Koronawirus

Więcej
2020/03/02 12:27 #51760 przez Gientkie Toporki

Gientkie Toporki odpowiedział w temacie: Koronawirus

Dokładnie tak! :)
Planem B mógłby być objazd po Polsce. Od kresów wschodnich, przez linię brzegową Bałtyku, następnie granica zachodnia i końcowy etap - polskie łańcuchy górskie. Wyobrażacie sobie jaka to byłaby akcja promocyjna Złombola, gdyby te setki aut zrobiły takie tournee po Polsce? :)
Podziękowali: Daniel Włuka

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2020/03/03 11:03 #51764 przez Sons of Bolewice 1

Sons of Bolewice 1 odpowiedział w temacie: Koronawirus

Wirus nie jest problem. Jak każdy wirus z tej grupy (i nie tylko) wraz ze wzrostem temperatury ginie i nie jest w stanie przetrwać pozaustrojowo - dlatego chorujemy w okresie zimowym właśnie. Przyzwyczajcie się do niego, bo on nie zniknie sam z siebie - raczej pozostanie już z nami na dłużej.
Istotnie - większym zmartwieniem jest pan Erdogan i jego zagrywki z UE, ale coś mi mówi, że przed sezonem turystycznym sprawa zostanie rozwiązana, bo Turcy na pewno nie mają ochoty tracić ogromnych wpływów z turystyki.
Na koniec - nie ma opcji żeby się bujać po Polsce taką grupą - zdejmą nas od razu bo nie będziemy w stanie się rozproszyć odpowiednio i taka wycieczka narobiła by więcej szkód i problemów niż pożytku. Pomyślcie zanim coś napiszecie.

Więcej
2020/03/03 18:14 #51766 przez The Rolnik Stones

The Rolnik Stones odpowiedział w temacie: Koronawirus

Do wyjazdu dobrze ponad 3 miesiące. Do tego czasu wirus przeminie, albo wszyscy będą w strefach jego zasięgu i nie będzie nas to już w żaden większy sposób ekscytować. Faktycznie, poważnym problemem może być polityka. O ile podejrzewam, że przekroczenie granicy będzie w miarę bezproblemowe (służby, w tym być może wojsko), to już poruszanie się po strefie nadgranicznej (szczególnie na powrocie) w swego rodzaju konwojach złombolowych nie będzie aż takie niedorzeczne. Może się okazać że wielu gapowiczów będzie chciało próbować się z nami zabrać ;) Oprócz imigrantów, p. Erdogan dość mocno testuje cierpliwość Rosjan w tamtym rejonie. Najbliższe dwa, trzy tygodnie prawdopodobnie będą kluczowe w tym temacie.
W mojej opinii, jeśli sytuacja będzie zbyt niepewna, rajd może zostanie skrócony, i meta odbędzie się w Bułgarii/Grecji. Czego ani sobie, ani wam nie życzę :silly:

Więcej
2020/03/03 21:14 #51770 przez Gientkie Toporki

Gientkie Toporki odpowiedział w temacie: Koronawirus

Sons of Bolewice 1 napisał: Pomyślcie zanim coś napiszecie.

Tak, zdaję sobie sprawę, że logistycznie ten pomysł mógłby napotkać na wiele trudności. Chciałem wyrazić tylko swoją opinię, podzielić się pomysłem.

Bardzo Pana przepraszam, że ośmieliłem się coś takiego napisać, następnym razem zwrócę się w wiadomości prywatnej z uniżoną prośbą o pozwolenie na zabranie głosu.

Więcej
2020/03/04 15:19 #51775 przez Sons of Bolewice 1

Sons of Bolewice 1 odpowiedział w temacie: Koronawirus

Gientkie Toporki napisał:

Sons of Bolewice 1 napisał: Pomyślcie zanim coś napiszecie.

Bardzo Pana przepraszam, że ośmieliłem się coś takiego napisać, następnym razem zwrócę się w wiadomości prywatnej z uniżoną prośbą o pozwolenie na zabranie głosu.

Dajcie spokój z tym ministrem - stare dzieje!
Bez spiny. Po prostu powszechnie wiadomym jest że rajd nie jest imprezą "zorganizowaną" w rozumieniu kodeksu drogowego w szczególności. Dlatego tez od kilku edycji mamy dwie trasy - żeby trochę "rozładować" ruch i nie skupiać na sobie aż tak wielkiej uwagi lokalnych władz - a mówimy tu o trasie wiodącej przez kilka krajów. Za taką pojeżdżawkę w 3000 osób po Polsce po dupie dostali by organizatorzy jak nic. No i gdzie przenocować taką masę ludzi na raz, codziennie w innym miejscu. To po prostu nie ta skala.
Jasne - fajnie się umówić w kilka ekip - niech i będzie kilkanaście-dziesiąt - to można zrobić (na granicy prawa) ale 800+?

Więcej
2020/03/12 23:14 #51844 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Koronawirus

W sumie to temat ewoluuje tak szybko, że co kilka dni jest inna sytuacja. Chciałoby się zacytować klasykę: "Jeździć, obserwować". Prawdopodobnie pozamykają granice, do czerwca może je pootwierają, co nie zmienia faktu, że za granicą (a szczególnie w Turcji) nie będą patrzeć przychylnym okiem na masowy wjazd kilku tysięcy obcokrajowców z kraju w którym wirus już jest i całkiem szybko zaczyna się namnażać. Jako prowadzący działalność gospodarczą zastanawiam się natomiast, czy za te trzy miesiące stać mnie będzie pojechać na Złombol i tu robi się u mnie duży problem. Koszty zaczynają przygniatać a dochody drastycznie maleją a zaraz prawdopodobnie skończą się całkowicie.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Podziękowali: zaZUKowani

Więcej
2020/03/13 11:36 - 2020/03/13 11:37 #51845 przez ChleBoluś

ChleBoluś odpowiedział w temacie: Koronawirus

Niestety moge tylko sie zgodzic i zacytowac slowa piosenki "MAM TAK SAMO JAK TY"
Ostatnio zmieniany: 2020/03/13 11:37 przez ChleBoluś.

Więcej
2020/03/13 16:43 #51846 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Koronawirus

Dziś wieczorem będzie oficjalne info

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Załączniki:

Więcej
2020/03/13 22:21 #51847 przez zyglątkaTeam

zyglątkaTeam odpowiedział w temacie: Koronawirus

i cały misterny plan wpizdu , a miało być tak pięknie , no może jeszcze się uda jeszcze ..................

Więcej
2020/03/13 22:26 #51848 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Koronawirus

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008