.

Może to zdać egzamin??

Kolejnym moim pomysłem na usprawnienie motocykla na wyjazd poza założeniem amperomierza (wiadomo w wsk 175 prąd na wagę złota jest, 55W i brak regulatora napięcia) jest zrobienie świateł do jazdy dziennej. Chcę wsadzić mu przełącznik dzięki któremu postojowki w trakcie dnia nie będą zasilane z obwodu akumulatora lecz z zasilania przedniej żarówki. (licznik będzie wciąż z aku zasilany lecz tam mam diodę zrobiona).
Światła będą świeciły troszkę słabiej ale w dzień to nie przeszkadza. (u siebie mam instalacje 12V w przypadku 6v będzie trzeba pomyśleć nad przełączaniem postojowek szereg/równolegle)

Ps dla niewtajemniczonych w instalacje wsk.
Czwórki miały dwa obwody prądu. - Zmienny zawsze 12v z 4 cewek który zasilał bezpośrednio przednia żarówkę,
-oraz stały 6 lub 12 v z 2 cewek który lądował aku oraz zasilał wszystkie odbiorniki do niego podłączone.

Więcej
2020/01/27 15:06 #51417 przez Żuk Kazik

Żuk Kazik odpowiedział w temacie: Na dwóch kołach...

Kolego jak planujesz jechać na WSK to załóż sobie zapłon CDI: www.wsk.audiobas.pl/sklep/zaplony-cdi/10...anie-trojfazowe.html
Produkuje te zapłony od 8 lat.
Kojarzysz Aliena? Od tłoków? On objechał już chyba 4 Złombole na moim zapłonie.
Ja w 2015 roku pojechałem na nim w ALPY WSK 175 :)
Ogólnie dużo osób na WSKach ma ten zapłon i jeszcze nikt nie wracał pieszo.
Uważaj na partaczy: www.wsk.audiobas.pl/uwaga/

Jak masz jakieś pytania śmiało dzwoń - powiem wszystko :)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008