ewentualnie jest jeszcze amos tramp am7 - nowy za ok. 170zł
bagażnik - skołowany mont blanc 011 - za całe 50zł
będzie trzeba go lekko przerobić ale jest git ;)
rozpórka (alu) - udało się kupić za 60zł z wysyłką za pobraniem
Czy ten bagażnik pasuje do Skody Favorit ?
jeszcze nie - podetnę łapy i powinien pasować
do favority przeznaczony jest mont blanc supra 002
Kupie silni caro bosch pewny.
MSW - będę wyjmował bosha z mojego 83k przebiegu (potwierdzone przez rzeczoznawcę z PZMOT), nie bierze oleju.
Silnik przy okazji wyjmowania będzie przejrzany
ok daj znac? ile on leci na maxa?
Na maksa nie wiem... leciałem nim 120...
Na maksa nie testowałem bo hamuce zapowietrzone (cylinderek ciekł)
do ekip ze Śląska: w tartaku na 3 Garbach potrzebują 2 kół w rozmiarze żukowym do przyczepki na drewno - gdyby komuś zalegały nierozpadające się (pewnie z 3 tony będą wozić) to chętnie kupią
Kupię aparat zapłonowy Polonez Rover 1,4
Nowy w sklepie z palcem kupisz za 100zł. Na używki się nie łaszcz (chyba że masz możliwość zwrotu w razie stwierdzenia że wypalona). Niestety ale porządnych kupić sie nie da, wszystkie aftermarketowe mają bolce aluminiowe które się szybciej wypalają. Jak dorwiesz używkę, to bierzesz nóż i skrobiesz to co utlenione. Zobaczysz ile tak na prawdę jest wypalone. Wg mnie gra nie warta świeczki. Kup nówkę, załóż i te 60-70 tyś km powinieneś zrobić bez problemu. A targanie rozdzielacza w trasie to sama "przyjemność" jak chwyci ci śrubki które go trzymają.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Nowy w sklepie z palcem kupisz za 100zł. Na używki się nie łaszcz (chyba że masz możliwość zwrotu w razie stwierdzenia że wypalona). Niestety ale porządnych kupić sie nie da, wszystkie aftermarketowe mają bolce aluminiowe które się szybciej wypalają. Jak dorwiesz używkę, to bierzesz nóż i skrobiesz to co utlenione. Zobaczysz ile tak na prawdę jest wypalone. Wg mnie gra nie warta świeczki. Kup nówkę, załóż i te 60-70 tyś km powinieneś zrobić bez problemu. A targanie rozdzielacza w trasie to sama "przyjemność" jak chwyci ci śrubki które go trzymają.
Gdzie mam kupić nowy ??? Cudotwórco ??Nie pytałem o kopułkę ani palec - tego jest pełno.
Kupię części przodu karoserii z Poloneza Plusa, kolor 44E (ciemnozielony metalik)
wszystko poza maską, zwłaszcza zderzak przedni, nosek (listwa między zderzakiem i reflektorami) grill, prawy przedni błotnik.
Kupię części przodu karoserii z Poloneza Plusa, kolor 44E (ciemnozielony metalik)
wszystko poza maską, zwłaszcza zderzak przedni, nosek (listwa między zderzakiem i reflektorami) grill, prawy przedni błotnik.
Jest całe Cargo w Piekoszowie - Auto - Part - biały.
Gdzie mam kupić nowy ??? Cudotwórco ??Nie pytałem o kopułkę ani palec - tego jest pełno.
To jeszcze powiedz mi gdzie w silniku Rovera masz aparat zapłonowy ... Bo po tej wypowiedzi to już kompletnie nie wiem, czego ty szukasz...
Przy silniku Rovera masz :
Kompa ( sterującego pracą silnika, wtryskiem i iskrą)
puszkę z przekaźnikami ( sztuk cztery w środku, jeden od podgrzewania lambdy, jeden od pompy paliwa, jeden od zasilania listwy wtryskowej i czwarty nie pamiętam)
cewka butelkowa ( w późniejszym czasie zamieniona na taką kwadratową montowaną na blok silnika w Roverze - w PN nie występowała fabrycznie)
rozdzielacz z palcem na wałku rozrządu
Więcej NIE MA.
Jeszcze jest opcja że masz swapa na motowonię z późnych lat, ale tam już występowały rozdzielone cewki zapłonowe montowane bezpośrednio na głowicy i dające iskrę na dwie świece jednocześnie. Wtedy rozdzielacz na wałku rozrządu nie występował, ale pojawił się dodatkowy czujnik położenia wałka rozrządu dający informację na kompa, która cewka powinna robić zapłon w danym momencie.
APARAT ZAPŁONOWY w tym silniku NIGDY NIE WYSTĘPOWAŁ. Chyba że zrobiłeś jakiś dziwny przeszczep na silnik z lat '80 ale jak mnie pamięć nie myli to były to silniki 8 zaworowe.
Tak więc... napisz jeszcze raz czego szukasz, tylko użyj POPRAWNEJ nazwy elementu. A potem mnie nazywaj cudotwórcą.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."