- Otrzymane podziękowania: 0
Pytanie
- SzAlOnY
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2020/01/22 20:24 #51385
przez SzAlOnY
SzAlOnY stworzył temat: Pytanie
Witam ogólnie ostatnio dowiedziałem się o tym rajdzie "Złombol" mam takie pytanie jak wygląda sprawa z zapisami jakie wymagania trzeba spełniać jakie ogólnie są, co trzeba zrobić jeśli ktoś byłby chętny żeby wybrać się na taki rajd??
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Pegazy
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 12
- Otrzymane podziękowania: 82
2020/01/22 21:10 #51387
przez Pegazy
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
Pegazy odpowiedział w temacie: Pytanie
Jeżeli chcesz odpowiedzi jak na elektrodzie to proszę. Wystarczy poszukać:
zlombol.pl/informacje/faq-uczestnika
Ale ja Ci odpowiem jak Złombolowicz, trzeba być trochę szalonym, nie bać się trudów podróży, nie wymagać od wyjazdu "all inclusiv", być gotowym na sukcesy ale też i porażki (bo awarie się zdarzają i nie wszyscy na metę dojeżdżają). Druga ważna sprawa, to trzeba mieć porządny samochód, nie jakiegoś golfa czy beemkę, tylko coś naprawdę porządnego. Dla ludzi na bakier z mechaniką najlepsza Favoritka lub Polonez Caro, chyba że lubisz coś podłubać to się otwiera pełen wachlarz komunistycznych aut od Dużych Fiatów poprzez Zatawy, dacie, do Wartburgów. Albo też większe wyzwania typu żuk, Lublin tudzież Star, a jak będzie hardcorem to polecam Robura , bo Robura chyba jeszcze nie było, a Multicar i owszem.
Ważna jest też ekipa z którą się wybierzesz, najlepiej sprawdzeni kumple, bo po 4 dniach podróżowania w gorącej puszcze samochodu naprawdę czasami tylko iskry brakuje do wybuchu konfliktu.
Reasumując trzeba być trochę Wariatem, ale nie trzeba myśleć, tylko to zrobić i jak się pojawią zapisy to nacisnąć przycisk "zgłaszam się", dalej już pójdzie łatwo.
Ale ja Ci odpowiem jak Złombolowicz, trzeba być trochę szalonym, nie bać się trudów podróży, nie wymagać od wyjazdu "all inclusiv", być gotowym na sukcesy ale też i porażki (bo awarie się zdarzają i nie wszyscy na metę dojeżdżają). Druga ważna sprawa, to trzeba mieć porządny samochód, nie jakiegoś golfa czy beemkę, tylko coś naprawdę porządnego. Dla ludzi na bakier z mechaniką najlepsza Favoritka lub Polonez Caro, chyba że lubisz coś podłubać to się otwiera pełen wachlarz komunistycznych aut od Dużych Fiatów poprzez Zatawy, dacie, do Wartburgów. Albo też większe wyzwania typu żuk, Lublin tudzież Star, a jak będzie hardcorem to polecam Robura , bo Robura chyba jeszcze nie było, a Multicar i owszem.
Ważna jest też ekipa z którą się wybierzesz, najlepiej sprawdzeni kumple, bo po 4 dniach podróżowania w gorącej puszcze samochodu naprawdę czasami tylko iskry brakuje do wybuchu konfliktu.
Reasumując trzeba być trochę Wariatem, ale nie trzeba myśleć, tylko to zrobić i jak się pojawią zapisy to nacisnąć przycisk "zgłaszam się", dalej już pójdzie łatwo.
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
Podziękowali: LosFavoritos
- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
Mniej
Więcej
- Oklaski: 34
- Otrzymane podziękowania: 302
2020/01/22 21:12 #51388
przez Gniotsa Nie Łamiotsa
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Pytanie
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
2020/01/22 21:28 #51390
przez Chłopcy z PRL
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Pytanie
Oczekuj nieoczekiwanego i to jeszcze zanim Złombol wyruszy. Schody zaczynają się już w momencie zapisania się na rajd, przygotowania auta i kompletowania załogi.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- SzAlOnY
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2020/01/22 21:36 #51391
przez SzAlOnY
SzAlOnY odpowiedział w temacie: Pytanie
A jeśli chodzi o pieniądze które idą na cel charytatywny czyli na dzieci kto (wsensie darczyńcy) czyli że ja zbieram pieniądze które przeznaczam na dzieci czy jak to wygląda
- Cocolino Gang
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2020/01/22 22:51 #51395
przez Cocolino Gang
Cocolino Gang odpowiedział w temacie: Pytanie
Jeśli już zarejestrujesz się (start rejestracji 01/02/2020) dostaniesz swój numer załogi. I darczyńcy wpłacają bezpośrednio na konto fundacji kasę podając w tytule numer twojej ekipy, takim sposobem kasa jest przypisywana do Ciebie.
- RedDragon125p
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2020/01/27 10:17 #51414
przez RedDragon125p
RedDragon125p odpowiedział w temacie: Pytanie
Witam mam pytanie jak się zgłosić do uczestnictwa w rajdzie. Jestem zarejestrowany na stronie ale nie posiadam id załogi co robić ? Dodam że jak próbuję wejść w zakładkę jak zostać uczestnikiem wyskakuje mi błąd 404.
- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
Mniej
Więcej
- Oklaski: 34
- Otrzymane podziękowania: 302
2020/01/27 10:21 #51415
przez Gniotsa Nie Łamiotsa
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Pytanie
Witamy!
Zapisy ruszą w lutym, cierpliwości
Zapisy ruszą w lutym, cierpliwości

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
- RedDragon125p
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2020/01/27 10:24 #51416
przez RedDragon125p
RedDragon125p odpowiedział w temacie: Pytanie
Dzięki za pomoc