Powitalnia

Więcej
2023/03/06 17:13 #53334 przez admin

admin odpowiedział w temacie: Powitalnia

The Big XXX za chwilkę się pokażę....lecimy od piątku na pełnej parzę. Dziś ogłaszamy i otwieramy rejestrację.....
Podziękowali: Pegazy

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2023/03/06 18:18 - 2023/03/06 18:19 #53335 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Powitalnia

Portugalia - kierunek fajny. Dystans zacny. Czuję kolejny rekord frekwencji pomimo wzrostu kwoty. Myślę., że nie wzrosła na tyle, żeby nie dało się uzbierać. Jak będziecie kiedyś myśleć o północnym kierunku zróbcie go raz we wrześniu, żeby tacy jak ja co w lipcu nie mogą też mogli postraszyć łosie w Skandynawii.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Ostatnio zmieniany: 2023/03/06 18:19 przez Chłopcy z PRL.
Podziękowali: zaZUKowani

Więcej
2023/03/07 18:08 #53339 przez admin

admin odpowiedział w temacie: Powitalnia

Skandynawia jest super ale we wrześniu pogodowo robi się już średnio...

Więcej
2023/03/07 20:39 #53344 przez ChleBoluś

ChleBoluś odpowiedział w temacie: Powitalnia

Ja byłem na początku września.
W nocy mieliśmy temperatury 1 do 5 °C
Ale warto było.

Więcej
2023/03/11 16:47 #53356 przez Chłopcy z PRL

To jeszcze znośnie, tylko śpiwór nieco cieplejszy i ogrzewanie w aucie żeby było podłączone. W 2014 wymarzliśmy z kumplem w Kanionie Verdon. Pół nocy z zimna nie przespane bo śpiwory letnie w końcu o 6 rano stwierdziliśmy, ze lepiej ruszyć tyłki i coś pozwiedzać, bo się przynajmniej człowiek rozgrzeje. W 2016 na Tunezję odłączyłem w Poldku ogrzewanie. Jeszcze nam podnośnik szyby kierowcy zdechł i szyba opadła. Kija się nie chciało wkładać tylko lekko szparę srebrną taśmą podłatałem. W Austrii na powrocie w górach i deszczu piździło z tej uchylonej szyby i każdej dziury w ścianie grodziowej którą pociągnąłem dodatkowe kable. Nikt nie chciał prowadzić, każdy chciał siedzieć z tyłu. Prowadziłem wtedy poldona siedząc w śpiworze z jedną nogą wyciągniętą na pedały i arafatką na głowie. W 2017 gdzieś na wybrzeżu Francji załapaliśmy się na gradobicie i powódź w namiocie. Myślę, że jak piszesz Chleboluś, da się pojechać tylko jednak ekwipunek już bardziej jesienny. A ładnie tam było we wrześniu?

Więcej
2023/03/14 16:56 #53362 przez se7ensilesia

se7ensilesia odpowiedział w temacie: Powitalnia

Witam, jest gdzies lista samochodów jakimi mozna jechac? bo z tego co slyszalem mozna jechac polonezem caro/atu, a felicia juz nie bardzo mimo ze bazuje na favorit?

Więcej
2023/03/14 17:44 #53363 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Powitalnia

Tutaj znajdziesz odpowiedź i wiele innych cennych informacji zlombol.pl/informacje/faq-uczestnika

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Podziękowali: AQ GARAGE

Więcej
2023/03/14 17:44 #53364 przez AQ GARAGE

AQ GARAGE odpowiedział w temacie: Powitalnia

zlombol.pl/informacje/faq-uczestnika
i wybierasz punkt 2- dopuszczone pojazdy.

Więcej
2023/03/15 15:48 #53368 przez BartewicZ

BartewicZ odpowiedział w temacie: Powitalnia

se7ensilesia napisał: Witam, jest gdzies lista samochodów jakimi mozna jechac? bo z tego co slyszalem mozna jechac polonezem caro/atu, a felicia juz nie bardzo mimo ze bazuje na favorit?

Polonez plus to dalej ta sama konstrukcja z lat 70. To nic innego jak lifting, nie kolejny model. Felicia zas, mimo podobienstw jest juz nowym modelem powstalym w republice Czeskiej.

Więcej
2023/03/15 22:13 #53373 przez Chłopcy z PRL

Polonez - poszerzenie zawieszenia w celu polepszenia właściwości jezdnych, poważne modyfikacje silnika (GSI), szersze mosty, hamulce Lucas, dodane wspomaganie, przekonstruowane wnętrze i fotele, zmodyfikowana elektryka, dodane silniki, które z PRL nie mają nic wspólnego (Rover, Citroen,Ford).
Felicia - zmodyfikowana karoseria, zmiany w zawieszniu, nowe wnętrze bazujące w dużej mierze na Favoricie (dół deski), zmodyfikowana elektryka, wciąż ten sam silnik 1.3 skodowski na jedno lub wielopunktowym wtrysku plus dwa nowe (1.6 i 1.9D).
Według Ciebie plusy to zaledwie liftingi? To jeździ zupełnie inaczej niż stare gaźnikowe poldony i moim zdaniem róznica między plusem a borewiczem/akwarium/przejściówką nie jest mniejsza niż między favoritą/felicią. Problem jest tylko taki, że nasi do końca klepali to jako Polonez a Czesi nadali swojemu modelowi starą, historyczną nazwę.

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008