Zaznacz stronę
Giełda części - kup...

Notifications
Clear all

Giełda części - kupię

628 Posty
195 Users
0 Likes
164.9 K Widok
(@go-fun)
Active Member

ewentualnie jest jeszcze amos tramp am7 - nowy za ok. 170zł

OdpowiedzCytat
(@go-fun)
Active Member

bagażnik - skołowany mont blanc 011 - za całe 50zł
będzie trzeba go lekko przerobić ale jest git ;)

rozpórka (alu) - udało się kupić za 60zł z wysyłką za pobraniem

OdpowiedzCytat
(@skoda-nerwow)
Active Member

Czy ten bagażnik pasuje do Skody Favorit ?

OdpowiedzCytat
(@go-fun)
Active Member

jeszcze nie - podetnę łapy i powinien pasować
do favority przeznaczony jest mont blanc supra 002

OdpowiedzCytat
 MSW
(@msw)
Estimable Member

Kupie silni caro bosch pewny.

OdpowiedzCytat
(@polderari)
Noble Member

MSW - będę wyjmował bosha z mojego 83k przebiegu (potwierdzone przez rzeczoznawcę z PZMOT), nie bierze oleju.
Silnik przy okazji wyjmowania będzie przejrzany

OdpowiedzCytat
 MSW
(@msw)
Estimable Member

ok daj znac? ile on leci na maxa?

OdpowiedzCytat
(@polderari)
Noble Member

Na maksa nie wiem... leciałem nim 120...
Na maksa nie testowałem bo hamuce zapowietrzone (cylinderek ciekł)

OdpowiedzCytat
(@zukinsyny)
New Member

do ekip ze Śląska: w tartaku na 3 Garbach potrzebują 2 kół w rozmiarze żukowym do przyczepki na drewno - gdyby komuś zalegały nierozpadające się (pewnie z 3 tony będą wozić) to chętnie kupią

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Kupię aparat zapłonowy Polonez Rover 1,4

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Nowy w sklepie z palcem kupisz za 100zł. Na używki się nie łaszcz (chyba że masz możliwość zwrotu w razie stwierdzenia że wypalona). Niestety ale porządnych kupić sie nie da, wszystkie aftermarketowe mają bolce aluminiowe które się szybciej wypalają. Jak dorwiesz używkę, to bierzesz nóż i skrobiesz to co utlenione. Zobaczysz ile tak na prawdę jest wypalone. Wg mnie gra nie warta świeczki. Kup nówkę, załóż i te 60-70 tyś km powinieneś zrobić bez problemu. A targanie rozdzielacza w trasie to sama "przyjemność" jak chwyci ci śrubki które go trzymają.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Nowy w sklepie z palcem kupisz za 100zł. Na używki się nie łaszcz (chyba że masz możliwość zwrotu w razie stwierdzenia że wypalona). Niestety ale porządnych kupić sie nie da, wszystkie aftermarketowe mają bolce aluminiowe które się szybciej wypalają. Jak dorwiesz używkę, to bierzesz nóż i skrobiesz to co utlenione. Zobaczysz ile tak na prawdę jest wypalone. Wg mnie gra nie warta świeczki. Kup nówkę, załóż i te 60-70 tyś km powinieneś zrobić bez problemu. A targanie rozdzielacza w trasie to sama "przyjemność" jak chwyci ci śrubki które go trzymają.

Gdzie mam kupić nowy ??? Cudotwórco ??Nie pytałem o kopułkę ani palec - tego jest pełno.

OdpowiedzCytat
(@piotrtm)
Eminent Member

Kupię części przodu karoserii z Poloneza Plusa, kolor 44E (ciemnozielony metalik)
wszystko poza maską, zwłaszcza zderzak przedni, nosek (listwa między zderzakiem i reflektorami) grill, prawy przedni błotnik.

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Kupię części przodu karoserii z Poloneza Plusa, kolor 44E (ciemnozielony metalik)
wszystko poza maską, zwłaszcza zderzak przedni, nosek (listwa między zderzakiem i reflektorami) grill, prawy przedni błotnik.

Jest całe Cargo w Piekoszowie - Auto - Part - biały.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Gdzie mam kupić nowy ??? Cudotwórco ??Nie pytałem o kopułkę ani palec - tego jest pełno.

To jeszcze powiedz mi gdzie w silniku Rovera masz aparat zapłonowy ... Bo po tej wypowiedzi to już kompletnie nie wiem, czego ty szukasz...

Przy silniku Rovera masz :

Kompa ( sterującego pracą silnika, wtryskiem i iskrą)
puszkę z przekaźnikami ( sztuk cztery w środku, jeden od podgrzewania lambdy, jeden od pompy paliwa, jeden od zasilania listwy wtryskowej i czwarty nie pamiętam)
cewka butelkowa ( w późniejszym czasie zamieniona na taką kwadratową montowaną na blok silnika w Roverze - w PN nie występowała fabrycznie)
rozdzielacz z palcem na wałku rozrządu

Więcej NIE MA.

Jeszcze jest opcja że masz swapa na motowonię z późnych lat, ale tam już występowały rozdzielone cewki zapłonowe montowane bezpośrednio na głowicy i dające iskrę na dwie świece jednocześnie. Wtedy rozdzielacz na wałku rozrządu nie występował, ale pojawił się dodatkowy czujnik położenia wałka rozrządu dający informację na kompa, która cewka powinna robić zapłon w danym momencie.

APARAT ZAPŁONOWY w tym silniku NIGDY NIE WYSTĘPOWAŁ. Chyba że zrobiłeś jakiś dziwny przeszczep na silnik z lat '80 ale jak mnie pamięć nie myli to były to silniki 8 zaworowe.

Tak więc... napisz jeszcze raz czego szukasz, tylko użyj POPRAWNEJ nazwy elementu. A potem mnie nazywaj cudotwórcą.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
Strona 36 / 42
Share: