- Otrzymane podziękowania: 1
Testy PCR
- 300procentNORMY
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2021/06/11 12:33 #52308
przez 300procentNORMY
300procentNORMY stworzył temat: Testy PCR
Witam, czy w pobliżu startu złombola będzie możliwość zrobić test PCR i otrzymać w miarę szybko wynik, żeby tego samego dnia móc opuść Polskę?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Crazy Kokos Team
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2021/06/12 01:14 #52314
przez Crazy Kokos Team
Crazy Kokos Team odpowiedział w temacie: Testy PCR
Jeśli chodzi o punkt pobrań to nie podpowiem, ale
Na PCR będziesz czekał min 5h (a najczęściej 10-12h, a i tak bez gwarancji) więc chyba nie ma sensu na niego czekać tylko lecieć tranzytem i ściągnąć sobie go później na komórkę, ew. wydrukować w jakimś hotelu jak już będzie.
PS. Na Słowacji i Węgrzech i tak nic ten test Tobie nie da, więc lepiej przebić się 1 dnia do Rumunii gdzie żadnych testów nie potrzeba.
PS2. Dowiedz się w laboratorium czy na zaświadczeniu będzie godzina pobrania, żeby udało się na nim wbić do Bułgarii.
PS3. Dostałem info, że w Bułgarii można zrobić antygen w Burgas, koszt 30bgn, czas oczekiwania 30min. Jak ktoś będzie zainteresowany to podeślę adres.
Na PCR będziesz czekał min 5h (a najczęściej 10-12h, a i tak bez gwarancji) więc chyba nie ma sensu na niego czekać tylko lecieć tranzytem i ściągnąć sobie go później na komórkę, ew. wydrukować w jakimś hotelu jak już będzie.
PS. Na Słowacji i Węgrzech i tak nic ten test Tobie nie da, więc lepiej przebić się 1 dnia do Rumunii gdzie żadnych testów nie potrzeba.
PS2. Dowiedz się w laboratorium czy na zaświadczeniu będzie godzina pobrania, żeby udało się na nim wbić do Bułgarii.
PS3. Dostałem info, że w Bułgarii można zrobić antygen w Burgas, koszt 30bgn, czas oczekiwania 30min. Jak ktoś będzie zainteresowany to podeślę adres.
- admin
-
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 28
2021/06/13 17:46 #52318
przez admin
admin odpowiedział w temacie: Testy PCR
Prosimy o adres. Planujemy wbić kilka punktów testowych w RallyGo w checkpointach....
Podziękowali: NO NAME TEAM
- 300procentNORMY
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2021/06/13 18:23 #52321
przez 300procentNORMY
300procentNORMY odpowiedział w temacie: Testy PCR
Czyli na Słowację i Węgry bez testu mnie wpuszczą? 29.06 ok godziny 17 będę już 14 dni po szczepieniu i po problemie, ale do tego czasu muszę kombinować.
- Stado Baranów
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/06/13 21:32 #52322
przez Stado Baranów
Stado Baranów odpowiedział w temacie: Testy PCR
Przez Węgry to póki co tylko tranzyt. Słowacja na dziś wymaga testów lub certyfikatu szczepienia bądź ozdrowienia i jeszcze logowania na stronie. Z dnia na dzień jest lepiej i może przyszły tydzień przyniesie pozytywne zmiany.
www.gov.pl/web/dyplomacja/slowacja
- maupole
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 10
- Otrzymane podziękowania: 31
2021/06/13 22:33 #52323
przez maupole
maupole odpowiedział w temacie: Testy PCR
Czy z tym testem można normalnie nocować na tereie Słowacji? Czy możn go zrobić np. w piątek w Katowicach?
- Crazy Kokos Team
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2021/06/14 08:44 - 2021/06/14 08:58 #52329
przez Crazy Kokos Team
Z jednej wypowiedzi tutaj, wynika, że testy robione w Polsce pozwalają na pobyt na Słowacji. Tak, ale tylko dla studentów i pracowników transgranicznych, więc raczej się nie łapiemy... tak przynajmniej wynika z linka zamieszczonego w poście wyżej.
Tranzyt - nie potrzeba testów, ani szczepień, ale tranzyt ma swoje ograniczenia. Słowację trzeba opuścić w 8h i postój tylko na stacjach. Węgry 24h i tylko wybrane drogi.
Oczywiście, może się okazać, że przepisy przepisami, a na miejscu nikt nic sprawdzać nie będzie.
Ja mam w załodze nie zaszczepionych, więc plan jest taki żeby zrobić w Polsce PCR (koniecznie godzina badania) i przebić się tranzytami do Rumuni na pierwszy nocleg. Po drodze druknąć wyniki i do Bułgarii wjechać przed upływem 72h. Później antygen w Burgas i na nim wjechać i wyjechać z Turcji.
Jak są jakieś sensowniejsze plany to wrzucajcie na forum.
Testy w Bułgarii:
Burgas - dni robocze od 8.00 do 15.30 - 8018 Zornitsa, Burgas, g.co/kgs/THNLF6
Nesebar - dni robocze od 8.00 do 15.00 - ul. Ivan Vazov 11, Nesebar.
Podobno nie trzeba się umawiać i nie ma kolejek
Tranzyt - nie potrzeba testów, ani szczepień, ale tranzyt ma swoje ograniczenia. Słowację trzeba opuścić w 8h i postój tylko na stacjach. Węgry 24h i tylko wybrane drogi.
Oczywiście, może się okazać, że przepisy przepisami, a na miejscu nikt nic sprawdzać nie będzie.
Ja mam w załodze nie zaszczepionych, więc plan jest taki żeby zrobić w Polsce PCR (koniecznie godzina badania) i przebić się tranzytami do Rumuni na pierwszy nocleg. Po drodze druknąć wyniki i do Bułgarii wjechać przed upływem 72h. Później antygen w Burgas i na nim wjechać i wyjechać z Turcji.
Jak są jakieś sensowniejsze plany to wrzucajcie na forum.
Testy w Bułgarii:
Burgas - dni robocze od 8.00 do 15.30 - 8018 Zornitsa, Burgas, g.co/kgs/THNLF6
Nesebar - dni robocze od 8.00 do 15.00 - ul. Ivan Vazov 11, Nesebar.
Podobno nie trzeba się umawiać i nie ma kolejek
Ostatnio zmieniany: 2021/06/14 08:58 przez Crazy Kokos Team. Powód: Dodano adresy testowni w Bułgarii
- 300procentNORMY
-
Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2021/06/14 16:45 #52338
przez 300procentNORMY
300procentNORMY odpowiedział w temacie: Testy PCR
U nas podobnie, yeż bedą niezaszczepieni. Podobny plan mamy i się zastanawiamy czy w piątek się testować czy w sobotę. Jeżeli na wynik czeka się do 24h to w badając się w sobotę, poprostu tego samego dnia nie wyjedziemy z kraju? Czy można bez wyniku opuścić kraj? Czy czy się liczy te 72h od godziny pobrania czy wyniku?
- Lover
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/06/14 17:15 - 2021/06/14 17:15 #52339
przez Lover
Lover odpowiedział w temacie: Testy PCR
znasz koszty testów w bułgarii? Czy jeśli dzisiaj się zorientowałem, że chciałbym jechać ( mam załogę nagraną ) to jedynym moim ratunkiem jest ceryfikat ozdrowieńca czyli test PCR, ważny 180 dni, ale i tak nie jest powiedziane, że na któreś granicy mnie nie zatrzymają i nie wymyślą sobie swojej polityki testów?
opcja b) to szczepionka nawet dzisiaj/jutro Johnsonem i liczyć na cud, że do 14 dni ( otrzymania ceryfikatu szczepienia ) nikt się nie przyczepi?
opcja b) to szczepionka nawet dzisiaj/jutro Johnsonem i liczyć na cud, że do 14 dni ( otrzymania ceryfikatu szczepienia ) nikt się nie przyczepi?
Ostatnio zmieniany: 2021/06/14 17:15 przez Lover.
- Crazy Kokos Team
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2021/06/14 17:26 - 2021/06/14 18:08 #52341
przez Crazy Kokos Team
300procent
Już to napisałem w poprzednim poście...
Wyjedziesz z kraju bez testu, ale musisz jechać TRANZYTEM. Tranzyt ma swoje ograniczenia, o których też pisałem. Zgodnie z przepisami nie możesz zatrzymać się w knajpie czy zrobić zakupy w markecie.
My będziemy wjeżdżać do Bułgarii 29.06 więc nic nam nie da testowanie się w piątek.
Test liczy się od daty pobrania. Dlatego ważna jest, żeby była podana godzina pobrania, bo jak będzie sama data to może nawet sobotnie testowanie nie przejść.
Już to napisałem w poprzednim poście...
Wyjedziesz z kraju bez testu, ale musisz jechać TRANZYTEM. Tranzyt ma swoje ograniczenia, o których też pisałem. Zgodnie z przepisami nie możesz zatrzymać się w knajpie czy zrobić zakupy w markecie.
My będziemy wjeżdżać do Bułgarii 29.06 więc nic nam nie da testowanie się w piątek.
Test liczy się od daty pobrania. Dlatego ważna jest, żeby była podana godzina pobrania, bo jak będzie sama data to może nawet sobotnie testowanie nie przejść.
Ostatnio zmieniany: 2021/06/14 18:08 przez Crazy Kokos Team.
Podziękowali: 300procentNORMY